Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Karácsonyra gazdit kértek a cicák

2014.11.12. 08:19 - MACSKANŐ

Az ősz megint sok feladatot rótt ránk. Előzőleg beszámoltam a Gertrúdka szeméért folytatott harcról. A fél szemű kislánynak sikerült egy vak fiú személyében rátalálni a szerető gazdira.

A macska populáció folyamatosan növekszik, nem tudunk olyan ütemben ivartalanítani ahogyan ők szaporodnak. De a nálunk átmenetileg befogadott cicák ivartalanítva (ivarosak), féregtelenítve, bolhátlanítva, tesztelve, oltva vannak. Ők szeretnének karácsonyra végleges, szerető, felelősségteljes gazdihoz kerülni.  Ezúttal meginvitálok minden kedves érdeklődőt vagy leendő gazdit, a Felis Hungarica által megrendezett FIFE nemzetközi macskakiállításra, 2014 december 13-14.-én a budapesti Campona bevásárló központ ad helyet a rendezvénynek, ahol mi, a Macskaárvaház Alapítvány örökbefogadó napot tartunk. Segítségül hívtuk támogatóinkat is. Többek között Kiss Norbi Európa Bajnok kamion versenyzőt, akinél jelenleg a két saját cicája mellett két árva is lakik. Ők ketten elveszítették korábbi gazdijukat, az idős házaspár elhunyt és az örökösök nem tartottak igényt rájuk ezért a szomszéd hívott minket, hogy segítsünk. Most a két ivartalanított kandúrka (a 9 éves Lucifer és a 2 éves Garfield) Kiss Norbiéknál vendégeskedik átmenetileg, de ők is ott lesznek az örökbefogadó napon.

Lucifer és Garfield.jpg

A két felnőtt exkandúron kívül gazdira vár két ivartalanított cica mama, Tarka mama (kb. egy éves), aki először félős, de amikor megnyugszik bújós cicus:

Tarka mama.jpg

 az ő kicsi fia, Barackvirág, akinek most kötőhártya gyulladása van, szemcseppes kezelés alatt áll, de egy hét múlva már "szalonképes" lesz. Ő félénk kisfiú, meg kell hódítani a szívét:

Barackvirág.jpg

Tarka mamával és Barackvirággal egy kartondobozban találták Ezüst mamát és kicsinyét, aki teljes hasonmása, ezért Klónnak neveztük el. Barackvirág és Klón újszülöttek voltak (most kb. 3 hónaposak), szemük mind a kettőjüknek gyulladt de hamarosan gyógyult lesz. Ezüst mama félős (kb.1 éves), de miután aklimatizálódott kedves, törleszkedő cica:

Ezüst mama.jpg

 

Két napunk volt, hogy elhozzuk őket Nógrád megyében egy kisfalu romos házából, különben rájuk bontották volna a házat. Klónról a kép:

Klón.jpg

 

A kis családdal együtt élt még Vöri, ő idősebb, kb. 5 hónapos kisfiú. Bátor, kedves, kiegyensúlyozott, szuverén kandúr:

 Vöri.jpg

 Félix egy fantasztikus még ivaros kb. 10 hónapos kandúr. Egy ismert opera énekes hívott minket, hogy találta az utcán de ő keveset tartózkodik itthon, szeretné kérni a segítségünket. Félix egy tünemény, rögtön, mindenkivel barátságos, két lábra állva bújik, simogat a kis mancsával. Fotózáskor teljes természeteséggel pózolt:):

 

Félix.jpg

 Egy hónapja hívott minket egy idősebb hölgy Óbudáról, hogy talált két cicalányt, de mivel ő élete nagyrészét Spanyolországban tölti és két nap múlva utazik is el huzamosabb időre kérte a segítségünket. Elmesélte, hogy már nagyon sok pénzzel támogatott több magyar alapítványt, most, amikor ő kért volna segítséget elutasították mondván, hogy nincs helyük. Minket nem támogatott, saját finanszírozásból fizetjük a költségeit de szívesen segítettünk. Kormi kislány

 Kis Kormi.jpg

csodaszép, nyugodt, nyúlánk, kb. 3-4 hónapos kislány. Társa pedig a hiperaktív, szupercuki Cirmi baba, kisnövésű, kb. 2 hónapos kislány, igazi mókamester:

Cirmi baba.jpg

 

Nos, ők várnak gazdira jelenleg. A nevek csak jelképesek, nem hallgatnak egyenlőre rá, nekünk a megkülönböztetés miatt illetve az oltási könyveknél a beazonosításhoz volt szükséges, tehát a leeendő gazdi adhat kedvesebb, testhezállóbb nevet is.

Ami fontos! Nagyon szeretnénk ha a fenti cicák gazdihoz kerülnének mert mindegyik, külön-külön megérdemel egy szerető otthont. De! Nem bármi áron, csak felelősségteljes, szerető, jó gazdikat várunk. Nézelődni lehet, de csak örökbefogadó nyilatkozattal, nem kijárós cicának(!) adunk oda macskát és a további életútját is figyelemmel követjük. Ha valakit érdekel az örökbefogadó nap előtt valamelyik bundis itt vagy a macskaarvahaz@gmail.com e-mail címre várjuk az érdeklődést.

Nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a támogatóinknak a segítséget mert nélkülük nem lehetne ilyen gyógykezelést, ellátást biztosítani az árva állatoknak:

- Schobert Norbert üzletember

- Kiss Norbi autóversenyző

- Felis Hungarica

- Gacsal Balázs jet-ski többszörös magyar bajnok

- Szikora István sokszoros magyar bajnok bokszoló

- Kiss László parlamenti képviselő

- Futurer

- Kovács Autócentrum Siófok

- Trattoria Venezia étterem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr746541439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2014.11.12. 23:34:40

Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat.


süti beállítások módosítása