Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Macskára, légfegyverrel

2010.03.02. 08:36 - MACSKANŐ

Itt a tavasz első lehelete, és rögtön elrontják a kellemes napsütést. Pécsett, tegnap délután két fiatal légfegyverrel lövöldözött a nyílt utcán. A környéken lévő szemtanúk és a közelben lévő bolt alkalmazottja szerint a házban lakó két fiatal külföldi - egy ír és egy izraeli származású - egyetemista valószínűleg a kutyaugatásra gerjedt be.

(a kép egyébként illusztráció, természetesen)

Egy arra járó kutya ugyanis - felháborító módon - megugatta az utca lakóinak közös gondozásában lévő Cirmit. Ezt a zajt próbálta elhallgattatni egyikük, amikor kirohant az utcára, és Cirmi szokásos vackához hajolva a cica fejére öt-hat lövést adott le közelről. A macsek leborult, de elszaladt. Később visszatért, láthatóan a fülénél volt némi sérülés.

Az őrjöngő fiú támadására sokan felfigyeltek, többek között egy bolt alkalmazottja is (ő egyébként látásból ismerte a dühöngőket), és megkérdezte, hogy mi a probléma: erre az ámokfutó az ő fejéhez is odaemelte a fegyvert. "Ennyi erővel engem is fejbe lőhetett volna!" - nyilatkozta a bolti eladó. Később az elkövetők - mikor kommandósok kíséretében a rendőrség őrizetbe vette őket - azt vallották, hogy nem volt megtöltve a fegyver.

De mi van, ha igen? És egyáltalán: két fiatal fiú, hazájától távol egy kutyaugatásra így kell, hogy reagáljon? Otthon is ez a bevált szokás? Később, aki kérdezni mer, azt ki is iktatja? Ha pedig nem volt megtöltve a fegyver, akkor miért terrorizálja az útjába kerülő állatokat, embereket? Felháborító!

Garázdaság gyanújával indul eljárás a két tettes ellen, akár két év börtönbüntetést is kaphatnak.

Cirmi nagyon megijedhetett, de szerencsére sokan a szívükön viselik sorsát. Mindennap etetik, így kóbor macsekként is boldog életet él. Cirmit, vagy a többi kóbor cicát etető emberek sokasága napi szinten veszi a fáradtságot, és egy vagy több micóra költi saját pénzét, és etetéssel tölti el szabadidejét. Aztán jön egy külföldi (vagy egy magyar) ember, és mert zavarja egy természetes zaj, véget vetne akár a cica, kutya, vagy ember életének is. Ez a mai történet is élesen rámutat arra az összefüggésre, hogy igenis: aki képes állatot ölni, annak az emberélet sem tabu.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr471800722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 13:13:20

érdekes történet.
Mikor jön a sintér a macskáért?

zati 2010.03.02. 13:14:20

@jagger3: Te Jéger gyerek, a legalattomosabb dolgot ajánlasz, amit ember tehet állattal. A mérgezés az emberforma férgek módszere. Normális helyeken, ha kiderül, hogy ki mérgezi az utca/falu kutyáit-macskáit, azt a jogállamiság keretein belül szarrá verik.
Na, ha megteszed, végbélen keresztül kellene feltolni beléd az etilén-glikolt, hogy lassan szívódjon fel, és egy hétig haldokoljál.
Persze az igazi három év börtön lenne, ha impotens, gyengeelméjű jogászaink a BTK ellenében nem "rongálásként" vagy "garázdaságként" ítélné meg az állatkínzást.

Egyébként eszem húst, miközben sajnálom azokat az állatokat, akik vágóhídon végzik.
De nyilván szolidaritásból nem kell a békésen szendergő macskát fejbelőni.

zati 2010.03.02. 13:15:51

@Páneurópai Harci Kos: Remélem, érted a mentő jön, te féreg.
Ha nem érdekelnek az állatok, olvas mást, ne itt rontsd a levegőt.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 13:19:17

@zati:
Dehát itt egy csomó állat van, kezdve veled:)
Ember mindig fontosabb, mint az állat.

Slikk 2010.03.02. 13:20:04

@shamir: Tömeggyilkos. háháháhááhá. Erre nem tudok mit írni, Te kész vagy. Én meg tényleg bolond, hogy leálltam Veled...

Slikk 2010.03.02. 13:23:16

@Gumineaux: Igazad van Guminő. A lényeg nem is Neked szólt, szerencsére Te nem vagy orvosi eset, mint Shamír kollega/ina.

zati 2010.03.02. 13:23:41

@shamir: " nagyságrendekkel több embert lehetne élelemmel ellátni, ha azon az adott földdarabon ahol jelenleg vágóállatokat legeltetnek átváltanának zöldség -ill. gyümölcstermesztésre... "

Lehet, hogy számszerűen igen, de ha a biológiai felépítésünkre és főemlős felmenőinkre gondolunk látjuk: az ember HÚSEVŐ. A fogazatunk és az emésztőrendszerünk is a növényi ÉS állati táplálék kombinációjára alakult ki.
A redős zápfog, összetett gyomor, kérődzés, hosszú bélrendszer a növényevő állatok sajátja. Mi jobban hasonlítunk a ... disznóhoz és a ragadozókhoz.
A megoldás a helyes arány kialakítása, de hús nélkül hosszú távon nem megy. Pár vega állítja, de a természet az mindig erősebb.

uhhh (törölt) 2010.03.02. 13:23:55

kretén a két csávó!
Kurva szar érzés lenne,ha valaki megölné,vagy akarná.
lehet,hogy tettleges is lennék az idegességtől.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 13:26:46

A tárasadalom kissé képmutató módon viselkedik, amikor a házikedvenceket pöttöm kis lakásban tartják bezárva, (néha még sétáltatják is -pórázon, macsát kb soha) ivartalanítják az állataikat, és sorolhatnám.

Vidéki rokonainknál pár éve voltak szabadon macskák, de sajna amikor a tyúkok és a nyulak molesztálása hobbiszintre érett, kénytelenek voltak az állataik védemében az összeset hidegre tenni.

zati 2010.03.02. 13:27:37

@Páneurópai Harci Kos: Igen, de normális esetben nem kell választani. Ha én nem szeretek valamit v. valakit, oda sem megyek hozzá, nem foglalkozom vele.
Ha valaki nem szereti a macskát, nem kell rálőni, megmérgezni,stb.
Ő nem bánt.
Ilyen értelemben a "mindig" túlzó. A macska fontosabb, mint az állatkínzó.
Amúgy valamennyien az állatvilág része vagyunk, nem egy isten képmása.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.02. 13:29:49

Példa statuálás!
Azt a 2 évet töltse el szteroidoktól nagyra nőtt állatbarátok közt. Akik persze tudják miért került be a 2 gyökér. Az se baj ha szteroidos lakótársaik a hátsó bejáratot kedvelik..
Tanulják meg milyen kiszolgáltatottnak lenni, és milyen az mikor visszaélnek vele.

Dee_ 2010.03.02. 13:31:21

@Thresher:
Az a bajom, hogy azok írják be legtöbbször, hogy milyen jó a húsevés, akiknek fogalmuk nincs arról, hogy hogyan kerül az asztalukra. Leveszik a polcról, és ők a nagy húsevők, meg akik nem tudnának nélküle élni. Hát, ha tényleg húsevő, akkor fogja meg a munka véresebbik felét is. Ne csak a rózsaszín husit lássa a boltban.
Direkt nem írtam a növényeket (bár aki abból igazán jót akar enni, azt is maga termeszti, vagy megvannak a megbízható forrásai, és a növények is akkor teremnek, szaporodnak, édesednek a legjobban, ha a legideálisabbak a körülmények számukra), mert azoknak mindegy, hogy Józsi bácsi húzza ki a földből, vagy egy gép, és utána Mari néni aprítja, vagy a gyári berendezés. Az állatoknak nem mindegy, azért is lett nekünk állatvédelmi törvényünk. Répavédelmiről még nem hallottam (a növényvédelmi nem a növényt, hanem a fogyasztót védi). Talán mert nem is lehet egyenlőségjelet tenni egy csirke és egy répa közé. Akinek mindegy, az az, aki csak fóliában találkozik az állattal, és a csirkemell ugyanúgy egy termék a sok közül, mint egy csomag tészta.

Amúgy nem vagyok vega. :P

akkor most mi van? 2010.03.02. 13:31:32

azért azzal mindenki tisztában van ugye, hogy egy elsütött légpisztoly hangja kb lepkefinggal egyenértékű, tehát senki nem hiheti rá, hogy éles fegyver (még ha risztóval durrogtatna valaki, akkor esetleg, az tényleg nagyot szól meg jön belőle a láng/füst) emellett ha töltve lett volna az a légpisztoly és tényleg közvetlen közelröl lövik vele a macsekot, akkor az a macsek igencsak sok sebtől vérezne. Szóval valószínűleg a valóságban egy hülyegyerek megpuffogtatta széndioxiddal a cicát. Ezt talán kicsit tulreagálta a média.

shamir 2010.03.02. 13:33:45

@zati: „Sokan azt mondják, hogy az emberek a múltban mindvégig ettek állatokat, mintha ez igazolná ezt a gyakorlatunkat. E logika szerint nem kell az embereket a gyilkolás megállítására oktatnunk, hiszen ez is egyik legkorábbi gyakorlatunk.” (Isaac Bashevis Singer)

"Az állatokkal szembeni kegyetlenség az alacsony és nemtelen kultúrák egyik legjellegzetesebb bűne".
(Alexander von Humboldt)

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
(Mahatma Gandhi)

Az, hogy valaki vega lesz, a lelki fejlődés egyik lépcsőfoka.

Gumineaux 2010.03.02. 13:36:01

@Páneurópai Harci Kos: “amikor a tyúkok és a nyulak molesztálása hobbiszintre érett, kénytelenek voltak az állataik védemében az összeset hidegre tenni. “
Jó kifogás. Miért nem tartották a csirkét/nyulat ketrecben? Ahogy ált. szokás?
Biztos könnyebb volt a macskákat megölni. Szánalmas és primitív felfogás…

akkor most mi van? 2010.03.02. 13:37:13

@Dee_:
"Az állatoknak nem mindegy, azért is lett nekünk állatvédelmi törvényünk. Répavédelmiről még nem hallottam"

Nyugi pár év, divatba jönnek a fényevők akik szerint a fogyasztásra termelt répák kinszenvedést élnek át amig tömtött sorokban nőnek és szadista modszerekkel kiszaggatják őket a földanya testéből és lesz répavédelmi törvény is.

Hogy én mennyire szánom a minden blogon eszetlenül téríteni akaró vegákat. Értem én, hogy frusztráló lehet csak dudvát enni, de miért kell ezt azzal kompenzálni, hogy a normális étrendű embereket köpködik?

akkor most mi van? 2010.03.02. 13:39:01

@Gumineaux:

"Miért nem tartották a csirkét/nyulat ketrecben?"

Akkor amiatt hisztiznének a zállatvédők, hogy ketrencben tartják szegény állatokat. Van sapka / nincs sapka

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 13:40:29

@zati:
A Két diák marhaságot csinált, röviden kb ennyi a történet.
(és lett volna 10 hozzászólás, ha az állampolgárságot nem említik)
Ez egyfajta hangulatkeltés.

Gumineaux 2010.03.02. 13:41:47

@akkor most mi van?: Ez demagógia. Nyilván ketrec és ketrec között is van különbség.

Thresher 2010.03.02. 13:43:35

@Dee_: Elhiszem hogy a városias embernek nem nincs képe a húsfeldolgozásról, de minek kell neki? Ezért fizet érte, hogy ne kelljen neki pepecselnie.

Minden termékről, amik készen kapható, átfogó képet kell kapni a gyártási sorozatáról? Te láttad már hogy hogy készülnek az autók? Mert elvileg én is mondhatom, hogy csak az bőgesse a motort, aki tudja hogy müködik...

Amugy meg baromira nem mindegy Józsi Bácsitól van-e a répa, vagy a "gyárból"...

Evil One 2010.03.02. 13:43:39

@Jack39:

Igen, van nekem is.
Fájdalmat okoz, de emberen tényleg akkor veszélyes, ha szemen lőnek, belehalni akkor sem fogsz. Egy macska sem fog, bár biztos nem örül neki.

akkor most mi van? 2010.03.02. 13:46:03

@Gumineaux:

Ok. Milyen az a ketrec, amiben tartani ildomos egy csirkét/nyulat?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 13:46:26

@Gumineaux: " “amikor a tyúkok és a nyulak molesztálása hobbiszintre érett, kénytelenek voltak az állataik védemében az összeset hidegre tenni. “

" Miért nem tartották a csirkét/nyulat ketrecben? Ahogy ált. szokás?"

lezárt udvaron tartották, elkülönítve:) Node nemérzed az ellentmondást? Miért kellene a nyulakat bezárva tartani, a macska mennyivel privilegizáltabb helyzetben van?
A nyúlnak nincs joga élni vagy mi?"

"Biztos könnyebb volt a macskákat megölni. "
Próbálkoztak a szomszédok meggyőzősével, de mivel a macskák kb senkié voltak , a megölt csibéket/kisnyulakat semelyik szomszéd nem vállalta be.

u.i. majd a spanyol követségre is írj ultimátumot a bikaviadalok miatt, na az az igazi állatkínzás.

Gumineaux 2010.03.02. 13:48:13

@Thresher: ”Mert elvileg én is mondhatom, hogy csak az bőgesse a motort, aki tudja hogy müködik...”
Szerintem te vagy nem érted, hogy miről beszélt Dee vagy nem akarod érteni. Ekkora baromságot, már ne is haragudj….

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 13:49:08

Már leírtam valahol, de sajnos ismét aktuális: befogadott kóbor kiscicánk, Vacak, légfegyver áldozata lett. Valaki 'poénból' meglőtte. A lövedék a kis gerincébe fúródott, a cica deréktól hátrafelé lebénult. Műttettük, kivették a lövedéket, szteroidos gyógyszereket kapott a felépülés érdekében. Mivel tél volt, félig béna, inkontinens macska bent lakott a házban. Takarítottunk utána, szerettük, masszíroztuk, hogy induljon be az idegműködés. A két mellső lábán vonszolta magát, ahogy meglátott, jött oda, bújni, ragaszkodni. Ahogy az élethez is ragaszkodott. Félév után az orvos kimondta az ítéletet: Vacak nem fog felépülni. El kellett altatni.
Az elkövetőnek pontosan ugyanazt kívánom, mint amit a macskával szemben tett. Az én szememben az ilyen ember élete, épsége messze nem ér annyit, mint egy macska.

Dr.Traktor 2010.03.02. 13:52:39

jajistenemdeugyenemesettbajaCIRMINEK??????????

jézusom....

Gumineaux 2010.03.02. 13:54:16

@Páneurópai Harci Kos: “Miért kellene a nyulakat bezárva tartani, a macska mennyivel privilegizáltabb helyzetben van?
A nyúlnak nincs joga élni vagy mi?"
Nem érzek ellentmondást, mert a kisnyulakat/csibét _más állat_ elől is védeni kell(ene) pl nyest, görény, kutya, ragadozó madarak stb. Ezt pl a nagyszüleim így csinálták, nem a macskákat irtották.

Thresher 2010.03.02. 13:57:41

@Gumineaux: Akkor légyszíves mond meg mit akart mondani...

Mert szerintem azt, hogy könnyű úgy enni húst, hogy nem mi öljük meg őket. Én meg azt mondom, hogy könnyű úgy autó vezetni, ha nem neked kell megcsinálni.

De engedelmeddel majd meghallgatnám Dee-t is...

Tarkin kormányzó 2010.03.02. 14:00:42

a szegény üldözött zsidó!

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:07:00

@Gumineaux:
node amikor a kerítés résén át egy kandúr iparkodik kifelé szájában egy kis szőrcsomóval, akkor azért elszakadhat a cérna nem?
Annyit tudok csak, hogy gyorsan pont lett téve az ügy végére.

u.i. Magyarország összes horgászát, halászát simán fel lehetne jelenteni állatkínzásért. (mondjuk ez esélytelen)

Alikam 2010.03.02. 14:16:29

Most miről megy itt a bncolgatás?

Van két - valószínűleg lelkileg eléggé instabil kölök, akik most éppen töltetlen légfegyverrel lövöldöztek, de majd lesz pár év múlva éles fegyerük és akkor lesz ne mulass.

Az állatkínzás önmagában egy okádék dolog - az már alaban valami súlyos lelki gondot jelent, régebben volt egy tanulmány, akinek a szülei agresszív alkoholisták voltak és vagy szexuálisan zaklatták az illetőt kiskorában azok nagy része a gyengébbeken, esetekben állatokon töltötte ki a fusztrációját-, de ha ettől el is tekintünk, akkor még mindig ott van a más emberre való fegyerre fogás.

Nem igazán értek itt pár hozzászólás. Szerintetek ez az a körmössel elintézzük kategória?

Vagy most csak azért mert le van írva, hogy izraeli volt az illető, páran itt már paranoid cionizmusukban a tényektől függetlenül mentegetni próbálják az illetőt?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:17:42

no, kerestem macskásat (erre fel lehet háborodni majd)

aki nagyon érzékeny azért ne nézze meg.

www.nothingtoxic.com/media/1236988164/Evil_Middle_Eastern_Assholes_Light_Cat_on_Fire

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:20:32

Semmi mentegetés az eredeti témára, mindkettő címeres ökör.
az általam linkelt dolog, arra hetekig ki voltam bukva.

satho 2010.03.02. 14:20:58

Szerintem is az ultragagyi magyar rendőrséget és a kispolgári zsigeri kommunista reakciókat juttatja az eszembe ez a történet és az erről írt cikkek sokasága.

Egy mami betelefonál a rendőrségre mert hallott egy puffanást, a jó elvtársak meg rohannak ki 100 rendőrrel és kommandósokkal, mert kérem terror van Pécsett......
Űbergagyi lófaszpista.............. röhögtem az egészen annyira szánalmas erőfitogtatás volt.....

Szar az egész..................

Kiváncsi lennék ez mibe került az adófizetőknek.....

Alikam 2010.03.02. 14:23:16

@satho: ha legközelebb lemész a zsinagógába, akkor majd számolgassad a rabbiddal mennyibe került:)

satho 2010.03.02. 14:25:11

Én ugyan nem megyek oda, meg semmilyen templomba.........

Elegendő lett volna 2 járőrkocsit kiküldeni....

mingyá beszólok! 2010.03.02. 14:25:56

Nem tehet róla szegény izraeli diák. A sivatagban nem lát gyakran macskát. Biztos azt hitte, valami patkányféle. Azért megnéztem volna a képét amikor megjelent érte a kommandó. Akkor már késő hangoztatni az ilyenkor megszokott hülyeségeket. Még szerencse hogy van állatkínzást büntető tétel a Btk-ban.

Gumineaux 2010.03.02. 14:27:18

@Páneurópai Harci Kos: “node amikor a kerítés résén át egy kandúr iparkodik kifelé szájában egy kis szőrcsomóval, akkor azért elszakadhat a cérna nem?”
Jaj látom, te mindent megmagyarázol. Szerintem meg a kisállatokat megfelelően kell tartani és kész. Akkor a kandúr nem tud bemenni.

Pong 2010.03.02. 14:27:33

OFF:

shamir/guminö/dee--

Basszus, vegán OFF-Trollok. Kis undoritó feltünési viszketegségben szenvedő kisgyerekek. Általános érvekeket szájkaratézni az megy, de ha felhoznak ellentétes érveket, akkor rögtön tömegyilkosság, meg a klasszikus PETA érzelmi terror.

ON:

Ezek gagyi részeg hülyegyerekek voltak, 30nap súlyosbitott fegyház.

shamir 2010.03.02. 14:27:34

@Thresher: A lélektelen fémdarabokat megmunkáló gyártósort mégis hogyan tudod összehasonlítani a hús-vér élőlényeket legyilkoló majd feldaraboló nagyüzemekkel?
Az állat az élővilág része, érezni, szenvedni képes lény, amelyet nem szabad érzéketlen tárgyként kezelni, erejét, ügyességét, látványát kihasználni, azzal visszaélni, sorsa, élete felett az ember hasznának megfelelően dönteni. Az állatokat jogok illetik meg.

Pong 2010.03.02. 14:30:30

Petáról még csak annyit, hogy megpróbálkoztak egy gagyi kampánnyal, ahol Jézus vegetáriánusként próbálták beállitani, ahogy előző kommentemben megfogalmazva, feltünési viszketegség.

Pong 2010.03.02. 14:33:08

@shamir:

Főleg az önjelölt fontoskodók mint te.

Jaj s emlékszik valaki PETÁék arra a kampányára, mikor gyerekeknek sört akartak adni tej helyett? Ezeket a vadbolondokat bezárni kellene.

Persze megértjük, hogy figyelmet kell vonni az ipari állattartás kontrolljaira, de nem tudok megszabadulni attól a agondolattól, hogy ezek csak urbán huszonévesek exhibicionizmusának a gátlástalan kiélése.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:33:22

@shamir: "Az állat az élővilág része, érezni, szenvedni képes lény, amelyet nem szabad érzéketlen tárgyként kezelni, erejét, ügyességét, látványát kihasználni, azzal visszaélni, sorsa, élete felett az ember hasznának megfelelően dönteni. Az állatokat jogok illetik meg"

Kíváncsi vagyok van e olyan ország a földön ahol az általad felsorolt kívánalmak teljesülnek.
szerintem nincs.

Gumineaux 2010.03.02. 14:33:23

@Páneurópai Harci Kos: Szerintem te beteg vagy. Egyrészt, hogy ilyeneket nézel, másrészt, hogy mindezt be is linkeled egy macskakedvelő blogra.
Nem néztem meg, mert veled ellentétben _nem szeretek_ ilyesmit nézni, a címéből sejteni lehet, hogy mi a tartalma. Nekem szenvedést okoz, ha állatot látok szenvedni.
Ha én lennék a bloggazda, ezért kimoderálnálak, hogy többet ne rontsd itt a levegőt.

Pong 2010.03.02. 14:36:13

Jah, s még hogy hagyhattam ki: "At apukád állatokat öl" kampány:

www.fishinghurts.com/pdfs/DaddyKillsAnimals.pdf

jackjunior 2010.03.02. 14:36:38

Azt szeretném megkérdezni, hogy mondjuk én Izraelben tanulok és kiszaladok az utcára és lövöldözök, akkor velem mi fog történni?
Úgy emlékszem, hogy már kődobálásért is szarrá lőnek palesztin gyerekeket!

Alikam 2010.03.02. 14:36:54

@satho: Elárulom neked, ha valakinél fegyvernek látszó tárgy van - főleg ha rá is fogja valakire - oda a világon sehol nem két járőrt küldenek, hanem olyan képzett rendőröket akik képesek lefegyverezni az illetőt.

Azt egy laikus, de még egy rendőr is nehezen tudja megállapítani bizonyos távolságból hogy egy ilyen tárgy milyen fegyver.

Én megmondom mi kellett volna.
4 kommandós 2x2-es formációban, leteperni őket a tarkójukra térdelni, egy kicsi olyan slunggal, a szállítóautóban kicsit megdolgozni őket telefonkönyvvel oszt kibaszni valahol a Zengőn őket, ennyi.

Szerintem sem keleltt volna nagy felhajtás.

shamir 2010.03.02. 14:38:58

@Pong: Abban a helyzetben vagyok, hogy nagyon is rálátok a helyzetre, ugyanis tagja vagyok egy állatvédő szervezetnek, közel a negyvenhez... Te pedig nem érted meg a helyzet komolyságát, hozzáteszem mindaddig senki sem ért meg, míg be nem jár európában jónéhány nagyüzemi vágóhidat. Ezért aztán téged sem kárhoztatlak, hogy egy jó ügy ellen kardoskodsz. Ha pedig láttál már futószalagon működő mészárszéket és az nem hatott rád, akkor sajnállak...

Pong 2010.03.02. 14:39:19

ON:

Igencsak szeretem a macskákat, s sokkol ez a hir.

MACSKANŐ 2010.03.02. 14:40:10

@Gumineaux: Igazán ne idegesítsd magad bizonyos embereken, én jókat mulatok rajtuk, Márián és társain. Itt egy hírről írtam amit - ha valaki utána néz - több hírügynökség alátámaszt. Lehet érdeklődni a pécsi illetékeseknél, egyetemnél stb. amit én megtettem. A levegőt ezen a blogon nem rontja senki, a saját környezetét, auráját stb. sokkal inkább, az pedig az ő döntése. Máriának csak annyit hogy elég nevetséges amit csinál, kétlem hogy állattartó mert akkor nem viselkedne így, az egyéb reakcióit pedig köszönöm, ingyen reklám:)

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:40:47

Párizs ostroma (1870-71) tanulságokkal szolgált, hogyha az ember rákényszerül, akkor eszik a megszokottól nagyban eltérő táplálékot is.

Gumineaux 2010.03.02. 14:41:50

@Pong: “Kis undoritó feltünési viszketegségben szenvedő kisgyerekek.”
És te mi vagy? Aki megmondja a tutifrankót?
Figyelj. Lehet, hogy ezt számodra nehéz megérteni, de ez egy állat- és ezen belül macskakedvelő blog. Ha nem szereted az állatokat, a te dolgod, de akkor mit keresel itt?

Pong 2010.03.02. 14:42:15

@shamir:

Ki gondolta volna hogy tag vagy?...:)

Szerintem más dolgokkal(háború/környezetszenny/cancer) előbb befuccsolunk mint faj, de kifejezetten utálom a demagógiát. Konkrétan egy pár hónapja voltam disznóölésen, köszönöm jó volt, s most is élvezem gyümölcseit. Dee talán jó embernek tartana, ugyanis én tartottam a disznó fején a lábamat.

shamir 2010.03.02. 14:43:03

@Páneurópai Harci Kos: Olyan ország van a földön ahol az emberek kivétel nélkül tisztességesen bánnak egymással, vagy ahol mindenki egyenértékűnek tekinti egymást? Amíg a nálunknál gyengébbekkel, védtelenebbekkel sem tudunk emberségesen bánni, mit is várhatunk?

Pong 2010.03.02. 14:43:39

@Gumineaux:

Köszönöm Egyértelmü Kapitányasszony, ennek ellenére szeretném azt hinni, hogy eme blog nem egy cukiságblog bőrbe ültetett petabázisközpont?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:45:12

@Gumineaux: " Gumineaux 2010.03.02. 14:33:23
@Páneurópai Harci Kos: Szerintem te beteg vagy. Egyrészt, hogy ilyeneket nézel, másrészt, hogy mindezt be is linkeled egy macskakedvelő blogra.
Nem néztem meg, mert veled ellentétben _nem szeretek_ ilyesmit nézni, a címéből sejteni lehet, hogy mi a tartalma. Nekem szenvedést okoz, ha állatot látok szenvedni.
Ha én lennék a bloggazda, ezért kimoderálnálak, hogy többet ne rontsd itt a levegőt. "

No, csak okulásul nyomtam be - hogy legyen valami összehasonlítási alap állatkínzás vs állatkinzás között.
(mennyire más)
Az egész NT-t elkezdtem végignézni, a 1/4 nél járok.

A többivel kapcsolatban, valószínűleg a macskaetetéshez jobban értesz mint az internethez, nem a te hibád:)

Gumineaux 2010.03.02. 14:47:04

@Pong: Mondom: mit keresel itt? Hogy elmondd, rátetted a lábad a disznófejre? Ez igen. Micsoda nemes tett, minő bátorság!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.02. 14:47:10

A két csávót kicsapni az egyetemről, két év börtön, utána örök életre kitoloncolni az országból.

2010.03.02. 14:47:47

@Páneurópai Harci Kos: Szerintem a macskat felgyujto faszokat is fel kene gyujtani, hatha az is tetszene nekik...

shamir 2010.03.02. 14:48:25

@Pong: Látom büszke vagy rá, hogy részt vettél egy gyilkosságban...
Csak neked, még egyszer:

"Az állatokkal szembeni kegyetlenség az alacsony és nemtelen kultúrák egyik legjellegzetesebb bűne".
(Alexander von Humboldt)

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
(Mahatma Gandhi)

Ez egyénre lebontva is helytálló. Mindig van remény!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.02. 14:50:18

@jackjunior: "Azt szeretném megkérdezni, hogy mondjuk én Izraelben tanulok és kiszaladok az utcára és lövöldözök, akkor velem mi fog történni?"

Jó kérdés. De hát érthető, ilyen az izraeli virtus, ha valami probléma van akkor lövöldözünk. Ezt tanulta otthon. Ezért nem kéne ideengedni. Ezt meg pár év börtön után kitoloncolni, de az írrel együtt. Különbséget nem téve.

Pong 2010.03.02. 14:50:46

@Gumineaux:

LoL. nagyszülőnek segítettem. S csupán végigkövetem logikailag Dee kommentelő "te eszed meg, te ölöd meg" ötletét, ami neked úgy látom elkerülte a figyelmed.

Azért jöttem ide, hogy felháborodásomat fejezzem ki macskakínzás ügyben, csak még jobban felháborodtam közben a gagyi argumentumaitokon, s a demagóg stíiluson.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:50:49

@shamir: "Olyan ország van a földön ahol az emberek kivétel nélkül tisztességesen bánnak egymással, vagy ahol mindenki egyenértékűnek tekinti egymást?"
nincs

Bizonyos mértékben azért megértem az ezzel kapcsolatos aggodalmaidat (tokat)- az ember visszaél a helyzettel, mint csúcsragadozó.

Pong 2010.03.02. 14:51:47

@shamir:

Demagóg, s még nem is eredeti. Valaki esetleg kommentelne a PETAs témálkra amit felhoztam? Persze azt már nem...:)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.02. 14:52:22

@Páneurópai Harci Kos: Nem hiszem, hogy relativizálni lehetne ezeket a dolgokat. Aki csak fejberúg egy macskát az ugyanolyan gyökér paraszt mint aki élve felgyújtja, és mind a két embert agyon kéne lőni, mert ilyen elemek nem hiányoznak a társadalomba. Előbb utóbb a saját gyerekével fog kegyetlenkedni.

Goompah 2010.03.02. 14:52:39

@Mária:

"3. Egy macska soha nem várja meg, hogy bárki idegen meglepje őt a "vackán"... csőre töltött lőfegyverrel meg pláne..."

Egy olyan macska, aki pár méterre lakik egy buszmegállótól, bizony nem menekül, már csak azért sem, mert fogalma sincs, mi az a fegyver.

"4. Nem kellene népszerűsíteni a kóbor macskák etetését."

Ugyan miért nem? Te inkább hagynád éhen halni őket? Az humánusabb?

"Ha valaki kóbor macskát etet, az legfeljebb a saját lekiismeretét altatja, de semmit nem tesz az állat jóléte érdekében."

Az állat jólétét igen komoly mértékben elősegíti, ha adnak neki enni és - ellentétben a tanácsoddal - nem hagyják éhen halni.

"Ha valaki akkora nagy macskabarát, fogadjon be életre-halálra egy macskát. Fizesse az ivartalanítását. Fizesse a gyógykezelését, minden esetben, ha beteg lesz az állat."

Te befogadtál már kóbor macskát vagy csak az észt osztod itt? Én három hete fogadtam örökbe egy csont-bőrré lesoványodott, 10 éves, szerencsétlen macskát egyenesen a sintértelepről, ahol rövidesen az elaltatás várt volna rá, mert ugyan ki másnak kellett volna egy fogatlan, lerobbant, tetves vén macska? Eddig csak az orvos 30+ ezer volt és még hátra vannak az oltások, plusz a napi 35 dkg csirkemáj és csirkemellfilé, amit szegény állat magába töm, hogy felszedjen egy kis súlyt.

Mellette még két, szintén utcáról befogadott cicánk is van, igaz, őket fiatalon fogadtuk be és már rég nem emlékeznek a nélkülözéseikre. De ha az őket akkoriban (vélhetően) úgy-ahogy etető emberek megfogadták volna a te lelketlen tanácsodat, akkor esélyük sem lett volna arra, hogy befogadjuk őket, mert hamarabb éhen haltak volna.

"Nem lenne baj, ha a blog írója befogadna pár kóbor macskát, tanulmányozná néhány évig a szokásaikat és csak azután célozná meg az ostobaságaival az Index címlapot."

Nem lenne baj, ha némi emberség is szorult volna beléd, akkor nem buzdítanál másokat szerencsétlen állatok éhen halasztására. Mert szegényeknek addig is kell enniök valamit, amíg befogadóra találnak.

min 2010.03.02. 14:52:43

Azért a hozzászólásokból kitűnik, hogy az ide írkáló vegáknak sürgősen fel kellene keresniük Csernus dokit.
A macskás sztorihoz annyit, hogy nincs kóbor macska csak fogságban tartott.

Gumineaux 2010.03.02. 14:52:46

@Páneurópai Harci Kos: Az viszont a te hibád, ha nem tudsz olvasni. Vagy hogy nem tudod értelmezni, amit írtam.
Innentől kezdve viszont felesleges veled vitatkoznom, úgyhogy nem fogok reagálni a hülyeségeidre.

Pong 2010.03.02. 14:53:09

Esetleg erre:

www.petakillsanimals.com/

Persze meg lehet nézni más forrásokat is a témáról?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 14:55:30

@1234567890987654321: " 1234567890987654321 2010.03.02. 14:47:47 Szerintem a macskat felgyujto faszokat is fel kene gyujtani, hatha az is tetszene nekik... "

Más kultúrában élnek - bár nem hiszem hogy elfogadott lenne az ő normáiknak, sem.
Azt kéne tudatosítani -más módszerrel, hogy nem helyes amit csinálnak.
u.i. francia szakácsokat mikor fogják fenékberúgni a rákelkészítési szokásaik miatt?

Pong 2010.03.02. 14:56:07

S esetleg itt még hogy "Reduktum Ad Hitlerum" is legyen, gyorsan valaki kösse össze a diszótartást a holokauszttal. Akkor már tudni fogjuk tutira, hogy semmi értelmes nem fog ezen a threaden feljönni...:)

Pong 2010.03.02. 14:57:42

Ja s előző kommentemmel összhangban, nem támogatom a macskák mérgezését/lelővését/felgyújtását, pedig nekem is volt macska, s nem 2 napig bagzott.

2010.03.02. 15:00:16

Azt azért le kell szögezni, hogy az élvezetből ölés, kínzás nem azonos a húsevéssel, gyerekkoromban tartottam a csirke lábát, amíg nagyanyám el nem nyiszálta a torkát szerencsétlennek, ennek ellenére megettem később a csirkehúst, el kell fogadni, hogy néha szükség van erre.
Ki milyen kaját bír megenni hosszótavon az egyénfüggő, nem vagyunk egyformák, kungfu edzőtáborban volt egy-két elszánt vegetáriánus, le is romlottak és büdösek lettek, nekik nem jött be. Jézusról szóló legendáink szerint ugyebár halat evett társaival. Akkor ő is tömeggyilkos volt? Mindenesetre mészárszékben nem dolgoznék. De élvezetből állatot vagy embert kínzó faszkalapokra szivesen lőnék nagykaliberű fegyverekkel, mert én humánus vagyok, és nem akarom sokáig kínozni őket, amíg fel nem fordulnak.

Goompah 2010.03.02. 15:00:37

@Slikk: Másba nem tudsz belekötni? Nem mindegy, gázfegyver vagy légfegyver? Elég közelről mindkettő alkalmas akár emberélet kioltására is. Mert igen, a koponyánkon pár helyen igen vékony a csont.

T mint T 2010.03.02. 15:01:05

Huu, de megszaporodott a vita, miota elmentem. Latom, masok sem a munka bajnokai :-)
Na, igy egy kupacban valaszolva:
- a vega - nem-vega vitahoz: en a vegakhoz huzok. Megszegem neha a szabalyt (pl. nagyi latogatasakor nincs apellata - meg kell enni a "sajat gyartasu" csirket). Ugyanakkor a vita reszemrol nem a komplett vegetarianizmusrol szol, hanem a szenvedes minimalizalasarol. Es ketseg kivul, a nagyuzemi allattartas (a tartas maga, a szallitas, a levagas bizonyos szabalyok figyelembe vetele nelkul) igenis szenvedessel - mondhatni felesleges szenvedessel jar. Es igenis azt gondolom, hogy az allati termekek legyenek dragak es becsuljuk meg es ne pazaroljunk - ha mar valaki az eletet adta. Az ember, bar mindenevo, nem szorul naponta 3x, a het minden napjan husra...
- Tresher-nek: sosem fogsz meggyozni arrol, hogy az allatkinzas nem jelenti azt, hogy az illeto pszichopata. Es hogy onnan mar csak egy lepes az emberek eletenek, szenvedesenek semmibevetele. Igenis, latok lepcsozetes fejlodest a folyamatban es igenis into jelnek tartom egy fiatal szemelyisegnel (egyetemista es nem ontudatlan 4 eves) az allatkinzas elvezetet, szandekos elkoveteset.
- azoknak, akik ebbol is politikai meg zsidozos-ciganyozos vitat generaltak: hat sajnalom oket. Ha mar feltetlenul ki kell elniuk ezt a temat valahol - mert ennyire beszukultek - akkor javaslom, keressenek ennek megfelelo blogokat, posztokat.
- a novenyek es a termeszet vedelmerol: igen, a novenyeves is termeszetrombolo. En abban hiszek, hogy az ember azert tudatos leny, hogy ne rakos daganatkent ontse el az anyabolygot, hanem megfontoltan, tudatosan eljen es "szaporodjon". Ha eszerint is elnenk, akkor eleg kialakitott termoterulet lenne ahhoz, hogy mesterseges modszerek nelkul es ujabb teruletek felegetese, vegyszerezese, GMO-zasa nelkul elegendo taplalek legyen mindenkinek. De persze, amig a megtermelt gabona 70%-at kerodzok nevelesere forditjuk, addig ez csak papolas...

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 15:01:47

@PeterBlau: "Nem hiszem, hogy relativizálni lehetne ezeket a dolgokat. Aki csak fejberúg egy macskát az ugyanolyan gyökér paraszt mint aki élve felgyújtja, és mind a két embert agyon kéne lőni,"

Vagyis te mondjuk mész az utcán, és egy macska nekedszalad, egy csomóan úgy látják hogy belerúgtál.. majd szépen megfognak és a helyszínen felkoncolnak.

Vagy egy csomó esetben fodul elő hogy a 4lábú kiszalad az útra (féktávolságon belül) kb ugyanaz a történet.

"mert ilyen elemek nem hiányoznak a társadalomba. Előbb utóbb a saját gyerekével fog kegyetlenkedni."
kultúrafüggő, és korántsem biztos, hogy a gyerekével ilyet tesz. Léteznek bizonyos fóbiák. Macskára is van.
Sőt ha valaki részeg szintúgy vannak érdekes húzásai.
Milyen társadalom lenne az olyan, hogy valaki elüt egy részeget az autóúton lakott területen 130 al, de mivel ismert ember elengedik, viszont ha belerúg egy macskába felakasztják..:D
szerintem még Egyiptomban sincs így.
Bár Basztetnél nagyon el leszek vágva, de az ember élete akkor is többet ér mint az állaté.

shamir 2010.03.02. 15:02:52

@Pong: Hű de el kezdett érdekelni a téma, gondolom eddig id naprakész voltál ezügyben, hehe - gyorskereső, peta, stb.
A három legnagyobb üzlet ma a világon: a hadiipar, a kábítószerkereskedelem és az állatkísérlet.
A húsipar ellenlobbija, hiteltelen oldal. Az viszont a peta ténykedésétől eltekintve is tény, hogy állatok millióit ölik meg naponta. Nem kell ide a peta, egyéni szinten kell önvizsgálatot tartani.

Pong 2010.03.02. 15:06:00

@shamir:

Nem én linkeltem őket, s mi az a gyorskereső?

2010.03.02. 15:10:48

@Páneurópai Harci Kos: Mind a bikaviadalt, mind az élő állat megsütését-megfőzését-megnyúzását értelmetlen hülyeségnek tartom, de ezekre az emberekre MÉG nem lőnék, tekintve, hogy nem az elmúlás-kínzás felett érzett gyönyörködés vezeti őket, mindenesetre betegesnek tartom.
Vadászok, horgászok sem a kínzásért ölnek, nem mintha kedvelném őket ezért. Idővel tán kinövik. Az élelem terén szerintem egy dolog a fontos, az élelem ne tudjon róla előre, hogy megölik, elpusztítják és ne fájjon neki. A fogyasztói meg vagy el tudnak számolni a lelkiismeretükkel vagy nem, mindenkinek magánügye. Az emberben bárki bármit mond benne van a vadászat ösztöne, még egymásra is szeretnek vadászni emberek, az hogy ez elmúljon, minimum 10ezer év sacc/kb.

T mint T 2010.03.02. 15:15:37

@Páneurópai Harci Kos:
azert tudnek peldat mondani arra, amikor azert a bizonyos ember eleteert egy hangyat sem aldoznek be...

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 15:21:51

no mégegygondolat
@Gumineaux: " Az viszont a te hibád, ha nem tudsz olvasni. Vagy hogy nem tudod értelmezni, amit írtam.
Innentől kezdve viszont felesleges veled vitatkoznom, úgyhogy nem fogok reagálni a hülyeségeidre.

Au, gyász. Ezt írtad:
" Szerintem te beteg vagy. Egyrészt, hogy ilyeneket nézel, másrészt, hogy mindezt be is linkeled egy macskakedvelő blogra.
Az hogy bizonyos embereket ráébresszünk a kegyetlen valóságra, drasztikus módszereket kell alkalmazni.
legalábbis néha.
A nothing toxic egy szörnyülködésre kiválóan alkalmas videoszájt - arra alkalmas hogy a cukormázat helyenként áttörjük. (vannak annál lényegesen durvább oldalak is)

"mert veled ellentétben _nem szeretek_ ilyesmit nézni, a címéből sejteni lehet, hogy mi a tartalma. "
Én sem szeretek, de ezt adta ki a keresőszóra.

"Nekem szenvedést okoz, ha állatot látok szenvedni."
írtam figyelmeztetést - ne nézd meg, ha ...
Képmutató társadalomban élsz, talán még cukormázban is,
az egész élet tele van megalkuvással, gondolod hogy olyan boldog az a háziállat amikor ivartalanítják, vagy amikor lakásban tartják bármelyik állatot? Néha leviszik sétálni..pórázon, szájkosárral. (macskát még úgyse, madarat sehogy, stb stb)
"
Ha én lennék a bloggazda, ezért kimoderálnálak, hogy többet ne rontsd itt a levegőt. " no, erre írtam hogy a macskaetetés jobban megy:)

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 15:23:51

@T mint T: "
azert tudnek peldat mondani arra, amikor azert a bizonyos ember eleteert egy hangyat sem aldoznek be..."
olyat én is tudnék:)
de a macskaijesztgetés versus lincseljük meg a két faszt módozat nem játszik.

2010.03.02. 15:28:18

@Páneurópai Harci Kos:
féktávon belül kilépő macska - kb ugyanaz, mint az embernél...
1. lassítasz, próbálod kikerülni, megmenteni, ellátni a sérülést?
2. szimplán csak otthagyod?
3. netán még gyorsítasz is kaján vigyorral a szádon?
Utóbbi esetben puskacső a szádba és legyen végre Durr!
A további károk minimalizálása végett.

"Milyen társadalom lenne az olyan, hogy valaki elüt egy részeget az autóúton lakott területen 130 al, de mivel ismert ember elengedik, viszont ha belerúg egy macskába felakasztják..:D"
-Mivel ismert ember volt, emiatt 3-szor súlyosabb büntetés a rossz példamutatás miatt, minimum 25 év sitt. Az ismertségnek ne csak előnyei legyenek, ha már istekirálycsászár, legyen nagyobb felelőssége is az átlagembernél.
-ha belerúg egy macskába, háromszor kapja vissza vasalt bakanccsal, legközelebb nem fogja megtenni, úgy fog fájni a heréje az emlék felidézésére is.

"Bár Basztetnél nagyon el leszek vágva, de az ember élete akkor is többet ér mint az állaté."
Az ember élete semmivel sem ér többet, mint egy állaté.
Én próbálom minimalizálni a tetteim következményét, még egy bogarat sem szeretek megölni, bármennyire undorító némelyik, inkább elteszem az útból, ha tehetem.
Emberekkel szemben nem vagyok ennyire engedékeny, elvégre intelligens majmoknak tartják magukat és kurvára büszkék saját magukra, meg az intelligenciájukra, (lassan ők szülték már a világegyetemet is, csoda, hogy nem tértünk még vissza a földközéppontú világképbe, minden csak értük van a szép kis világuk szerint... no meg jogaik vannak ám garmadára, de azt ki is kéne érdemelni ám... na nem tenni bármit is az büdös... ) viseljék hát érte a következményeket.

Jack39 2010.03.02. 15:37:56

@Evil One:
azért ha egy 430fps vagy nagyobb fps-es fegyverrel szemen lötték volna a szegény macsekot nem csak megvakult volna hanem nem élte volna túl! Arrol nem is beszélve hogy egy airsoft fegyver nem utcára való!

T mint T 2010.03.02. 15:43:10

@Páneurópai Harci Kos:
eleteert egy hangyat sem aldoznek be..."
olyat én is tudnék:)
de a macskaijesztgetés versus lincseljük meg a két faszt módozat nem játszik.

De, szerintem igen. Ebben a konkret esetben meg eselyuk is volt ra, mert mint fentebb is irtam, mindez egy olyan varosban tortent, ahol nemreg egy masik diak lelotte a diaktarsat es fenyegette a tobbit. Tehat, oszinten szolva: orulhetnek, hogy megusztak.

MAS: aki meg annyira az embert vedi es az allatot alacsonyabb rendunek tekinti, meg pl. az aki azt gondolja, hogy az allatkinzas nem psziches eset, az a mai hirekben (same newspaper) talalja ezt:

index.hu/bulvar/2010/03/02/a_rendorseg_vetett_veget_a_harcikutya_viadalnak/

Tenyleg kellenek ilyen emberek nekunk?

2010.03.02. 15:43:14

@1234567890987654321:
Még egy gondolat az emberek fontosságáról.
Ma több, mint 6milliárd ember él a Földön.
Egy átlagembert sosem fog megismerni még ezer ember sem. Ezek alapján < 1.6*10^-7 egy ember életének a fontossága a faj szempontjából nézve. Pár ember talán megsirat, hiányol, ha megszűnsz létezni. A többi még a sírodon is keresztülgyalogol, ha útban van. Ennyire vagytok fontosak, ti emberek, a saját fajotoknak. Akkor miről is beszélünk és miért is kéne fontosnak tartanom bármelyik ösztönlény életét? Mindegyikőtök könnyűszerrel pótolható -néhány zsenit kivéve-, de azok nem szoktak ilyen blogokra írni...

Goompah 2010.03.02. 15:48:08

@Páneurópai Harci Kos: Nem minden állatfaj bírja jól a lakásban tartást, ez igaz, sőt egyénenként is nagy eltérések vannak. A macska általában igen alkalmazkodóképes, többek között ettől is olyan sikeres faj. És igen, az egyik cicámat szoktam pórázon sétáltatni, amikor jó idő van, vagyis tavasztól őszig, de egyébként igen jól érzi magát a lakásban.

Amikor volt madaram (hullámos papagáj), ő az egész lakásban szabadon repkedhetett - persze mindenhol szúnyogháló volt. A kalitkát nagyjából akkor látta belülről, amikor utaztunk vagy amikor úrhölgyi kedve úgy tartotta, hogy éppen bement. Az biztos, hogy a vállamon sokkal több időt töltött, mint a kalitkában. :)

Az ivartalanítást nem kellene elhamarkodottan elítélned. Az állat nem szenved, hiszen altatásban történik, utána kb. egy napig fájna neki, ha nem kapna fájdalomcsillapítót, de kap. Ezt egész pontosan tudom, mert két cicámat múlt héten ivartalíttattam. Sokkal nagyobb szenvedés nekik, ha napokig hiába ordítanak kandúr vagy nőstény után, ráadásul a vemhesülés huzamos elmaradása igencsak megnöveli a daganatos megbetegedések esélyét. Ha emellé még gyógyszert is adsz nekik (lánycicákról beszélek), akkor nem fognak ugyan tüzelni, ám tovább nő a daganatos megbetegedések veszélye.

Ha meg hagyod őket párosodni, akkor jönnek a kiscicák, évente átlag kétszer 3-4 kölyök, akiknek igen nehéz vagy éppen lehetetlen gazdát találni. Felelőtlen gazdáknál ők is csak a gazdátlan, kóborló - és sokat szenvedő - állatok számát gyarapítják.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 15:49:41

" 1234567890987654321 2010.03.02. 15:28:18

"féktávon belül kilépő macska - kb ugyanaz, mint az embernél...
1. lassítasz, próbálod kikerülni, megmenteni, ellátni a sérülést?
2. szimplán csak otthagyod?
3. netán még gyorsítasz is kaján vigyorral a szádon?
Utóbbi esetben puskacső a szádba és legyen végre Durr!
A további károk minimalizálása végett."

Szerencsére még semmit nem ütöttünk el., de nem hagynám ott. Mondjuk ettől függtlenül ha véletlenül téged találnálak elütni, még vissza is tolatnék, többször is.

"Milyen társadalom lenne az olyan, hogy valaki elüt egy részeget az autóúton lakott területen 130 al, de mivel ismert ember elengedik, viszont ha belerúg egy macskába felakasztják..:D"
-Mivel ismert ember volt, emiatt 3-szor súlyosabb büntetés a rossz példamutatás miatt, minimum 25 év sitt. Az ismertségnek ne csak előnyei legyenek, ha már istekirálycsászár, legyen nagyobb felelőssége is az átlagembernél.
A dolog megtörtént eset, keress rá Bodnár László nevére.
-ha belerúg egy macskába, háromszor kapja vissza vasalt bakanccsal, legközelebb nem fogja megtenni, úgy fog fájni a heréje az emlék felidézésére is."
mert nők nem bántanak macskát mi?
szvsz orvossal azért nézesd meg magad, lenne mit helyretennie:)

T mint T 2010.03.02. 16:00:03

@Goompah:
csontra egyetertek. szivembol szoltal. En rendszeresen veszek reszt utcai kobor macskak ivartalanitasi programjaban. Meghalalja magat a dolog: fenntarthato, egeszseges, vakcinazott, zart cicakozosseg marad fenn. A szenvedes es elhullas aranya sokkal kisebb, mint a nem ivartalanitott, vadszaporulat eseten. Arrol nem is beszelve, hogy a kornyekbeliek bevonasaval reszeseve valnak egy jo kezdemenyezesnek. Ilyen esetben alig van utana szandekos lemergezes, meg ilyenek (egyszer fordult elo a "praxisomban"). Sokkal inkabb megfigyelheto, hogy elkezdenek aggodni az "o cicakozossegukert" es ha uj macsi teved be, vagy a meglevok serulest szenvednek, azonnal jeleznek es segitseget kernek.

Ferjem allatorvos: a muteti beavatkozas 1 napig szar a macsinak. A himeket 2 nap utan vissza lehet engedni. A nostenyekre meg egy hetig figyelni kell. Ha nagyon vadak es nem turik a fogsagot, akkor felszivodo varrattal varjuk a felso borreteget is, es 3-4 nap mulva mehetnek vissza. Sokkal jobban regeneralodnak, mint az ember (vagy a kutyus).
Raadasul ilyuenkor oltason es parazita-mentesitesen is atesnek - legalabb egyszer az eletben...

Gumineaux 2010.03.02. 16:03:42

@1234567890987654321:
Teljesen feleslegesen magyarázol _ennek_, fel sem fogja, mit mondasz, csak a saját ökörségeit szajkózza.

MACSKANŐ 2010.03.02. 16:07:18

@T mint T: Szeretném ha írnál nekem a blogon lévő e-mailre. Érdekelne a "macskamentési" tevékenységed. Tetszik nagyon.

Gumineaux 2010.03.02. 16:12:24

@T mint T: Hoppsz, most már emlékszem: nagyon jókat kommenteltél egy korábbi témánal, amikor egy szakácsot kirúgtak nem megfelelő receptek propagálása miatt.
Ezt a macskaivartalanítási akciót „magánba” csináljátok vagy egyesületként? Lehet-e adni 1%-ot?

T mint T 2010.03.02. 16:32:48

Macskano / Gumineaux: kuldenetek nekem egy e-mailt, hogy tutira ne felejtsek el valaszolni a kerdesekre?

A macskaivartalanitasrol par szoban: Ez a kezdemenyezes teljesen helyi es civil emberekbol verbuvalodott (kb 10 eve). Mikor kezdtunk, egyetemistak voltunk, az elso allomany, amit megcsinaltunk, az ELTE Muzeum koruti macsi-allomanya volt. Most mar - mint dolgozo, csalados emberek - inkabb azzal tudjuk segiteni a jelentkezoket, hogy betanitjuk oket, elmagyarazzuk, hogy hogyan s mint, illetve felszerelest adunk hozza, meg kontaktot allatorvoshoz es szervezethez, aki atvallalja a koltsegeket. Tetlegesen is be tudunk szallni, de ez mar nagyban attol is fugg, hogy ki hogyan er ra.
A legalkalmasabb idoszak sajna a vegehez kozeledik, ugyanis addig kell megcsinalni, amig a macsik le nem szulnek, mert utana nem valaszthatod el az anyat a ki tudja, hol bujkalo kiccicaktol, illetve a mutettol elapad a teje... Tehat celszeru az allomany "beeteteset" (azaz egy helyre es idopontra szoktatasat) keso osszel elkezdeni. Ha az idojaras kedvezo, akar januarban meg lehet kezdeni a programot, de ha olyan hideg es hosszu a tel, mint most, akkor csak februar masodik feletol lehet es marcius kozepeig be kell fejezni a befogast, mert utana leellenek.
Ketreceket, csapdakat tudunk hozza biztositani. Kajat, almot is lehet szerezni. Allatorvos - szervezet kontaktjat tudjuk adni. Aki elvallalja, annak add az 1%-odat. Nekunk nagyon sok cicat ivartalanittatott a Noe Allatotthon, a szentendrei Arvacska, a Rex es a Budai Kisallatklinika (Juhasz Csaba), de vittunk Pomazra is Brenner Jozsefhez. Balesetes macsit altalaban az Allatorvosi Egyetemen lattak el, ott kellett valamennyit fizetni, de ha kobor macsirol volt szo, tisztesseges arat adtak. A Noe-nak, Arvacskanak es a REX-nek tuti lehet 1%-ot kuldeni. Bar nem akarok a REX ellen kampanyolni, mert nekem egy rossz szavam sincs rajuk, de a Noe-nal es az Arvacskanal nagyobb a szukseg (sokkal tobb az allat es kevesebb az adomany - ugyanakkor az allatokkal vegtelenul normalisan bannak).

Ami kell hozza es nem tudjuk mi biztositani: Futheto, vilagithato, zarhato, szelloztetheto (lehetoleg vizveteli lehetoseggel biro) helyiseg. Ez lehet tanterem, pince, valakinek egy szobaja, kerti haz. Itt kell felallitani a bazist, a labadozot. Altalaban ugy vonjuk be a lakokat, hogy valaki a pincejet kinalja fel, mas a vizveteli lehetoseget biztositja. Megint masok, ha egyszer egyszer mi nem tudunk etetni menni, akkor az aznapi etetest-almolast ellatjak. Ezek utan senki nem fog macsit-bantani a hazbol. Celszeru a lakogyulessel vagy a kozos kepviselovel meg osszel megegyezni, hogy novemberben indulhasson a beetetes. Annak is megvan a maga modszere.

Azt a legfontosabb megertetni az emberekkel, hogy a kiirtas sosem megoldas: ugyis jon helyette mas macska, raadasul a ragcsalok is elszaporodnak. Ha viszont kordaban tartod a szaporulatot, akkor elheto lesz a helyzet.

T mint T 2010.03.02. 17:22:37

@MACSKANŐ: bocsi, de nem jon le az e-mailcimed...
Bena vagyok, sorry

Thresher 2010.03.02. 17:57:26

@T mint T: Ódzsízöszkrájszt...

Pont az mondom, hogy aki állatokat kínoz, az pszihopata, csak nem utána lesz az, hanem már előtte olyan, így ha kiírjuk az egyenletből az állatkínzás faktort, akkor is megmarad a 'pszihopatizmus"!

Most már mond hogy megértetted, plz!


süti beállítások módosítása