Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Cirmike harminc napig a miénk

2010.02.07. 06:50 - MACSKANŐ

Neve: Cirmike. Született: 2004-ben. A Noé Állatotthon weboldalát nézegetve találtunk rá. Nagyon bánatos szemei vannak, elvesztette jó pár társával együtt a gazdáját, aki a kóbor cicákat védelmezte, etette - ez sok szívtelen embernek szemet szúrt. Feljelentették, meghurcolták. A gazdi az ellene indult eljárás miatt rosszul lett, magas vérnyomással kórházba szállították, ahol meghalt... Cirmi már nem találkozhat többet vele. 

Milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek. Cirmit és a Noé állatotthonban lévő cicatársait örökbe lehet fogadni vagy virtuálisan, vagy ténylegesen. Mennyivel szimpatikusabb és hasznosabb egy ilyen típusú virtuálismacska-etetés!

Jelentem, a Macskapcsolat egy hónapra virtuálisan gazdája lett Cirminek, hozzájárulva az egyhavi tartásához, és némi gondoskodást nyújtva elárvult kis szívének.

A Noé Állatotthon - sajnálatos módon - már nem tud több cicát befogadni, mert nem tudják biztosítani nekik a tartási feltételeket. Pedig a Noé az egyik legismertebb állatmenhely, igazán szükség lenne arra, hogy a kutyusok mellett a kóbor cicák is szállásra lelhessenek itt.

Nyilván van olyan cicabarát, aki szeretne segíteni, de otthonába nem tud még egy tappancsot befogadni. Nekik ajánlom, hogy nézzék meg a www.noeallatotthon.hu weboldalt, ahol több macskosz várja, hogy legalább egy hónapig valakit a gazdájának érezhessen. Én már nagyon várom, hogy személyesen is találkozhassak a legújabb barátommal: Cirmikével.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr691734424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2010.02.07. 13:56:57

"a gazdáját, aki a kóbor cicákat védelmezte, etette - ez sok szívtelen embernek szemet szúrt. Feljelentették, meghurcolták."

Az a baj hogy a "vedelmezojuk" nem gazda volt, nyilvan egy idos neni vagy bacsi aki ettette a szamtalan kobor macskat. Ezzel meg az a gond hogy mivel kaja van, ezert szaporodni is fognak szamolatlanul, meg tobb halalra itelt macskat osszedobva.

Nekem is van cicam, nagyon szeretem, de ezek a jot akarok, rendes idos emberek sajnos egy lokalis jo erdekeben sokkal nagyobb bajt okoznak hosszutavon:(
Valami olyasmit tudnek elkepzelni hosszu tavu megoldasnak hogy lennenek kijelolt macskaetetohelyek, az oda jaro macskakat be kene fogni, ivartalanitani es utana valahogy megjelolni (a nyakorv nem az igazi, mert fennakadhatnak vele itt-ott, de valami ilyen, nagy es feltuno kene), es utana a jeloletleneket mindig vinni ivartalanitasra. Ez tudom hogy irdatlan penz, de ez lenne az igazi segitseg. Aki meg akar utana etethetne buntetlenul a kijelolt helyeken.

tettike 2010.02.07. 14:12:08

Köszi, Macskanő, hogy megosztottad velünk az örökbefogadást, nem tudtam róla, és már én is azonnal örökbefogadtam egy kosár macsekot. Ha többen látják ezt a blogot, talán hozzám hasonlóan sokunknak megesik majd a szíve az elhagyott állatokon. Az összeg igazán nem megterhelő, s aki megteheti csatlakozzon!

MACSKANŐ 2010.02.07. 17:12:12

@Leningrad: Tökéletesen látod a helyzetet és a megoldás is az enyémmel nagyon hasonló. Viszont ez egy hosszú út eredménye és én addig sem tudom elnézni - sok állatbarát velem egyetembe - hogy éhezzenek a macskák.

I3renda 2010.02.07. 20:14:56

Leningradnak teljesen igaza van. Sajnos nem ismerem az etetőnő történetét, és hogy hogyan hurcolták meg, de bárki meghurcolása helyett az összefogás kellene. Én kóbormacskákat fogok be és ivartalanítás után a vadócokat visszahelyezem az életterükbe (ha az nem veszélyes). A bal fülük hegyének levágása jelzi, hogy ők ivartalanítottak. Sajnos a legtöbb etetőnő nem együttműködő: megígérik, hogy nem fogják a befogás időpontjában etetni az állatokat, mégis mire odaérek, pont etetnek. Már rájöttem, hogy direkt tesznek keresztbe. A pénzem is véges amit az ivartalanításra fordítok, és erre jó megoldás lenne ha az önkormányzatok összefognának az állatvédőkkel, és közösen meg lehetne oldani a kóbor kolóniák ivartalanítását.

Goompah 2010.02.07. 20:55:19

@Leningrad: Mennyivel jobb, ha hagyják éhen halni a kóbor állatokat? Lehet, hogy ez lenne "praktikusabb", na de emberségesebb is? Ha abból indulunk ki, hogy az éhező állatok etetése még mindig emberségesebb, mint hagyni őket éhen halni, akkor miben is volt bűnös az az ember, aki etette őket? Mivel érdemelte ki, hogy a meghurcoltatás eredményeképp az életét is elvesztette?

A feljelentők miért a létező leglelketlenebb megoldást választották? Megtehették volna, hogy befogadnak pár cicát vagy segítenek gazdát keresni némelyiküknek. De nem. Kegyetlenségük eredményeképp jópár állat fog éhen halni és egy emberséges ember is életét vesztette. Igen szomorú mérleg.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.02.09. 14:00:39

Jó, hogy megírtad a lehetőséget, nem tudtam róla.
Már egy hónapra én is örökbefogadtam egy cicát, miután elolvastam. :)

EGyébként az adó 1%-ot meg rendszeresen a Budaörsi Állatmenhelynek szoktam adni.


süti beállítások módosítása