Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vágyak szállodája, 2. rész

2010.02.02. 06:14 - MACSKANŐ

Az előző posztban a magyarországi szállodákat vettük sorba aszerint, hogy lehet-e macskát vinni a hotelbe, és ez mennyibe kerül. Ebben segített Dr. Kiss Róbert Richard, aki most a világ más tájaira kalauzol el e témában:

"- Világtendencia, hogy a szállodák több mint felében örömmel várják azokat a vendégeket, akik kedvencükkel érkeznek. Nyilván hotelenként változó, hogy milyen feltételekkel, esetleg súly- vagy méretmegkötéssel, esetleg szelektálva, hogy mely szobákba, apartmanokba, emeletekre engedélyezik az elszállásolást. De ezt külföldön teljes természetességgel teszik, már csak azért is, mert ezzel is bővül szolgáltatási körük, ennek hiánya esetleg kizáró tényező lehet a vendég szállodaválasztásában és ezt a mai versenyhelyzetben a legnívósabb szálloda sem engedheti meg magának. Sőt, luxusszállodák esetében, ha egy igen gazdag, esetleg törzsvendég érkezik, netán lefoglalja az elnöki lakosztályt...szóval az elit vendég azt csinál, amit akar.

Ha abba belegondolunk hogy némely énekes, színész kedvéért átfestik a fal színét, mert nem szereti ezt az árnyalatot, vagy az egész nappalit edzőteremmé varázsolják, mert ilyen sztárallűrjei vannak a kedves vendégnek, hát egy cica meg se kottyan. Ráadásul még sehol a világban nem hallottam arról, hogy komoly kárt vagy gondot okozott volna a cica egy szállodában.

Egyébként más állat sem. Kivéve talán egy öt évvel ezelőtti esetet, amikor Bangkokban az elefántok beszabadultak a vendégparkolóba egy szállodában, és összetapostak pár autót. Ezek az elefántok nem voltak bejelentkezve."- meséli nevetve Ricsi.

Megfordult ő már a világ 150 legjobb szállodájában - ezt bizonyítja öt év alatt kiadott öt kötete, a Világ legjobb szállodái-sorozat. Ez idő alatt azt tapasztalta, hogy a legtöbb hotelbe lehet cicát vinni.

"- Vannak országok, ahová viszont egyáltalán nem lehet még az országba se bevinni állatot, pld. Galapagos-szigetek, Maldív-szigetek. Tudok olyan esetről, amikor viszont nem vittek, hanem hoztak cicát. Egy barátom Törökországban nyaralt egy nagyon szép szállodában a kedvesével. Minden nap valamilyen programot szerveztek maguknak, amelyre egy szálloda körül sündörgő cicus is csatlakozott. A macska nagyon kitartó volt, a barátomat még a szálloda 10. emeletére is felkísérte. Mikor több nap múlva rájöttek, hogy a tappancs kiválasztotta őket gazdinak, a recepción megkérdezték, tudnak-e arról, hogy ki a gazdája - nemleges választ kaptak. (Hozzáteszem, hogy a mediterrán országokban teljesen természetes, hogy kóbor macskák hada veszi körül a szállodákat, éttermeket, és ez nemhogy nem zavarná őket,ellenkezőleg - beengedik, etetik őket.) Ekkor elintézték a szükséges okiratokat, és hazahozták a cicust. Azóta együtt élnek.

Amivel rengeteg országban találkoztam az a cica- és kutyahotelek. Magyarországon is léteznek állatpanziók, változóan igényes szolgáltatással. Viszont külföldön hasonló luxussal ellátott kisállatszállodák működnek, mint amilyenben a gazdi szokott pihenni.

Ebben természetesen az amerikaiak járnak élen. Többszintes épület, minden cicának (kutyusnak) külön lakosztály, játékokkal, háromféle menüvel, napi háromszori étkezéssel. Tíz állatra két gondozó jut, aki lesi a vendég kívánságait. Saját kifutóval rendelkezik minden szoba - ami egy teraszhoz hasonló, minden biztonsági felszereléssel ellátva -, nehogy az állatkát baj érje vagy megszökjön. A kifutó igény szerint összenyitható, ha ismerkedni szeretnének a vendégek, vagy elkülöníthető.

Itthon és külföldön tehát az a tendencia, hogy lassan alapvető szolgáltatássá válik a szállodákban, hogy ha a vendég a cicájával érkezik, akkor el tudja helyezni kedvencét, ne kelljen távol lenni a pihenés ideje alatt sem tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr331707786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrParker · http://mrparker.blog.hu/ 2010.02.02. 09:49:14

Na, kapsz majd hideget meleget megint, hogy méghogy ilyen luxust a macskáknak, amikor sok ember még mindig nyomorban él... ne foglalkozz velük. :)
Mindenkinek a maga dolga, hogy a kedvencét hogyan kényeztetni, semmi köze hozzá senkinek. Az adómból pont elég meg el a szoc. hálóra. Pont.

A postban felvetett dolog egyre inkább kezd működni nálunk is, de még csak a nagyobb szállodákban. Egyszer majd ezügyben (is) utolérjük a többi országot. :)

Goompah 2010.02.02. 10:39:31

@Pé_: Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a luxus elsősorban a gazdiknak szól, nem az állatkáknak - amin nem kell csodálkozni, hiszen a gazdik fizetik a számlát. :) Maga a cica jól ellenne egy kényelmes, ruhákkal kibélelt kosárkában és pár játékkal is.

Nagyon tetszett a Törökországban örökbe fogadott cica története.


süti beállítások módosítása