Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Macskavilág Alapítvány kapta az első Fressnapf ajándékcsomagot

2011.02.24. 16:36 - MACSKANŐ

Decemberben írtam ki egy pályázatot a Ford Máté segítségével, A macskák jobb életéért címmel. A pályázat nyertesével, aki az ötvenezer forint értékű macskaajándék-csomagot kapta, és a százezer forint értékű szervizdíjat, később egy bővebb posztban ismertetem meg a kedves, drukkoló olvasókat.

Ami nagyon örömteli hogy a Fressnapf Állati Áruház vezetősége, ezen belül is Varga Ilona marketinges (a képen jobb oldalon piros Fressnapf ingben) segítségével sikerült még öt darab, egyenként tízezer forintos macskaajándék-csomagot kiosztani a pályázaton induló macskavédőknek.

Az egyik díjazott a Macskavilág Alapítvány, illetve a budapesti állatbarátokból álló alapítvány létrehozója Szépvölgyi Zoltán (a képen), aki a pályázatában a következő módon álmodta meg a macskák védelmét:

"A Macskavilág Alapítványt azért hoztuk létre, hogy megelőzzük a meg nem születő egyedek számára a kilátástalan jövő okozta szenvedést, az értelmetlen pusztulást, a macskabetegségek terjedését, és hogy munkánkkal segítsük a felesleges szaporulat megállítását. Évek óta dolgozunk állatvédőként mint magánemberek, rengeteg időt, pénzt, energiát fordítottunk a macskák megmentésére. Az elmúlt években több mint 100 macskát sikerült ivartalaníttatnunk, részben saját pénzből, részben egy külföldi liga jóvoltából. Legalább 50 ivartalanított macskát gazdához juttattunk örökbeadási szerződéssel, oltási kötelezettség vállalásával. Ahol nem volt indokolt a macskák eltávolítása, oda füljelzéssel visszahelyeztük a már ivartalan egyedeket. Több közterület, közintézmény, számos kertes társasház macskakolóniáinak rendezését tudhatjuk magunk mögött.

A macskák befogása, ivartalanítása és az ez utáni elhelyezésük bonyolult, összetett feladat. Először is meg kell küzdenünk azokkal az emberekkel, akik nem értik meg, hogy a beavatkozás a macskák érdekében történik, utána jön a csapda elhelyezése olyan helyre, ahol nem fér hozzá más, ahol a macska is biztonságosan bele tud menni, ez sem egyszerű feladat. Általában ez a munkánk legnehezebb része, ugyanis kevés olyan helyet találni, ahol a vadmacskák befogására alkalmas csapdát el tudjuk helyezni oly módon, hogy azt ne tudják eltulajdonítani és a macskák is garantáltan megtalálják. Egy-egy macska befogása általában több napig tartó folyamat. Az első pár napban a csapdát nyitott állapotban hagyjuk, úgy helyezünk el benne élelmet, hogy a macskában kialakuljon a bizalom a csapda iránt. Miután napokon keresztül elfogyott az élelem a csapdából, utána lehet "élesíteni", innentől viszont sűrűn kell felügyelni a csapdát, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá, ne engedjék ki belőle az állatot. Az is nagyon fontos, hogy sokáig ne maradjon a macsek a csapdában, nehogy valami károsodás érje, ahogy megpróbál kitörni belőle. Szerencsére viszonylag hamar le szoktak nyugodni, autóba helyezve kifejezetten megnyugtatólag hat rájuk a meleg és a monoton motorzaj, az út ringatása.

Innen egyenes út visz a rendelőbe, ahol az orvosi ellenőrzést és szükséges ellátást követően - amennyiben a cica egészségi állapota megengedi - megtörténik a műtét. Utána legalább 24 órán keresztül lábadoznak a cicák egy boxban, majd ideiglenes befogadókhoz kerülnek. A teljesen vad, antiszociális egyedeket, amennyiben a körülmények lehetővé teszik, füljelzéssel ellátva visszahelyezzük eredeti élőhelyükre. Amennyiben itt veszélyeztetve voltak vagy nem látták őket szívesen, vidéki befogadókhoz kerülnek biztonságos, autó- és kutyamentes helyekre, kinti cicáknak megfelelő táplálás, orvosi ellátás biztosítása mellett. A szelíd egyedeknek gazdát keresünk. A legkeresettebbek a kiscicák, pedig egy nyugodt, öreg cica is igazi, hűséges társa lehet valakinek élete hátralévő részében. Kizárólag leinformálható jelölteknek adjuk örökbe a cicákat örökbefogadási szerződéssel, melyben az oltási kötelezettség, illetve még ivaros kiscica esetén az ivartalanítási kötelezettség szerepel. Aki nem hajlandó megadni elérhetőséget és nem vállalja a feltételeket, ezek az emberek, valamint szaporítók számára nem adunk örökbe macskát. Nekünk nem az a célunk, hogy mindenáron gazdához juttassuk őket, hanem az, hogy a felesleges szaporulatot megállítsuk, a hozzánk kerülő cicáknak pedig igazi, felelősségteljes gazdikat találjunk. Reméljük minél több ember követi példánkat és előbb-utóbb rendeződik ennek a rengeteg kis ártatlan, gazdátlan állatnak a sorsa."

Amennyiben bárki segíteni szeretné a Macskavilág Alapítvány munkáját önkéntesként, adománnyal, bármivel, írjon a macskapcsolat@index.hu e-mail címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr92687801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatto nero 2011.02.25. 11:43:29

Gratulálok Zolinak és sok kitartást kívánok a munkájához - valamint sok egy százalékot az alapítványához.
Aki neki adja, biztos lehet benne, hogy a cicákhoz kerül!

Cilimama 2011.02.25. 12:34:09

Gratulálok a nyertesnek,sok erőt és kitartást a munkához.
Éljenek a cicák és a segítőik.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 15:07:27

Gratulálok én is a nyerteseknek.

Olvassátok el a blogomat és nagyon vigyázzatok, kiket támogattok, kiknek adakoztok.

gatto nero 2011.02.25. 16:22:36

@uwaga:

Szerintem neked üldözési mániád van...
Ismerem Zolit és ismerem a
cicamentő autóra gyűjtőket is, jó fejek és abszolút tisztességesek. (Szerintem néha dolgoznak is együtt...)
Abban viszont egyetértek, hogy nagyon vigyázzunk kit támogatunk. Sok menhely veboldala tele van aranyos cicák fotóival, miközben abszolút nem foglalkoznak macskákkal vagy csak úgy félválról és borzalmas körülmények közötttartják a cicákat.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 16:25:39

"pedig egy nyugodt, öreg cica is igazi, hűséges társa lehet valakinek élete hátralévő részében"

Milyen igaz. Akinek nincs türelme egy kiscica vagy fiatal cica élénkségéhez, futkározásához, rongálásaihoz, annak ideális társ lehet egy öreg cica.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 16:37:26

@gatto nero: Jó neked, te ismered őket. Én nem. És semmit nem tesznek azért, hogy az emberek megismerjék őket. Ahelyett, hogy bemutatnák a tevékenységüket, megadnák a nevüket, telefonszámukat, inkább törlik a bíráló kommenteket.

Te a helyemben hinnél nekik? Hinnél tökismeretlen embereknek, akikről csak annyit tudsz, hogy autóra gyűjtenek adományokat, de semmit nem tudni róluk, nem bejegyzett szervezet, viszont nagyon nem bírják a kritikát és nagyon nem akarják, hogy az emberek megismerjék őket? Miért titkolóznak. Mitől félnek?

Nekem nincs üldözési mániám, én nem félek. Ők mitől félnek, hogy titkolják a kilétüket? Főként ha tisztességesek? Ha azok, akkor a gyűjtéssel nem tesznek semmi büntetendőt, de akkor miért nem mutatják meg magukat?

Mindegy, úgyis törlik a kommentemet.

gatto nero 2011.02.25. 16:37:38

Azt tudtátok, hogy Angliában több, mint 10 ezer olyan
cica van, amelyik gazdájával vagy gondozójával rendszeresen látogat kórházaka és idősotthonokat?
Ugyanis a macska dorombolása nem csak a léleknek, a kedélyállapotnak, de például a vérnyomásnak is
jót tesz. Ezeknek a betegekhez és idősekhez járó
cicák egy része is olyan menhelyi állat, aki így rengeteg szeretetet ad - és kap is.

gatto nero 2011.02.25. 16:48:00

@uwaga:

Kedves uwaga!

Kérlek ne itt és ne most!
Múltkor, egy szegedi
hölgynek pont itt sikerült egy igazán szép és ünnepélyes pillanatot elrontania. Olvasd vissza!
Amikor macskanő bejelentette a fődíj nyertesét, a
szolnoki juniormenhely tulajdonosát - amely az egyik legfantasztikusabb hazai cicamenhely - ez a hölgy
elkezdte őt piszkálni őt.
Miért ő nyerte? Nem is ő a legjobb...stb.
Ha meg akarsz ismerkedni a cicamentőkkel,
bemutatlak nekik, csak tényleg ne itt és ne most
tárgyaljuk ezt meg!
Most örüljünk annak, hogy egy
másik, igazán rendes cicamentő,
Szépvölgyi Zoli kapott egy kis elismerést a munkájáért.

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 17:20:09

@gatto nero: Harmadik kommentelőként gratuláltam nekik, olvass vissza. Ez elég?

De úgy látom, nem érted. Az semmit nem jelent, ha engem bemutatsz nekik. Mutatkozzanak be ők a nyilvánosságnak, hiszen ők kérnek pénzt, nem én. Ha bármely szervezet adományokat gyűjt, akkor nem az adományozók mutatkoznak be a szervezetnek, hanem a szervezet az adományozóknak. Komolyan nem érzed a dolog fonákságát?

Három hónap alatt 65 ezer gyűlt össze, ilyen tempóban 8 év kell ahhoz, hogy meglegyen az autó, még kedvezménnyel is. S nem csoda, hogy az emberek gyanakodnak. Annyi a csalás, átverés ebben az országban, hogy eredményt csak a teljes nyíltsággal lehet elérni. Ezt a nyíltságot hiányolom a cicamentőknél, a nyíltság hiánya táplálja a gyanakvásomat, amit nem a további titkolózás és a nyíltságot kérő kommentek törlése fog megszüntetni.

MACSKANŐ 2011.02.25. 20:26:52

@gatto nero: @uwaga: Kedves bloglátogatók! Ez a poszt azért született hogy örüljünk annak hogy a Fressnapf segített egy cicákat segítő társaságnak. Ha ennek nem tudtok macskabarátként örülni akkor az egyéb csatáitokat ne itt vívjátok meg! Hálás köszönet!

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.02.25. 21:09:00

@MACSKANŐ: Egyetértek veled, köszönöm az eddigi türelmedet. Én itt nem is folytatom, csak szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy gatto nero alias nagyfeszültség támadt rám azzal, hogy üldözési mániám van. Nekem egyáltalán nem állt szándékomban itt megtárgyalni a dolgot, e célra a blogomat hoztam létre. Én is jobban örültem volna, ha ott kezd el vitatkozni velem, ezért írtam ki a blogom címét.

Még egyszer leírom, nagyon örülök, hogy a Fressnapf arra méltó társaságot jutalmazott, és ismét gratulálok nekik, további jó munkát kívánva.

I3renda 2011.03.01. 08:52:52

Kedves Olvasók és Uwaga!

egy dolgot tisztázzunk: a Macskavilág Alapítvány és a cicamentőautóra gyűjtő csapat nem azonos! Nincsenek közös tagjaik sem!
A Macskavilág Alapítvány tagjai közé tartozom, 2009 óta mentem a cicákat, és saját autóval, saját pénzből.
A kilétet firtató kérdés: többször be akartam fejezni a macskázást olyanok miatt, akik soha nem is találkoztak velem, de támadtak. Minden olyan ember ismer, aki macskát szeretne örökbefogadni tőlem, illetve aki pozitív hozzáállással közelített meg.
(Engem valószínűleg soha nem fogtok nagy nyilvánosság előtt látni, mert vagy macskázom vagy dolgozom, és nem szeretek szerepelni.)

Üdvözlettel,
Brenda

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.03.01. 16:54:23

@I3renda:

Kedves I3renda!

Nagyon sajnálom, ha a kommentemből esetleg azt lehet kiolvasni, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom . A te kilétedet sem firtatom és firtattam. Miből következtettél arra, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom? Ez nem állt szándékomban, és ha ez neked így jött le, akkor tisztelettel bocsánatot kérek tőled (ez komoly, nem gúnyból írom). Kérlek, személyes üzenetben tégy javaslatot, hogyan fogalmazzam át a blogom bejegyzését ( uwaga.blog.hu ) úgy, hogy ilyesmit sehogy ne lehessen kiolvasni belőle se rád, se a Macskavilág Alapítványra nézve. Mint az előző kommentemben is írtam, sok sikert kívánok nektek és személy szerint neked is a macskák mentésében. Kérlek, ne hagyd abba a macskamentést, nagy szükség van rátok és a hozzátok hasonlókra.

Nekem kizárólag a cicamento.blog.hu oldalon autóra pénzt gyűjtő névtelen, ismeretlen, magáról és a tevékenységéről semmit nem közlő, a kritikákal, kérdéseket válasz nélkül hagyó, ezeket törlő obskurus társasággal van bajom. Velük is csak azért, amit már leírtam, nem ismétlem. Mivel velük közös tagotok sincs, a kifogásaim már csak azért sem vonatkozhatnak rátok.

Kérem Macskanőt, ne törölje ezt a kommentemet, mivel ez is szükséges egy esetleges félreértés eloszlatásához.

I3renda 2011.03.01. 17:03:30

@uwaga:

Kedves Uwaga,

értettem, hogy nem ránk vonatkoztak a kommentjeid.
De ha valaki idetéved, látja a cikket, aztán a kommenteket csak felületesen átfutja, akkor nem szép ami lejön neki.
Félreérthető.
Aki nincs benne az állatvédelemben naponta, az nem biztos, hogy különbséget tud tenni a csapatok között.
A blogoddal semmi baj, ott semmi nem félreérthető.

Üdvözlettel,
Brenda

ZzZZzZ 2011.03.01. 20:33:43

Szépvölgyi Zoltán vagyok és én is szeretnék hozzászólni.
Nagyon köszönjük mindenkinek a gratulációkat, igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Azért azt mindenkinek tudnia kell, hogy ez nem az én egyedüli érdemem, sőt, az előző hozzászóló csapattársam Brenda és a többi segítőnk nélkül ez az alapítvány nem jöhetne létre. Sajnos az ismertségnek is vannak hátrányai, az utóbbi időben egyre több olyan ember talál meg minket, akik támadnak, vádaskodnak ahelyett, hogy tennének valamit a macskákért. Örülnénk, ha mocskolódás helyett inkább minél több ember segítene ezeken a kis ártatlan állatokon és minél több olyan hely lehetne a városban ahová visszakerülhetnének az ivartalan macskák, anélkül, hogy állandó rettegésben kellene élniük a rosszindulatú emberek bosszúi miatt. És örülnénk, ha végre felismernék az emberek, hogy az utcai etetés önmagában nem segít ezeken az állatokon, sokszor ez okozza a vesztüket. Reméljük a közeljövőben erről is fog cikkezni ez a jó kis oldal.

Goompah 2011.03.03. 16:53:25

@ZzZZzZ: "egyre több olyan ember talál meg minket, akik támadnak, vádaskodnak ahelyett, hogy tennének valamit a macskákért"

Kik ezek? Állatgyűlölők? Sajnos túl sokan vannak. Konkurens szervezetek? Ilyenről is hallottam már. Ún. "emberbarátok", akik azzal szoktak jönni, hogy kár az állatoknak segíteni, amíg van bármiben is hiányt szenvedő ember? Ilyenek is vannak sajnos páran, mindenhol feltűnnek ezek a trollok.

"És örülnénk, ha végre felismernék az emberek, hogy az utcai etetés önmagában nem segít ezeken az állatokon, sokszor ez okozza a vesztüket."

Ez így van, de gondold végig a dolgot. Egy néninek (vajon miért nem látni bácsikat macskát etetni?) nincs sok lehetősége, hogy segítsen az állatokon. Eteti őket, mert csak ezt képes megfizetni. Nincs pénze orvosra, nincs pénze ivartalanításra. Biztos nem lenne jobb, ha nem etetné őket.

Az éhező, fázó, üldözött, elkergetett, megrugdalt állat már MOST ott van és már MOST éhezik, fázik, szenved, megrugdalják, megölik. Neki azonnali segítségre van szüksége. Elsősorban ételre, különben éhen hal.

Nem mondtál ilyet, nem is akarom a szádba adni, és biztos te sem olyan megoldásra gondoltál, hogy ne etessük az utcai állatokat, hagyjuk őket éhen halni, és akkor nem lesznek utódok, akik újra csak szenvedni fognak. Az élőket etetni kell, és a túlságosan sok utód megelőzése érdekében ivartalanítani. De ettől még az élőknek szükségük van az etetésre.

Máshol már írtam annak a szerencsétlen kandúrnak az esetét, aki kínkeserves halált halt, mert szilveszterkor a petárdák elől bemenekült egy panelház pincéjébe, ahonnan nem tudott kijönni, és senki nem segített neki. Az etetőnénije minden követ megmozgatott: közös képviselő, házmester, kerületi jegyző, állatmentő szervezetek. Könyörgött nekik, hogy hozzák ki a macskát.

Szép szavaban nem volt hiány, tanácsokban sem. De SENKI, ismétlem: SENKI nem segített neki kihozni a macskát. A megkeresett állatvédő szervezetek sem! Nem tudom pontosan, mely szervezeteket keresett meg, volt több is. Egyik sem hozta ki a macskát. A szerencsétlen kb. másfél-két hét alatt éhen és szomjan halt. (Ezt ne vedd a ti szervezetetek elleni támadásnak, nem tudom, titeket megkeresett-e.)

Lehet, hogy túl indulatosan írom ezeket a szavakat, de én is ismertem szegény macskát. A halála személyesen is érintett.

Amit ebből ki akarok hozni, az az, hogy nem egymásra kell mutogatni, nem kell bírálni az etetőnéniket. Ők mindent megtesznek, amit tudnak. És amit megtesznek, arra nagy szükség van. A másikra mutogatás helyett EGYÜTTMŰKÖDÉSRE van szükség. Sajnos azonban az együttműködést gyakran megakadályozza az, hogy egyes állatvédők (megint csak nem rátok célzok) lenézik, lekezelik az etetőnéniket. Együttműködés helyett ellenük dolgoznak. Ami azért is rossz, mert a néni ismeri az állatait, ő kötődik hozzájuk. Ha nem néznék le, hanem együttműködnének vele, mindenkinek jobb lenne.

Az etetőnénik megteszik, amit ők tudnak, az állatvédő szervezetek meg tegyenek meg minden olyat, amit az etetőnénik már nem tudnak. Pl. ivartalanítás, utcai állatok oltása.

ZzZZzZ 2011.03.05. 19:11:03

@Goompah: Sok mindenben igazad van. Én nem vagyok az etetés ellen, ha ez egy felelős gondolkodás része. Viszont ha belegondolsz, ezek az etetőnénik általában gond nélkül meg tudnák fogni azokat az állatokat, akiket nekünk csapdáznunk kell. Amikor segíteni akarunk, nem működnek együtt, sőt, legtöbb esetben rosszat feltételeznek rólunk és gátolják a munkánkat. Amikor baj van és már annyi macska van körülöttük, hogy mérgezik, bántalmazzák őket, akkor persze hozzánk fordulnak segítségért. Pedig ha az első 1-2 macskát megfognák és bevinnék az orvoshoz, utána ugyanúgy etethetnék őket tovább, nem kapnának el betegségeket, nem lennének 50-en a 2 helyett és azt a 2-t anyagilag is olcsóbb lenne etetni. Én is mondok egy példát: XI. ker. jó nevű bevásárló központ melletti utca, néhány etetőnéni, akik folyamatosan a kocsik mellé, járda szélére pakolják ki a macskakaját, a szemetet nem szedik össze, stb... Mi 1-2 kivétellel az összes macskát ivartalanítottuk ott (a maradék most van folyamatban). Itt sem a macskákra haragszanak az emberek, hanem arra a rengeteg szemétre, amit maguk után hagynak a nénik. Ráadásul közülük sajnos még mindig nagyon sokan gondolják azt, hogy az ivartalanítás az valami rossz dolog a macskának és szükségtelen. De amikor megtalálják az elütött kismacskákat az úton, akkor ők siratják a legjobban. A legtöbb ember nem is ismeri azokat a macskabetegségeket, melyek halálos kimenetelűek és elsősorban nemi úton és verekedés útján terjednek (nyállal, vérrel), ami szintén főleg az ivarzás következménye. Ami az általad leírt kandúr történetét illeti, most hallom először, sajnos nekünk nem szólt a néni, én biztos nem hagytam volna annyiban. Mi csapdáztunk a Bem téren is, az összes cicát elhoztuk onnan (egy már gazdis is lett), az utolsó eltűnt, de nem adtuk fel, elintéztük, hogy bejussunk az egyik ház pincéjébe, megtaláltuk ott rettenetes állapotban, végül ott sikerült becsapdázni. Az egyik füle leszakadt, az egyik hátsó lába el volt törve. Ha nem keressük, ott pusztult volna éhen. Megműttettük, ivartalanítottuk, most szelídül és gazdit keres.
De mielőtt elkezdtük a csapdázást a környéken, ez a cica is szült még, a kölykei nem kerültek elő, kivéve egyet, akit autó ütött el a szomszédos utcában. És miért? Mert az etetőnénik több helyre is kitették az ennivalót, az út mindkét oldalára és ez a cica nem volt elég rutinos az átkeléskor...

Goompah 2011.03.06. 21:46:14

@ZzZZzZ:

Az itteni etetőnéni igen értelmes hölgy, mindig ugyanarra az oldalra teszi ki az ételt. És biztos nem gátolná a segítő szándékú macskabarátokat.

Ezek a cicák már nagyon óvatosak, a csapdázást szerintem nem lehetne elkerülni. Az egyiket, Patríciát, egy gyönyörű, akkor egyéves trikolór lányt október végén próbáltam befogni. Követett engem, hagyta magát simogatni, még meg is foghattam, hagyta magát kézbe venni - a többiek messze nem ilyen szelídek. Ám ketten nem tudtuk betuszkolni a macskaszállító dobozba, olyan erős volt és olyan hevesen akart szabadulni, amint észrevette, hogy foglyul akarjuk ejteni. Pedig szakszerűen, a grabancánál fogtam. Végül megszökött, azóta érthető módon már akkor elfut, ha lehajolok hozzá.

Ez után az eset után pár nappal fogtam be az akkor kb. 2 hónapos Fruzsinát (a neve ellenére kandúr), akiről egy rakás képet láthatsz a weboldalamon az albumában. Október 29-én éjjel másfél-kétórás térdeplés után sikerült megfognom, az akkori 1.26 kilóról mára 4.90 kilós kis vasgyúró lett belőle - és még növekedésben van, hiszen csak 6 -6,5 hónapos. :) Ezzel viszont betelt minden helyünk, Patríciát már nem tudjuk befogadni.

Ahogy legutóbb számoltam, 8-10 cica lehet errefelé. Ezek kb. felét nem is kellene gazdához adni, mert már évek óta itt laknak, megszokták a helyet. Csak ivartalanítani kellene őket, mert nem mindegyiknek lesz olyan szerencséje, mint Fruzsinának. Neki is a másik három testvére meghalt ill. eltűnt.

Ha úgy érzed, hogy tudtok segíteni ennek a macskakolóniának, akkor kérlek, írj egy privát üzenetet, és megbeszéljük. Addig én is beszélek a nénivel, ő tudja, pontosan hány cica van, kiket lehet csapda nélkül megfogni és van-e köztük már ivartalanított.

Ha ne adj' Isten újból pincébe szorul egy cica, ti mennyi idő alatt tudtok segíteni? A házmesterek vagy az önkormányzat simán lerázza a magánembereket, de egy ismert állatvédő alapítvánnyal biztos másképp viselkednének.


süti beállítások módosítása