Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Díjakat osztunk a macskák segítőinek

2011.02.01. 08:07 - MACSKANŐ

December 15-én pályázatot hirdettünk A macskák jobb életéért címmel, amit a Ford Máté támogatott.  Állat- és főként macskaszeretetüket több alkalommal is bebizonyították, a jelenlegi felajánlással pedig remélik, hogy valóban jobb lesz az élete a macskáknak, emellett pedig talán követőkre találnak.

Nem volt egyszerű dolog elbírálni a szép számmal érkező pályázatokat, mivel minden egyes macskának jó volna segíteni, de ez fizikai képtelenség. Mivel csak egy pályázónak tudom biztosítani az egyszeri ötvenezer forint értékű, macskák szükségleteit tartalmazó csomagot, és az egyszeri, százezer forintos szervizlehetőséget, ezért segítséget kértem több macskaélelmet gyártó és forgalmazó cégtől. Egy megkeresésre reagáltak a Fressnapf Állati Áruházlánctól, és ők lehetőséget biztosítottak, hogy a pályázat fődíja mellett még öt pályázónak kioszthatok egy-egy tízezer forintos macska-ajándékcsomagot.

A következőkben mind a hat díjazottról készül külön poszt, a pályázati díjak átadásáról, fényképekkel és munkájuk leírásáról. Mivel nagy volt az érdeklődés, ezért a továbbiakban újabb macskákat segítő pályázatokat fogunk kiírni, ezzel példát mutatva, hogy így is lehet.

A Macskák jobb életéért pályázatot a Junior Kisállat Rezervátum nyerte el, amit a Ford Máté képviseletében fogunk átadni. A Fressnapf különdíjairól értesítem a nyerteseket, és hozzájárulásukkal következő posztomban erről is írok. Gratulálok és köszönöm a Ford Mátéés a Fressnapf felajánlását.

 

 

 

A Ford Máté kétgenerációs családi cég, Máté Márton, Máté Gergely és ifj. Máté Márton kitartó munkájának gyümölcse. A Máté Csoport ma már az ország négy városában, Balatonbogláron, Siófokon, Dunaújvárosban és Kaposváron is megtalálható.


A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr372629652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hagrid 2011.02.01. 13:42:27

Tetszetős! Jó látni, hogy akiknek van lehetőségük, támogatják is az állatbarátokat.:-)

SzeCi · http://szegedicicamentok.hu 2011.02.02. 10:03:12

Ide is beírom, mert ilyen alapon egyszerűbb lett volna közvetlenül a nyertesnek odaadni a díjat, ahelyett, hogy bolondították volna a csóró macskásokat a pályázattal. Igen azok vagyunk a kutyások mellett. Sajnos.

Tudom keserű a szőlő, azoknak akik hiába dolgoztak a pályázatukon. Had jegyezzek meg valamit, ami eléggé meglepett. Olyan szervezet nyerte el a pályázatot, amit egyébként baráti köröknek, kis csoportoknak is felajánlottak, aki régóta jogosult adó1%-ra. A baráti körök, fiatal egyesületek gyakorlatilag a saját erejéből, zsebükből végzi a macskák mentését, és akkor van bátorsága egy ilyen szervezetnek odaítélni a díjat a pályázatot meghirdetőnek.
Nekünk pl. a saját zsebünkből kell még a védőoltásokat is kifizetnünk, hogy megfelelően adhassuk örökbe cicáinkat. A Juniornak ott az egész ország macskaszerető, adózó polgársága.
Szegedi Cicamentők

gatto nero 2011.02.02. 13:35:22

@SzeCi:

Ez egy igazán szégyenteljes, irigy és rosszindulatú hozzászólás, amely egyrészt önmagát jellemzi, másrészt sajnos - részben - jellemző az egymást a pénzért egy kanál vízben meggyilkoló állatvédő szervezetekre.
Én gratulálok annak a szolnoki hölgynek, aki az életét tette a macskák védelmére és még sok-sok, a Ford Mátéhoz hasonló mecénást kívánok neki!

SzeCi · http://szegedicicamentok.hu 2011.02.02. 15:45:40

Kikérem a Szegedi Cicamentők nevében ezt az aljas rágalmat! Mi nem azt mondtuk, hogy nekünk kellett volna megnyerni, csak éppen jobban meg kellett volna vizsgálni a rászorulás mértékét is. Szentül meg voltunk győződve, hogy valamilyen önkéntesekből összeállt baráti kör fogja kapni a pénzt,m és nem egy bejáratott állatvédő szervezet.
'A "Junior" Kisállat Rezervátum 2003. április 12-én lett jogerős közhasznú alapítvány.'
Ez azt jelenti, hogy már 6 éve gyűjthetik az adó1%-ot. Mások, körök, fiatal alapítványok viszont a saját zsebükből fizetik a költségeiket. És ugyanúgy mentik a cicákat, mint bárki más.
Mi nem akarunk megfojtani senkit egy kanál vízben még milliókért sem. Viszont vesszük magunknak a fáradtságot, és térdig lejárva a lábunkat, próbálunk némi pénzhez jutni.
A hozzászólásomban nem volt irigység, sem rosszindulat.
Talán annak kellene a szívébe néznie, aki ezeket egy egyszerű ténymegállapítástól nem tudja megkülönböztetni.

Mondjuk, mi történne, ha közzétennék a pályázatokat?

SzeCi · http://szegedicicamentok.hu 2011.02.02. 16:00:48

@gatto nero:
"Én gratulálok annak a szolnoki hölgynek, aki az életét tette a macskák védelmére "
Akkor most tulajdonképpen ki is nyerte a pályázatot?????
A szolnoki hölgy, akit itt már az elbírálás előtt is alaposan dicsértek, tehát errefelé jól ismert személy, a rezervárum, vagy netán egy harmadik valaki.
Kedves Nero, nem gondolkodnál előtte egy csöppet, mielőtt írnál?????
Egyébkén a mi oldalainkon is rengeteg hasznos információ megtalálható a macskákról, betegségekről, szokásokról, különös tulajdonságokról ...... mint ahogy az egy jó weboldaltól el is várható. nem kell külön reklámozni.

fh_laca 2011.02.02. 20:58:00

A szőlő savanyú, nem keserű...
Ez az egész, mint oly' sok dolog az életben szubjektív. Tudom azt, hogy ha lehetőség lett volna, akkor több első díjat is kiosztott volna a blog szerzője.
A tisztelt szegedi cicamentősök saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, a mégoly kulturált fröcsögésükkel. Ha annyira önkéntes, lemondó és adakozó valaki, az nem szokott ezzel kérkedni. Kikérni magának az odaítélést még kevésbé. Szerintem most mindenki meggyőződhetett arról, hogy vagy jó helyre megy a nyeremény, vagy rosszra nem.
Ha Ön a globális jót nézi, akkor el kell hogy jusson odáig, hogy örüljön más "sikerének", mert a fenti megnyilvánulásaival csak azt éri el, hogy aki eddig adott, ezután nem fog, tehát esélye sem lesz mire pályázni. Ilyenkor a kultúremberek gratulálni szoktak.
Sok sikert kívánok az összes szegedi cicamentőnek, kitartást és lelkesedést, valamint hitet a jövőhöz.
Macskabaráti üdvözlettel:
Pál Laca
Felis Hungarica

nagyfeszültség 2011.02.02. 21:38:30

Ez döbbenet! Itt senki nem tud örülni annak,
ha valahol valaki segítséget kap a cicmentéshez?
Képesek vagytok legyalázni valakit, aki megnyert egy jószándékú, tök szimpi pályázatot azért mert
- egyébként nem kétlem - , ti is megérdemelnétek? Borzalom! Nem tudom, hogy lehet így élni...
Igaza van az előttem szólónak: kultúrember
ilyenkor gratulálni szokott.
Én mindenesetre gratulálok, nem csak a nyertesnek,
de a blognak és a Ford Máténak is!

SzeCi · http://szegedicicamentok.hu 2011.02.03. 10:13:53

Tisztelettel megkérek mindenkit, szálljanak le rólunk. Mi dolgozunk, ahelyett, hogy itt fecserésszünk. Hogy mindenki tisztában legyen a lényeggel, nekem egyetlen kifogásom volt. Nem irigylem a Juniortól a díjat, sőt gratulálunk nekik. Ugyan nem ismerem a jelentkezők összetételét, de biztosan volt jó pályázat olyanoktól, akik talán jobban rászorultak volna. Én egy tényt állapítottam meg, amiért nem kérek elnézést mert igaz.
És mi is örültünk, hogy végre van olyan lehetőség, amivel a macskásokat segítik. és nem azért ragadtam " tollat, hogy miért nem mi nyertük a pályázatot. Aki ilyet állít: HAZUDIK!
Ha már itt tartunk a tavalyi évben több mint 60 cicának sikerül, felelős családba kerülnie a segítségünkkel, pusztán saját erőből. Ebből 8-at mi neveltünk fel, úgy hogy éppen kinyílt a szemük amikor rájuk találtunk.
Minden tiszteletem a Blogé, a Ford Mátéé, de a hozzászólókról kialakítottuk a megfelelő véleményt.
szegedicicamentok.lapunk.hu
cicaotthon.hu
cicaotthon.blog.hu

SzeCi · http://szegedicicamentok.hu 2011.02.03. 10:24:44

@fh_laca:
Nagyon sajnálom, hogy pont a Felis Hungaricanak van ilyen véleménye. Mi nem kérkedtünk, és ezt éppen a Junior tette, még decemberben. Csak megjegyeztem, csendesen, hogy minden normális weboldalnak olyannak kell lennie.
Ezen a blogon egyébként nem lehet valakinek külön véleménye, amin talán el is lehetne gondolkodni? Vagy önöknél, olyan politikai módon, nincs egyén, csak a FRAKCIÓ, az a szent. Ha valakinek más a véleménye, állítsuk pellengérre?
Mert velünk most azt tették. Köszönjük szépen.
Macskabaráti üdvözlettel
Nyitrai Ágnes

nagyfeszültség 2011.02.03. 10:57:17

Én liberális gondolkodású vagyok, de a blog írója
helyében nem hagynám, hogy pont itt és most, a díjkiosztás kapcsán gyalázzanak
másokat. Bárkit, aki nyert, függetlenül attól, hogy szolnoki vagy bárhová máshová valósi.
Egyébként csodálkozom, hogy valakinek manapság van ideje ennyi rosszindulatra...

MACSKANŐ 2011.02.03. 11:21:33

@SzeCi: Kedves Ágnes! Két nap termékét most tudtam végig olvasni - mert én dolgozom miközben a blogot írom és macskákról gondoskodom - nem kevésről. Szánalmas, lesúlytó amiket ír egészen a február elsejei 9.50-kor írt e-mailjétől ahol sürget agresszívan hogy várják az eredményt és már február elseje van a fenti írásaiig. Akkor hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, a Ford Máté felajánlását én is megtarthattam volna mert én is saját költségemen etetek, mentek, gyógyítok macskákat az ország TÖBB városában. De gondoltam meggyőzöm a Ford Mátét aki egyébként is cicabarát hogy ezt az összeget ajánljuk fel valakinek aki sokat tesz a tappancsokért. Ezek után nem értem hogy milyen jogon kérdőjelezi meg hogy én ki mellett döntöttem?! Próbálja meg racionálisan végigolvasni hogy a szolnoki hölgy mióta, mennyi cicát tart el folyamatosan, milyen áldozatok árán és akkor nagyon mélyen szégyelje el magát, mert hogy itt nem a z emberek, az egyesületek, alapítványok a lényegesek a pályázat szempontjából - bármily meglepő - hanem a macskák. Az, hogy ki milyen alapítvány és "ott van neki az egész ország" elég primitív megállapítás, önöknek pont annyi lehetőségük van alapítványt létrehozni és szerintem ön nem látja hogy a Junior az 1% LEHETŐSÉGBŐL mennyi amit megkap. Szomorú vagyok hogy ebbe a kifejezetten nemes kezdeményezésbe sikerült ilyen csúnyán belerondítania és ha már ilyen sokat foglalkozik - állítólag - a macskákkal akkor ideje lenne némi tartást és méltóságot tanulni tőlük. Egyébként lenne egy pár kérésem, ne látogassa a blogomat mert méltatlan, ne reklámozza itt az oldalaikat és ne rakja fel a posztomat az oldalukra, főleg ne úgy hogy nem írja oda a macskapcsolat blogot mint írót mert ez a szerzői jog megsértése!!!!

nagyfeszültség 2011.02.03. 12:57:46

Nem lehetne visszatérni a cicákra? Miért kell ezzel a rosszindulatú, gonosz nénivel ennyit foglalkozni? Elég! Örüljünk a nyertesnek - én nagyon várom, hogy bemutatkozzon a macskapcsolaton - ő és a többi díjazott is.

fh_laca 2011.02.03. 18:45:24

@SzeCi:
Kedves Ágnes!
Nem a Felis Hungarica nevében írtam, csak be akartam kalibrálni magamat, hogy tudják, tartozom valamilyen szinten a macskákhoz.
Nem, nem akartam pellengérre állítani, megtette ezt Ön saját magával. Tudom, nem akar foglalkozni a Juniorral, sőt gratulál nekik, de a következő hozzászólásában már megint nekik megy.
Mi ez, ha nem kipellengérezés?
Én nem ismerem sem Önt, sem a Junior alapítvány működtetőit, nem voltam elfogult sem, de az, amit és ahogyan Ön ír, teljesen lejáratja az egész macskamentő/ védő küldetést. Az átlag emberek elolvassák eme blog hozzászólásait és hanyatt dobják magukat.
Őszintén sajnálom, hogy nem tudtam türtőztetni magamat és vitába szálltam Önnel...
Félek, rosszat, nagyon rosszat tett a fenti megjegyzéseivel az összes macskaőrült társadalmi megítélésében.
Tudja, az ezerfejű zsűri (a net-társadalom), nagyon érzékenyen reagál az álszentségre és az arcátlanságra is (anonimitás rulez!). Itt és most lereagálták többen az Ön verbális ámokfutását. Kell-e ennél komolyabb észérvet Ön elé tártom?
Az összes kommentelőre tett bántó megjegyzését már ki sem vesézem (fecserészős rész).

Sok sikert a mentésekhez, ellátáshoz, neveléshez, örökbe adáshoz és kisebb arcot, elhivatottabb kommunikációt kívánok a mindennapi élethez!

Pál Laca
magánember

nagyfeszültség 2011.02.03. 18:53:36

Érthetetlen, hogy még mindig ezzel
a szegedszerte közismert - és közveszélyes -
szarkeverővel foglalkozunk, ahelyett,
hogy a pályázat fődíjasát és többi győztesét
ünnepelnénk.

gatto nero 2011.02.03. 19:05:36

A szegedi cicamentők irigységben harcias vezetőjének,
Nyitrai Ágnesnek szíves
figyelmébe ajánlanék egy
- facebook oldala tanusága szerint -
számára oly kedves Dickens idézetet:

"Tégy minden jót, amire képes vagy és tedd olyan
csendben, ahogyan csak lehetséges."

Scala 2011.02.05. 20:01:38

Kedves Nyitrai Ágnes,
Egyetlen szó:
pszichoterápia.

@fh_laca: @MACSKANŐ: Teljesen egyetértek.
@nagyfeszültség: Nocsak, miért nem vagyok ezen meglepve?

ZzZZzZ 2011.02.09. 14:56:27

Az a szomorú a magyar állatvédelemben, hogy itt is kijön a tipikus magyar mentalitás: az irigység, a rivalizálás.
Nagyon sokan vesznek részt ebben a "szakmában", ki így, ki úgy, van aki kevésbé aktív, van aki komoly eredményeket tud felmutatni. Inkább örülni kellene a másik ember, másik szervezet sikerének, hiszen elvileg minden állatbarát, állatvédő szervezetnek egy a célja... Vagy nem?

nagyfeszültség 2011.02.11. 22:33:21

@ZzZZzZ:

Szerintem már az is szomorú, hogy az állatvédelem egy szakma, amelyből túl sokan elsősorban megélni
akarnak. Az irigység pedig tényleg borzalmas.

12kedő 2011.02.20. 22:01:13

Csak most vettem észre ezt a bejegyzést. Sajnos nem nyerhet mindenki, ahhoz nincs elég pénz. Még az is lehet, hogy nem mindig sikerül a legrászorulóbbnak odaítélni egy díjat, mert a zsüri sem mindentudó. De nagyot semmiképp nem tévedhet, mert mindenképpen macskákat segítő szervezet kapta a díjat és ez a lényeg.

Szerintem torzsalkodás helyett jobb lenne összefogni.


süti beállítások módosítása