Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Te jószagú cicakaki

2010.01.06. 07:56 - MACSKANŐ

Most már nagyjából kezdem megérteni, hogy miért van ennyi kóbor állat. Sok gyermek - és félek, szülő is - a világhálón virtuális állatokat etet ahelyett, hogy lemenne a sarokra, és az ott didergő, éhező állatokat etetné.

Az ilyen virtuálismacskás webhelyeken kedvencet lehet választani, és több funkció létezik, ami a bitmacska ápolására, etetésére, kényeztetésére szolgál. Döntsd el, hogy milyen cicát szeretnél, de figyelmeztet, hogy csak egy fajta van, háromféle színben, tehát ne nagyon válogass. Örülj, hogy ha egyébként nem engedik meg neked otthon az élő cicát, akkor legalább ilyen lehet. Maga a macskadizájn: grafikai csőd. Torz cica, fején fülhallgatóval, csókos szilikonszájjal - ő lehet az én kiválasztottam. Ez a torzó szerintem nagyon távol van a sokak számára kedves, bájos állatól. Azon gondolkozom, hogy ha tényleg így fog fennmaradni a következő generációk számára a cirmos, akkor elvesztünk.

Ráadásul ezt a gnómot megpróbálják emberi tulajdonságokkal felruházni, embernek való borzalmas ételekkel etetni (ezek többsége, megjegyzem, már az emberi fogyasztás szempontjából is az egészségtelen kalóriabombák kategóriájába sorolható). És ügyesen manipulálgatják a nagyrészt gyermeklátogatókból álló közönséget, 2 in 1. Etess egy szörnyszülöttet, aki közben egy híres popsztár zenéjét hallgatja és énekli.

És mi jöhet még? Azt írják: a macskád nyivákol, mintha nyúznák. Ez már gusztustalan. 

Összegezve: az ilyen játék megpróbálja a gyerekeket a még élő állatvilágtól teljesen elszigetelni. Meggyőzni, hogy ez a fajta állatnevelés sokkal komfortosabb. Ezzel hosszú időre elrabolják őket más, értelmes, hasznos dolgoktól. Mindeközben elfelejtik, milyen is egy cica valójában, és miközben ők etetik virtuális macskájukat - rengeteg valóságos cica éhezik.

Arról nem is beszélve, hogy a két élmény össze sem hasonlítható. És itt már nem csak a kóbor állatkák védelmében szólnék, hanem a következő nemzedék érdekében is. Milyen érzelmileg sivár emberek lesznek azok, akik az állatokat is a netről ismerik?

Próbáltam valami pozitív, tanító jellegű momentumot is felfedezni ezen a szörnyű helyen, de nem sikerült.

Kedves gyerekek, a házi feladat a következő: szeressetek és etessetek egy olyan valamit, amiben már nyomokban sem található meg a cirmos-cica, ami mp3-ast hallgatva rázza a fejét egy hasonlóan debil rocksztár zenéjére, miközben artikulálatlan hangokat ad ki egy kirúzsozott női szájon. Ennek a dögnek vehettek luxusingatlant, hálószobával, fürdővel, dolgozószobával, gardróbbal. Ha éhes, akkor pedig tömd tele a száját fagyival, jégkrémmel, shake-kel... mert, mint tudjuk, a cicák ezeket szeretik.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr101616050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.06. 09:35:24

Nem szabad etetni a kóbor állatokat, mert még több lesz belőlük.

A macskák amúgy is gusztustalan dögök, összeszarnak és hugyoznak mindent, főleg a kertemet.

A fakarós ápolásuk sokat segít a populáció szinten tartásában.
A bitmacska legalább nem büdös.

Keen25 2010.01.06. 09:53:55

Valoban ne etesd a kobormacskakat, kutyakat.
Inkabb, fotozd le, es tedd ki netre, hogy gazdit keres.
De neked kedves Kolbasz van egy jo hirem is. Ha sok a macska a kornyeken, akkor valsz nincs patkanyod, egered. Valamit valamiert.
Nekem van macskam. kobor volt, menhelyre kerult, es most nalunk el. mindent tud, amit egy real macskanak kell tudnia. eszik, nyavog, recseg, dorombol. jatszik. Gyereknek jot tesz egy real eletforma, akit gondozni, apolni, vigyazni kell, es nem mukodik nala a most nincs kedvem, meg torlom a fenebe mentalitas.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.06. 09:57:21

Ha már játszadozás a digitális világban, akkor léteznek sokkal jobb játékok is. Felesleges ilyennel büntetni a kicsiket. Igazi macsekot meg az a felnőtt vegyen a gyerekének, aki maga is szeretne a házban látni ilyen szerzetet, hiszen a gyerek többnyire úgy is hamar megunja...

a Lojalista 2010.01.06. 10:11:28

Nálunk két cica él, egy cca. 3 éve, a másikat augusztusban találtuk. Annyi, de annyi örömet adnak a létezésükkel, amit semmivel nem lehet utánozni. Igen van velük gond és munka is, de ilyen a család.
kolbászoszsömle - vannak olyan növények (pld citrommuskátli) amit ha elültetsz a kertedben, távoltartják a macsekokat.

tzi 2010.01.06. 10:25:21

Azt nem tudom a macskak szeretik-e a shake-et, de az enyem imadja a sultkrumplit. Ahanyszor azt eszem, mindig kikovetel maganak egy-ket darabot, aztan elem ul, es ahitatosan nez. Mint egy kutya.

Amugy nem hiszem, hogy valaki kesobb azert ne tudna/akarna allatot tartani, mert valami idiota netes teveklubban mar tartott. Sot, ha kapnanak egy igazi allatot, akkor vsz maguk is rajonnenek a kulonbsegre.

Miizu 2010.01.06. 11:19:46

kolbászoszsömle, meg is érdemled :D

Tibetiyeti 2010.01.06. 12:17:38

@kolbászoszsömle: egy kiadós fa testápolás Neked sem ártana. Egyszer kapnálak rajta, hogy állatot versz, valsz utána csak segítséggel tudnál táplákozni a hátralévő életedben.

Picur87 2010.01.06. 13:39:43

@kolbászoszsömle: neked is jót tenne egy fa testápoló

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.11. 09:40:27

ugyan már, hagyjátok ezt a provokátort. Az ilyen úrifiú valószínűleg egy nyulas blogban a nyúlprkölt érdemeiről értekezne (ami valóban finom dolog, csak nem egy hobbinyúlblogon megvitatva).
Ez a játék valóban borzalmasan hangzik, és ami a legrosszabb, arra tanítja a gyerekeket, hogy a macska is egy agymosott plázacica (elnézést a szóviccért), akinek nincs szüksége igazi gondoskodásra, csak felszínes hülyeségekre és majomszeretetre.

Fox Snow 2014.09.24. 16:44:18

@kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó nélkül.
A gusztustalan dög csakis TE vagy ezt jegyezd meg te büdös tahó. Remélem tényleg összeszarják a kertedet, nem macskák hanem bármilyen állat mert megérdemled.


süti beállítások módosítása