Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cicamentő, ha te is úgy akarod

2010.11.19. 09:34 - MACSKANŐ

Azt szokták mondani, hogy csak kérni kell, és megadatik. A napokban jutott tudomásomra, hogy amit szilveszterkor kívántam erre az évre, az talán megvalósul. Az elmúlt közel egy év alatt, amióta a Macskapcsolat blogol - sajnos - nagyon sok szomorú cicasorssal találkoztam, és mindez még inkább megerősítette azt a vágyam, hogy indokolt egy cicamentő.

Egy nagyon kedves társaság most elhatározta, hogy létrehoz egy csoportot, amely már eddig is tevékenykedő állatvédőkből, önkéntes állatbarátokból áll. Mindenféle javadalmazás nélkül szeretnék a szabad idejüket arra fordítani, hogy elesett, kidobott, sérült macskákat mentsenek, orvoshoz juttassanak, gazdát találjanak nekik.

Ehhez a tevékenységhez elengedhetetlen egy speciális jármű, aminek a megvásárlásához részben az állatbarátok segítségét kérik. A Macskapcsolat és más macskások (noemisszio.blog.hu, Felis Hungarica, Budapesti Állatmentők, Fiat Magyarország, Magyar Tetkós Állatmentők, Plasztika Center), illetve minden adakozni vágyó ember segítségével hamarosan elindulhat a Nagy Cicamentő Munka.

A részleteket a http://cicamento.blog.hu/2010/11/15/cicamento oldalon lehet megtudni.

               

                MINDEN EGYES FORINT CICAÉLETET MENTHET! KÖSZÖNJÜK!

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr192458802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goompah 2010.11.19. 21:10:19

Ha összejön a pénz a kívánt kocsira, akkor az csak e szervezet céljait fogja szolgálni, miközben esetleg egy másiknak épp nagy szüksége lenne egy-két napra egy kocsira.

Szerintem nagy szükség lenne ezek működésének összehangolására.

Goompah 2010.11.19. 21:15:52

Ha jól látom, a Fiat Magyarország is tagja ennek az új szervezetnek. Mivel épp Fiat kocsit szeretnének beszerezni, vajon mekkora hozzájárulást kap a szervezet a Fiat Magyarországtól? Szép lenne látni, hogy az állatvédelemmel eddig nem sokat törődő cégek is elkötelezik magukat.

Dee_ 2010.11.19. 21:58:14

Nagyon örülök, hogy létrejön egy ilyen szervezet is! Talán végre a társadalom is észbe kap és nem huny szemet az állati szenvedés láttán. (Mindig feldühít, ha arra gondolok, mennyire lazán veszik a írók az állatkínzásos ügyeket, nem igazán hoznak szigorú ítéleteket, pedig ha egy komoly, kegyetlen gyilkosság történik, általában kiderül, hogy az illető állatokkal kezdte... Ha akkor visszametszik a hajlamait, nem csak ejnyebejnyéznek, talán még élne az áldozat, és nem csak az emberi. Nem is értem miért nem használják elrettentésre az ítéleteket. Na de a cikk nem erről szól.)

A kép nagyon tetszik, de nekem inkább egy önmagával teljesen tisztában levő, elégedett minitigrisnek tűnik, aki napi vadászatáról tér haza súlyos léptekkel, akár nagy rokonai a szavannákon, nem olyan macsekra, akinek szüksége lenne a mentőre. :)

Goompah 2010.11.19. 22:31:34

@Dee_: Pedig szerintem bizony rászoruló kóbor cica van a képen, én úgy látom.

Sajnos a magyar ítélkezési gyakorlat továbbra is szinte bocsánatos bűnnek tekinti az állatkínzást. Az alábbi cikkben az elkövetők hetven tyúk és kacsa fulladásos kínhalálát okozták, mégis csak felfüggesztettet kaptak:

index.hu/bulvar/hirek/2010/11/18/allatkinzasert_iteltek_el_a_zsakos_tyuktolvajokat/

"Talán végre a társadalom is észbe kap és nem huny szemet az állati szenvedés láttán."

Azért van már jópár jószándékú szervezet. Néhányan alapítványi formában működnek, páran csak nemhivatalosan, mégis igen sok cicát megmentenek. Ezek csendben végzik a dolgukat, saját járművekkel, jórészt saját pénzből, bár adományokat ők is szeretnének kapni. (Az egyik ilyen magánszemély cicapanziót üzemeltet, ennek bevételéből finanszírozza a macskamentést. Pedig a saját jólétére is fordíthatná.) Szándékosan nem írok neveket, de az alábbi linken a bejegyzéseket olvasgatva találsz néhány ilyet:

www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18861

Ezzel természetesen nem akarom kicsinyíteni a jelen blogban említett szervezet jelentőségét.

Goompah 2010.11.19. 22:37:46

És még egyvalamit ne feledj: A sok-sok macskamentő szervezet mit sem érne, ha nem lennének nagy számban azok a jószívű emberek, akik a gazdátlan cicákat (kicsiket vagy idősebbeket) befogadják (egyenesen az utcáról vagy a macskamentő szervezetektől), mert nincs az a hatalmas macskamenhely, amely rövid idő alatt ne telne meg.

Így is az a helyzet, hogy a meglévő menhelyek többsége nem fogad már új cicákat, mert tele vannak, altatni pedig - nagyon helyesen - nem akarnak.

Azokról a főleg idősebb emberekről sem szabad megfeledkezni, akik befogadni ugyan nem tudnak cicákat, de etetik őket. Sokan elítélik az ilyen etetőket, még a macskamentők közül is, pedig ugyan mennyivel lenne jobb, ha az így etetett cicák éhen halnának?

gatto nero 2010.11.19. 23:25:30

@Goompah:

Nagyon fontos dologról írsz. Nem lehet az állatvédelmet menhelyekre, alapítványokra és egyesületekre szűkíteni. Rengeteg névtelenül, egyesület, alapítvány és szervezet nélkül cicákat etető, védő, ivartalanító ember él köztünk. Ráadásul nem is gondolom, hogy minden cicát be kellene fogadni. Elég, ha rendes normális helyen élhetnek, egyébként sokat segítve az ember környezetének tisztán tartásában, hiszen megeszik a patkányokat, egereket és egyéb rágcsálókat. Ha jól értettem a cicamentő autóval az ilyen cicás kezdeményezéseket is segíteni akarják:
- Sérült cicák kórházba szállítása, bejelentés és saját információk alapján
- Cicákkal foglalkozó menhelyek számára ételszállítás, ingyenes munkavégzés
- Cicára vágyó, egyedülálló idős emberek segítése abban, hogy kijussanak egy menhelyre és cicát választhassanak
- Kóbor cicákat gondozó, etető lakóközösségek segítése, cicák orvoshoz vitele, ételszállítás
- Állítkínzók felderítése, bizonyítékok gyűjtése, rendőrségi eljárások indítása, az állatvédők védelme
- Természeti és más katasztrófák, vészhelyzetek esetén cicák mentése, szállítása, ellátása

Szóval én csak sikert kívánok!

cicusbarat 2010.11.30. 18:03:21

a házunk előtt él egy cicamama, már kb 8 éve etetjük

tavaly a 17 éves cicusom halála után feljött hozzánk a kisfia,
azóta a mami boldogan éli lent a szabad életét, reggel-este pontosan megérkezik az etetésre

mostanában hozzá csatlakozott valahonnan egy gyönyörű cirmos, akinek a mellén fehér folt, és mint a négy tappancsa fehér cipőcskés, és egy korom fekete cicvarek

mindkettő nagyon fiatal lehet de a cic hívószóra rohannak és minden falatért hálásak

a két új cica békésen megfér egymással, együtt esznek, de mindkettő elzavarja a régi cicust, így külön kell adni nekik a kaját

olyan jó lenne a két kicsinek gazdit találni, a régi mami már nem biztos, hogy lakásba szoktatható lenne, a simogatást imádja ugyan, de felvenni nem lehet

sajnos sehol nem tudok olyan helyet, ahol biztonsággal befogadnák ezeket a tündéri kis jószágokat

Nyafkamacska 2013.06.26. 07:53:49

Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé?


süti beállítások módosítása