Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Licit egy macskaárvaházért

2013.06.24. 07:52 - MACSKANŐ

lk.JPGVégre egy igazán kedves kezdeményezés a macskák érdekében: ismert személyiségek hajlandóak számukra kedves tárgyaktól megvállni, annak érdekében, hogy árva és sérült cicák egy - jelenleg - hiánypótló árvaházba kerülhessenek, ahol akár az egész életüket boldogságban, szeretetben leélhetik. Nagyon üdvözöljük, ha ez a kezdeményezés sikeres lesz, és egy olyan folyamatot indít el, amelynek végeredménye, hogy kevesebb árva macska lesz utcán, mint jelenleg.

A macskaárvaház építését támogató jótékonysági árverés részleteiről László Klárától, a Macskaárvaház Alapítvány szóvivőjétől kaptunk részletes támogatást. Klára egyébként egy súlyosan sérült, félvak kandúr, Garfield gazdija, aki személyében is bizonyíték arra, hogy még a leghátrányosabb helyzetű cicák sorsa is jóra fordulhat - folyamatos örömet okozva gazdijuknak is.

- Példátlan társadalmi összefogás alakult ki a sérült, megkínzott árva macskák végleges elhelyezésére létesítendő macskaárvaház építésére rendezett, ma induló jótékonysági internetes árverésen. Ismert és hiteles hazai személyiségek tucatjai ajánlották fel egy-egy kedves tárgyukat jótékonysági internetes árverésre. Fantasztikus érzés és számomra külön öröm, hogy az ismert magyar női ruhamárka, a Sugarbird idei kollekcióit jegyző Zimány Linda, Bódi Sylvi, Dukai Regina, Debreceni Zita, Tatár Csilla és Lola egyhangúlag úgy döntöttek: saját kollekciójuk egy-egy darabját ajánlják fel a macskaárvaház létrehozására. Közülük többen is macskagazdik, ők pontosan tudják, akár egy félig vak, maradandóan sérült macska is olyan szeretetet képes adni, ami semmi máshoz nem fogható élményt jelent gazdinak és cicának egyaránt.

És a fiúk?

- Szikora István a legendás boxoló, Myke Tyson és Lennox Lewis elleni meccsén használt, egyébként a Pécsi Kesztyűgyárban készült bokszkesztyűjét, Gerencsér Csaba jet-ski világbajnok pedig a kubai világbajnoki futamon sikert hozó sisakját ajánlotta fel árverésre. A most is éppen versenyen lévő Hosszú Katinka világbajnoki úszódresszét bocsátja a Macskaárvaház Alapítvány rendelkezésére. A ma induló árverés nyerteseinek ráadásul minden felajánló szeretné majd személyesen átadni a tárgyakat.

Nagyszerű emberek - ők mind most jöttek rá, hogy macskabolondok?

ma.jpg- Nem, a felajánlók döntő többsége ráadásul már korábban is segítette macskamentő önkéntes munkánkat, ilyen például Jáksó László. A programozó-rádiós viccmester ezúttal is hű maradt önmagához, hiszen felajánlotta gyerekkori kedvenc mesekönyvét, "abból az időből, amikor még hitt a mesékben" és bélyeggyűjteményét, amit "most már tényleg szívesen megmutatna valakinek". Igazán különleges szereplője lesz a jótékonysági árverésnek Baltavári Balázsné, aki még elhunyt férjétől megörökölt, a DVSC labdarúgócsapata által a 2005-ös kupagyőzelem előtti utolsó edzésen használt és a csapat által dedikált focilabdát ajánlotta fel az árva cicáknak. Gyöngyi néni, nyolcvanévesen még ma is néptánctanárként dolgozik és nagyon-nagyon szereti a macskákat.

Jól sejtem, hogy a popzenészek sem maradtak ki az adakozásból?

- Igen, a bőség boldog zavarával küzdünk, hiszen a zenei élet olyan nagyszerű személyisége, mint Lukács László, a Tankcsapda frontembere dedikált baseball sapkáját, Betty, a Desperado énekese pedig kedvenc napszemüvegét bocsátotta rendelkezésünkre.

Hol lehet licitálni a tárgyakra?

- Az internetes árverés ma indul, aki licitálna keresse fel a www.trenddekfilm.hu oldalt, ahol megtalálja az árverésre bocsátott tárgyak valamint tulajdonosaik fotóját és licitálhat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr785375259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esprit 2013.06.24. 16:41:21

Macskaárvaház.......

Anyám! :-(

nagyfeszültség 2013.06.24. 17:41:04

@esprit:

Egyetértek, szerintem sem macskaárvaházra kellene gyűjteni, hanem az állatokat árvává tevőknek akasztófákra. Településenként legalább 2-re, hogy ne legyen sorban állás.

gatto nero 2013.06.24. 17:42:21

Mindketten csak cinikuskodtok, pedig ez egy abszolút klassz kezdeményeznek tűnik.

Aquamarine Dolls Ragdolls 2013.09.04. 14:44:48

Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítéseket tesznek. Minden tiszteletem :)
Mi nem olyan rég óta vagyunk cicatulajdonosok, de nagyon szeretjük a kis családtagunkat és igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a boldogságáért. Ha van kedvetek megnézni néhány képet róla, itt megtehetitek: aquamarineragdolls.com/


süti beállítások módosítása