Macskapcsolat

macskaarvahaz@gmail.com
A macskapcsolat.blog a
Facebook-on

Friss topikok

  • nagyfeszültség: Tényleg gyönyörűek a cicák - és nagyon jó emberek, akik támogatják a gyógyíttatásukat. (2014.11.12. 23:34) Karácsonyra gazdit kértek a cicák
  • Fox Snow: @kolbászoszsömle: na... pofánbasszalak? Még ha 4 éves komment, akkor se hagyhatom ezt a fost szó n... (2014.09.24. 16:44) Te jószagú cicakaki
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: Személy szerint nagyra értékelem azokat az embereket, szervezeteket, akik ilyen irányú erőfeszítés... (2013.09.04. 14:44) Licit egy macskaárvaházért
  • Nyafkamacska: Ebből az autóból lett valami? Elszámolt valaki az összejött pénzzel az adakozók felé? (2013.06.26. 07:53) Cicamentő, ha te is úgy akarod
  • belekotty: Tündéri makkák! Sajna a hét kutyám mellé nem tudok befogadni. (2012.08.29. 10:05) Börtönből szabadult cicák

Naptár

november 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

AIDS-es cica keresi új gazdiját

2015.09.21. 20:10 - MACSKANŐ

aidses_kandurka_jpg2.jpgMegérkeztem a ház elé, már sötét volt, épp nyitottam volna a kocsi ajtaját amikor látom a másik oldalon álló autó alatt a nagy fehér foltot. Éreztem, hogy egy cica bár nem láttam az arcát, a vonásait, igazából egy papír köteg is lehetett volna. Sok kóbor cica van sajnos - felénk is - akit tudunk évek óta etetünk, mentünk, ivaratalanítunk........Vele még nem találkoztam. Volt már ilyen, van akit nem is látok egynél többször. Majd másnap este is ott volt. Csak gubbasztott. Mikor arra jött egy autó, fényszórója megvilágította a hatalmas fehér kandúrkát. Tudtam, hogy kandúr, ekkora macs csak fiú lehet. Nem is reagált az éles fényre. Nem értettem. Ismerem a macskák reakcióit, ilyenkor félek, hogy megriadva a hirtelen mozgástól, fénytól kiugranak a száguldó jármű elé. Ő nem!

Adtunk neki száraz tápot, enyhén hátrább húzódott ahogy a kocsi alá nyúltunk de nagyon lomhán, mintha már az sem lenne olyan nagy baj ha elkapnánk a grabancát. Nagy cica volt ezért azt gondoltam kijárós vagy kiszökött annak reményében, hogy valahol repetát kap az otthoni vacsi után. Pár nap után azt gondoltam megkörnyékezem. Miután evett visszatértemkor másik alvóhelyet választott egy mikrobusz alatt. Benyúltam lassan hozzá, ő döntse el akar-e barátkozni. Másik kezemben élelmet tartottam. Kedveskedő hívásomra nem reagált....talán süket? Majd mégis, nagyon lassan odafordult, tett pár lépést a kezem felé és kedvesen megsimogatta arca két oldalával a kezemet és összebarátkoztunk.

Kicsit közelebb mászott a kajához és tudom, galád módon elkaptam a grabancát. Féltettem, szerettem volna látni, szerettem volna tudni, hogy honnan jött, van-e gazdija, fáj-e valamilye. Először fújt, de ez csak olyan ártatlan reakció volt amit hivatalból illik elejteni amikor elkapnak. Közben simogattam és megnyugodott, jött a hordozó, azt nem akarta, nagyon nem, nyávogott keservesen, sajnos ez mindig egy szükséges rossz, én lennék a legboldogabb ha pusztán ölemben közlekedhetnénk de még nem ismerjük egymást és félek, hogy így nincs biztonságban. A fél cica már bent a hordozóban és tele az alkalmatosság de a hatalmas kandúr másik fele kívül. Mi legyen? Még egy próba, nem megy. Akkor mégis a másik verzió, ölben. Ennek mind a ketten jobban örülünk.

Felemelem, kb. 6-7 kilo, alul fogom a popsiját, érzem elengedi magát, bizalmat szavazott nekem. Az utca villanyoszlopa alatt felnéz rám és tudom, nagy bajban van. Nem tudom honnan, hiszen több száz cicát mentettem már, volt aki félholt volt de valahogy az ő szemében ott volt: azért várok itt minden nap, hogy segíts!

Tőlem nem félt de bárki jött az utcán megfeszült az ölemben és készenlétbe állt. Nyugtattam, hogy vigyázok rá. A legjobb ötlet szombat éjszaka az volt, hogy jön hozzánk a fürdőszobába - két saját macskámtól elkülönítve, nem ez lesz az első alkalom, volt már így 8 cica is a vendégünk vészhelyzetben - de amint bezárul a lépcsőház ajtaja kiugrik a kezemből és sír, keservesen, mélyről jövően sír. Két lábra áll mint egy kiskutya. Zakatol az agyam. Remélem nem a gazdijától orozok el pont egy macskát. Közben lenézek és látom, tiszta kosz, fehér bundája fekete az olajtól amit jelenlegi otthona, a kocsik alja nyújt neki. A füle mögött vörösen felrepedve a bőr, szeme mélységesen szomorú és csak sír. Kérem, segítsen, hogy megértsem mi a legjobb neki, mondja is dehát én nem értek cicául.

Majd megkérem, hogy jöjjön fel velem, jót akarok és jó helyre viszem. Egyre csendesedik, majd engedi, hogy újra felemeljem és már csak aprókat, alig hallható pici nyávogást hallat. Megérkezünk a fürdőszobába, új hely, de érzi, hogy nincs baj. Gyorsan hívjuk az orvost, bár késő van, de ő az, akit hívhatunk ilyenkor is, sok cica jó élete "szárad a lelkén". Persze, menjünk, vigyük. Akkorra már ő is akarja. Annyira akarja, hogy simán befér a hordozóba, még a felébe is csak menjünk. Kiérünk, már nem sír, csak belenyugodott, talán itt valami jó is történik vele. Várunk, szeretnénk megtudni valamit róla bár elég beszédes bundija, fájdalmas tekintete, gubbasztó testtartása. Simogatom, hálás érte, a fejecskéje alá nyúlok, valami ragacsos. Nem tudtam eldönteni: a nyála vagy a vér, ami szörnyen szétrepedt füléből folyik. Talán mindkettő egyvelege. Néha még felsír, borzalmas. Hogy segítsek! Hirtelen mozdulattal el kezdi kaparni a fülét, ekkor látom a felsercenő vért és, hogy belül csak egy nagy sötétség, szinte nincs is hallójárata, szintiszta fekete, szétrágta a rüh, beteggé tette a gomba. Ki tudja mennyi ideje élt az utcán? Később kiderül, ivartalanított kandúr, kb. 8, de lehet 10 éves. Tehát valamikor, valahol volt egy gazdija. Keressük, mindenhol, neten és utcán. Nem találjuk. Ez a kisfiú valamikor jó életet élhetett, nem tud beszélni, de látszik, már nem reménykedik, elfogadta rossz sorsát, talán valaki segít neki....ha nem, nos azt is elfogadja.

Azért jött oda, hogy segítsek. Másnap teszt. Kiderül FIV vírussal fertőzött, köznyelven macska AIDS-es. Sok ilyen cicáról hallottam már, borzalmasan sajnáltam mindig, de soha sem gondoltam, hogy akit én mentek azok közül megtörténhet, hogy ilyen betegséggel küzd. Volt aki tényleg élő halott volt vagy iszonyatos sérüléssel került hozzánk, de mindig volt remény. A cicák mindig jól viselték a betegségüket, sérülésüket és gyorsan fel is gyógyultak. Ő is tud még rengeteg boldog évet élni mert azt látom a szemében, hogy nem a FIV a gyógyíthatatlan betegsége, hanem a lelki fájdalom amiért öreg korára, betegen, elhanyagoltan, utcán tengeti az életét. Így hát elhatároztam, hogy írok nektek, mert hiszem, hogy van köztetek Kedves Olvasó egy szerető cica bolond, aki megérti, hogy mit érezhet most Ő és bízom abban, hogy lesz aki felvállalja, hogy egyedüli cicaként (csak másik FIV-es cicával lehet egy közösségben, egészségessel nem) társa, szerető gazdija lesz ennek a gyönyörű kandúrnak és örömöt csempész a jelenleg búskomor arcocskájára.

Most még várnak rá vizsgálatok, ma altatásban volt fogkő leszedése, próbáljuk roborálni és biztos vagyok benne, hogy utána sokkal jobb hangulatban lesz. Várom a jelentkezésedet kedves álom gazdi aki alig várja, hogy találkozhasson ezzel a sokat szenvedett kandúrkával.

Új generációs macskamentők

2015.08.30. 20:59 - MACSKANŐ

Hiszem azt, hogy minden változást csak az alapoktól lehet elkezdeni, ezért hiszem azt, hogy az össztársadalmi állatvédelem mai siralmas helyzetét csak a gyermekekben tudatosított állatszeretettel lehet jobbá tenni. Ezért szeretném ha velem tartanál kedves cicabarát gyermek és kedves szülő, annyi bájos cicás történet, macsos mese született, amin keresztül megismerheted az egyik legkedvesebb élőlényt, A MACSKÁT.

Biztos vagyok benne, ha már megszeretted, tisztelni, óvni fogod és ha barátodnak fogadod akkor felelősségteljesen gondoskodsz is róla egész életeden át.

Íme az első mese, az egyik legismertebb Garfield egyik epizódja, ha tetszik, lájkold a facebook oldalamat is:

https://www.facebook.com/Macskapcsolat?fref=nf

és mind két oldalon rendszeresen láthatsz cicamesét. Jó szórakozást és szép álmokat!

 

Tisztelt állatbarát! Dear Animal Friend!

2015.08.04. 13:51 - MACSKANŐ

 Kiss Norbi többszörös magyar bajnok autóversenyző, Európa bajnok kamion versenyző, állatvédő hivatalos felhívása:

kiss_norbi_szorolaphoz.jpg

Tisztelt Állatbarát! 

Kiss Norbert autóversenyző vagyok. Hatszor nyertem különböző kategóriákban magyar bajnokságot, múlt évben pedig megnyertem a Kamion Európa Bajnokságot, amit reményeim szerint idén meg fogok tudni ismételni. Emellett a Macskaárvaház Alapítvány nevű állatvédelmi civil szervezet önkéntese és egyik kuratóriumi tagja vagyok. Az alapítvány célja a kidobott, megkínzott, megmérgezett állatok mentése, gyógyíttatása, ivartalanítása, örökbeadása valamint egy olyan menhely létrehozása ahol akár életük végéig is biztonságban, méltó körülmények között élhetnek. Az alapítvány magánemberek adományából és önkéntes munkájával működik. Az alapítvány - szabályzatából adódóan - semmilyen személyi kiadásra nem költ, a támogatóinktól befolyó pénzt 100%-ban állateledelre, gyógykezelésre valamint az épülő menhelyünk költségeire fordítjuk. Alapítványunk a fővárosi törvényszéken bejegyzett civil szervezet, amely minden törvényi feltétel szigorú betartásával működik.

Jelenleg legnagyobb és legfontosabb feladatunknak új, árva állataink számára méltó, és szükség esetén végleges elhelyezést bizosító árvaházunk létrehozása és magas szintű működésének megszervezése.
Ehhez nem csak sok pénzre, de annál is sokkal több jószándékra, segítségre, pozitív gondolatra és tettekre van szükség. Ezért fordulok most Önhöz, arra kérve, hogy gondolja át, nincsen-e valami olyasmi a birtokában, amely esetleg az ön számára már felesleges, vagy nélkülözhető, a Macskaárvaház Alapítvány árvaházában viszont nagyszerű szolgálatot tehetne. A pénzadományon kívül az alábbi felajánlásokat fogadjuk különös örömmel:

- nem romlandó állateledel
- örökzöld facsemete és bokor-sövény
- jó minőségű kerítés
- használaton kívüli autóbusz, emeletes busz, konténer, vasúti kocsi,
- teherszállításra alkalmas kerékpár
- földutakon is használható motorkerékpár
- üzemképes autó, kisárúszállító
- bármifajta energiatermelésre alkalmas napelemes illetve szélkerekes rendszer
- mobilház, lakókocsi, lakókonténer
- kültéri járólap, térkő
- napenergiával működtethető kamera, valamint hűtő rendszer
- esővíz tároló rendszer

Tisztelt állatbarát!

Köszönöm, hogy időt szakított felhívásom elolvasására, és bízom benne, hogy vagy alapítványunknak vagy bárhol, bármikor egy bajban lévő árva állatnak fog tudni segíteni.

Mivel a Kamion Európa Bajnoki versenysorozat idén, 25 év után, szeptember első hétvégéjén visszatér Magyarországra a Hungaroringre, bízom benne, hogy versenyünk nézői között is üdvözölhetem. És remélem, nem csak arról ismeri majd fel versenykamionomat, hogy rajta lesz a Macskaárvaház Alapítvány logója, de arról is, hogy a hazai közönség előtt is elsőként tudok majd célba érni.

 

Dear Animal Friend,

 

I'm Norbert Kiss, racing driver. I have won the Hungarian championship six times in different categories, and last year I won the European Truck Racing Championship, which I'm hoping to win again this year as well. Besides this I am a volunteer and also a member of the advisory board of the Macskaárvaház Foundation, which is a civil animal protective organisation. The aim of the foundation is to save, heal, castrate and to find new owners for the abandoned, tortured and poisoned pets and to create an asylum where they can live in safety, under fair circumstances even during their whole life.

 

The foundation operates from the donations of private persons and by their volunteer work. The foundation - in accordance with its regulation- does not spend on personal expenses. 100 % of the money donated by the supporters of the foundation is spent on pet food, on healing and on the costs of the asylum under construction. Our foundation is a civil organisation, registered by the Metropolitan Court of Budapest. The foundation operates in accordance with all relevant legal regulations.Currently our biggest and most important task is to create the new orphanage that can provide a fair, - and if necessary- a final placement for our new, orphan animals and to organise the high level operation of this orphanage. To be able to complete this, we do not only need a lot of money, but also even more goodwill, help, positive thought and actions.This is why I am turning to You now and please let me kindly ask You to think over whether you may have something what You do not need any more, but what could be perfectly useful in the orphanage of the Macskaárvaház Foundation.Besides the money donations we accept the following offerings with special delight:

-  non-perishable pet food
-  evergreen tree and bush-hedge
-  fence of good quality
-  bus, double decker, container, railway carriage out of use
-  bicycle suitable for carrying loads
-  motorbike that can be used on unpaved roads as well
-  car (in running order), pick-up truck
- any solar or wind-motor system suitable for producing energy 
-  mobile house, caravan, container suitable for living
-  outdoor floor tiles, pavers
-  camera and cooling system - which can be operated by solar energy-
-  system suitable for storing rainwater

Dear Animal Friend,

please let me thank You for your time to read my request and I hope that You will be able to help either our foundation or to help an orphan animal in trouble anywhere, anytime.

As on the first weekend of September the European Truck Racing Championship returns to Hungary - to the Hungaroring- after 25 years, I also hope that I can welcome You among the spectators of our race. I also  hope that my truck will not only be noticed by You from the logo of the Macskaárvaház Foundation, but also because of the fact that I will be able to reach the finish line at the first place in front of the domestic spectators.

 

/A fordítást önkéntesünk, Dr. Kertész Katalin készítette./

noe_misszio_kep.jpg

unnamed.jpg

Jézuska márpedig létezik...

2015.03.04. 09:31 - MACSKANŐ

2014. december 14-15.-én a Camponában megrendezett örökbefogadó napunkon Szent Gertrúd díjat adtunk át: Vajna Tímeának, Schobert Norbert üzletembernek, Kiss László országgyűlési képviselőnek, Jáksó Lászlónak, Kiss Norbi Európa bajnok autóversenyzőnek, Gacsal Balázs jetski magyar bajnoknak, Gerencsér Oli flyboard bajnoknak, Springer Gábor elektroműszerésznek, akik áldozatos munkájukkal, segítségükkel önzetlenül támogatják a macskák életét.

Erről az Origo internetes hírportálon is írtak:

http://www.origo.hu/itthon/20141213-vajna-timea-az-arva-cicak-urholgye-lett.html

De ami a legnagyobb örömhír, hogy az örökbefogadó hétvégén öt cica, Ezüst mama, Tarka mama, Félix, Klón és Cirmi baba nagyon kedves gazdira találtak. Előtte lévő héten pedig hárman gazdisodtak, Barackvirág (Borisz), Vöri (Berci) és Kormi. A két idősebb kandúr páros pedig végleges jó gazdihoz került ahol imádják őket.

dijkiosztas_szent_gertrud.jpg10429357_1014255048590629_8853019864621285526_n.jpg10390896_1014255091923958_8569596481523467098_n.jpg1978625_1014255258590608_1976713060086834667_n.jpg

Karácsonyra gazdit kértek a cicák

2014.11.12. 08:19 - MACSKANŐ

Az ősz megint sok feladatot rótt ránk. Előzőleg beszámoltam a Gertrúdka szeméért folytatott harcról. A fél szemű kislánynak sikerült egy vak fiú személyében rátalálni a szerető gazdira.

A macska populáció folyamatosan növekszik, nem tudunk olyan ütemben ivartalanítani ahogyan ők szaporodnak. De a nálunk átmenetileg befogadott cicák ivartalanítva (ivarosak), féregtelenítve, bolhátlanítva, tesztelve, oltva vannak. Ők szeretnének karácsonyra végleges, szerető, felelősségteljes gazdihoz kerülni.  Ezúttal meginvitálok minden kedves érdeklődőt vagy leendő gazdit, a Felis Hungarica által megrendezett FIFE nemzetközi macskakiállításra, 2014 december 13-14.-én a budapesti Campona bevásárló központ ad helyet a rendezvénynek, ahol mi, a Macskaárvaház Alapítvány örökbefogadó napot tartunk. Segítségül hívtuk támogatóinkat is. Többek között Kiss Norbi Európa Bajnok kamion versenyzőt, akinél jelenleg a két saját cicája mellett két árva is lakik. Ők ketten elveszítették korábbi gazdijukat, az idős házaspár elhunyt és az örökösök nem tartottak igényt rájuk ezért a szomszéd hívott minket, hogy segítsünk. Most a két ivartalanított kandúrka (a 9 éves Lucifer és a 2 éves Garfield) Kiss Norbiéknál vendégeskedik átmenetileg, de ők is ott lesznek az örökbefogadó napon.

Lucifer és Garfield.jpg

A két felnőtt exkandúron kívül gazdira vár két ivartalanított cica mama, Tarka mama (kb. egy éves), aki először félős, de amikor megnyugszik bújós cicus:

Tarka mama.jpg

 az ő kicsi fia, Barackvirág, akinek most kötőhártya gyulladása van, szemcseppes kezelés alatt áll, de egy hét múlva már "szalonképes" lesz. Ő félénk kisfiú, meg kell hódítani a szívét:

Barackvirág.jpg

Tarka mamával és Barackvirággal egy kartondobozban találták Ezüst mamát és kicsinyét, aki teljes hasonmása, ezért Klónnak neveztük el. Barackvirág és Klón újszülöttek voltak (most kb. 3 hónaposak), szemük mind a kettőjüknek gyulladt de hamarosan gyógyult lesz. Ezüst mama félős (kb.1 éves), de miután aklimatizálódott kedves, törleszkedő cica:

Ezüst mama.jpg

 

Két napunk volt, hogy elhozzuk őket Nógrád megyében egy kisfalu romos házából, különben rájuk bontották volna a házat. Klónról a kép:

Klón.jpg

 

A kis családdal együtt élt még Vöri, ő idősebb, kb. 5 hónapos kisfiú. Bátor, kedves, kiegyensúlyozott, szuverén kandúr:

 Vöri.jpg

 Félix egy fantasztikus még ivaros kb. 10 hónapos kandúr. Egy ismert opera énekes hívott minket, hogy találta az utcán de ő keveset tartózkodik itthon, szeretné kérni a segítségünket. Félix egy tünemény, rögtön, mindenkivel barátságos, két lábra állva bújik, simogat a kis mancsával. Fotózáskor teljes természeteséggel pózolt:):

 

Félix.jpg

 Egy hónapja hívott minket egy idősebb hölgy Óbudáról, hogy talált két cicalányt, de mivel ő élete nagyrészét Spanyolországban tölti és két nap múlva utazik is el huzamosabb időre kérte a segítségünket. Elmesélte, hogy már nagyon sok pénzzel támogatott több magyar alapítványt, most, amikor ő kért volna segítséget elutasították mondván, hogy nincs helyük. Minket nem támogatott, saját finanszírozásból fizetjük a költségeit de szívesen segítettünk. Kormi kislány

 Kis Kormi.jpg

csodaszép, nyugodt, nyúlánk, kb. 3-4 hónapos kislány. Társa pedig a hiperaktív, szupercuki Cirmi baba, kisnövésű, kb. 2 hónapos kislány, igazi mókamester:

Cirmi baba.jpg

 

Nos, ők várnak gazdira jelenleg. A nevek csak jelképesek, nem hallgatnak egyenlőre rá, nekünk a megkülönböztetés miatt illetve az oltási könyveknél a beazonosításhoz volt szükséges, tehát a leeendő gazdi adhat kedvesebb, testhezállóbb nevet is.

Ami fontos! Nagyon szeretnénk ha a fenti cicák gazdihoz kerülnének mert mindegyik, külön-külön megérdemel egy szerető otthont. De! Nem bármi áron, csak felelősségteljes, szerető, jó gazdikat várunk. Nézelődni lehet, de csak örökbefogadó nyilatkozattal, nem kijárós cicának(!) adunk oda macskát és a további életútját is figyelemmel követjük. Ha valakit érdekel az örökbefogadó nap előtt valamelyik bundis itt vagy a macskaarvahaz@gmail.com e-mail címre várjuk az érdeklődést.

Nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a támogatóinknak a segítséget mert nélkülük nem lehetne ilyen gyógykezelést, ellátást biztosítani az árva állatoknak:

- Schobert Norbert üzletember

- Kiss Norbi autóversenyző

- Felis Hungarica

- Gacsal Balázs jet-ski többszörös magyar bajnok

- Szikora István sokszoros magyar bajnok bokszoló

- Kiss László parlamenti képviselő

- Futurer

- Kovács Autócentrum Siófok

- Trattoria Venezia étterem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küzdelem Gertrúdka szeméért, aki szerető gazdit érdemel

2014.07.24. 20:00 - MACSKANŐ

IMG_8698.JPG

Így kezdődött! Borzalmas látvány, szegény pici lány még csak 8 hetes. A szüleit ismerjük, kóbor cicák, etetjük őket, bár a kandurka apuci nagyon kedves cirmos kisfiú, a mamája egy igazi vadmacska, még senki sem tudta megérinteni. Kicsi maine coon beütésű, gyönyörű anyukáját figyeltük pár hónapja, hogy nagy a pocija. Idilli környezetben, egy tó partján élnek a másik oldalon erdő. Ez utóbbit választotta az anya macska a szülésre. Ezért sokáig még őt sem láttuk csak a fiú cirmos jött etetéskor. Később párszor előkerült a mama is.....kicsik sehol. Majd múlt héten egy közelben dolgozó biztonsági őr szólt, hogy a legnagyobb égszakadás közben elővánszorgott ő, szétázva, a "fején hatalmas puklival". Gyorsan leszerveztük az orvost, aki egy igazán elhivatott doktornő, Dr. Papp Georgina Viktória. Ő a Hungarovet állatkórházban dolgozik, több élet-halál között lévő árva cicát sikerült az ő segítségével, szaktudásával megmenteni, akik neki köszönhetik életüket. Amikor átvettük a cicát az őrtől kiderült, hogy a pukli - ami a fejével azonos méretű, borzalmas látvány volt - a szeme. A kislány a dobozban először keservesen sírt majd csendben tűrte a várakozást és a vizsgálatot.IMG_8703.JPGAz első diagnózis szerint másnap műtét várt volna rá, de egy kicsit fel kellett erősíteni a szervezetét a beavatkozáshoz. Arra volt esély, hogy a szemét nagy valószínűséggel el kell távolítani. Másnap Gina doktornéni boldogan hívott, hogy nagyon jól reagál az antibiotikumokra a pici lány. Az arca letisztítása közben egy toklásznak a vége állt ki abból a genny gombócból ami a szeme helyén burjánzott. Azt kihúzva kezdett fokozatosan visszahúzódni a gyulladás. Várjunk egy kicsit, még ne éljük bele magunkat  - mondta a doktornő - de akár meg is maradhat a szeme, bár a látása még mindig kétséges.

A kiscica szervezete napról-napra javul, toljuk a műtét napját. Az utolsó képen látszik, hogy már egészen visszahúzódott a szemén a borzalmas, gennyes duzzanat. A napokban fel lesz nyitva a szeme, hogy kiderüljön, fog-e látni vele vagy sem. Remélhetőleg a szemgolyót nem kell eltávolítani mert a doktornő szerint ez a legfájdalmasabb egy állatnak. Hamarosan viszont az orvosi kezelések, esetleges műtétek után őt, egy igazán szerető, biztonságos otthonba szeretnénk örökbe adni, ahol szépen, lassan el tudják felejtetni vele, hogy pár hetes kora ellenére milyen borzalmakon kellett keresztül mennie.

Sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen a neve a kislánynak, végül a Gertrúd mellett döntöttünk, Szent Gertrúd után aki a macskák védőszentje, minden bizonnyal a kiscica mellett volt ez alatt a borzalmas időszak alatt is.

Várjuk olyan cicaszerető leendő gazdi jelentkezését, aki ilyen otthont tud teremteni ennek a szépséges kislánynak, akkor is ha ő a további életét egy szemmel tudja - esetleg - leélni és ezzel szeme fénye lehet leendő gazdijának. Kizárólag benti cicának adjuk örökbe. Új otthonába csak a kezelés végeztével - a kezelés összes költségét a Macskaárvaház Alapítvány fizeti - költözhet be. Jelentkezni lehet a macskapcsolat e-mail címére: macskapcsolat@index.hu

IMG_8705.JPG

 

Koppánymonostori árva

2014.05.12. 17:11 - MACSKANŐ

komáromi árva.jpgIgaz, ez egy macskás blog, de a tegnapi eset egy kutyusról szól. Tegnap Komáromban, Koppánymonostoron jártunk. A fent látható, nagyon édes, félénk, keverék kutyussal találkoztunk, aki nagyon bizalmatlan volt először, körbe kémlelt minket, majd a kézfejem megszaglásával érzékelte, hogy segítő szándékkal közeledem és így bizalmába fogadott. Látszott, hogy céltalanul, keresgélve jár be egy bizonyos területet. A környéken lakóktól megtudtam, hogy 3 hete rakták ki egy kocsiból. Azt nem kezdem el jellemezni, hogy az a gazda, aki ilyet tesz milyen ember és mit érdemelne. Viszont az állatka elég rossz bőrben volt, kilátszottak a bordái a füle tövében egy fél tenyérnyi mély sérülés.

komáromi árva 2.jpgSzegényke a szomját sáros esővízzel oltotta. Szerencsére volt nálam pár darab szendvics. Próbáltam megetetni, farkas éhes volt, nem tudtam olyan gyorsan szétszakítani, hogy ne szedje ki a kezemből és rágás nélkül nyelje le. Szívszorító látvány volt. Hamarosan több szomszéd odagyűlt és mesélték, hogy próbálták befogni, de bármilyen kezes, amikor meglát bármilyen befogásra alkalmas eszközt, rögtön vicsorog, maga alá húzza a farkát és vonyít félelmében. Esélyes, hogy kikötve verhették. Ehhez képest, hozzám kedves volt, nyilván az etetés is megtette hatását. A környéken lévő egyik ház kapujának eresze alá húzódott be fedezékbe az eső elől, ami elég intenzíven esett. Elszaladtam Komáromba vásárolni neki még több élelmet, közben próbáltam neten keresni környéken lévő állatmentő szervezetet, menhelyet. Először felhívtam az Állatvédőrséget. Ők azt mondták, hogy sajnos nem tudnak segíteni, csak ha konkrétan állatkínzásról van szó. Véleményem szerint ha valakit kidobnak az utcára és hetekig étlen-szomjan van, legyen az állat vagy ember, egész biztos kínlódik.

 

Majd hívtam a rex-komárom nevezetű állatvédő egyesületet, nem vették fel, igaz vasárnap van nekik is. Majd a tatabányai állatvédőrséget, számukra messze volt Komárom. Gondoltam felhívom a Rex-et, ha kutya és állatvédelem, akkor talán ők segítenek. Náluk profi gépi hang kér a várakozásra és figyelmeztet, hogy a beszélgetést felveszik. Egy hölgy bejelentkezett, elsoroltam a lényeget és kértem segítsen a kutyán, megetettem, de én sem itt lakom a környéken és nincs szívem így itt hagyni. Említettem, hogy hívtam a komáromi rexet, gondolva, hogy nekik közelebb van a helyszín, hamarabb oda érnek. A Rex-es hölgy kihangsúlyozta, hogy semmi közük a komáromi, szintén rex nevű egyesülethez, viszont ők sem tudnak segíteni, nem áll módjukba. Teljesen elkeseredve kérdeztem, hogy ha Budapesten találok így egy éhező, leromlott állapotú, fülénél megsérült kutyát akkor tud segíteni? Azt mondta, hogy nem helyrajzi kérdés, egyáltalán nem tud befogadni állatot mert nincs hely.

Mivel Koppánymonostorhoz közel a határ, elég gyenge térerővel keresgéltem az interneten és telefonáltam. Azt megfigyeltem, a weboldalaon több fület kellett nyitogatnom mire megtaláltam a fenti oldalakon az elérhetőséget. Ha egy ilyen állatvédelmi menhelyet üzemeltetek, biztos, hogy legfelülre teszem a legláthatóbb, legevidensebb helyre a telefonszámomat...ha segíteni akarok. Persze csak ha segíteni akarok. Meg nem lepődve ezek után, ezen a helyen a bankszámla szám volt és a szívbemarkoló kérés: segíts az adód 1 %-val. No komment.

Végül egy macskás ismerősömet, a Felis Hungarica egyesület tagját hívtam fel segélykérőn, aki azt ajánlotta, hogy próbáljam meg a győri menhelyet, ők rendesek és viszonylag közel is vannak. Felhívtam, lehetett hallani, hogy éppen a menhely kutyáit etetik, háttérben hatalmas kutya ugatás. Dél közeledett és mondták, hogy fél egyig vannak. Kértem, hogy segítsenek, mert szegény kutya rossz bőrben van. Mondták, hogy még gazdásítanak kutyusokat de mindjárt átlogisztikázzák a napot és visszahívnak. Jött egy hívás, a két órával korábban hívott rex-komárom hívott vissza, aki agresszívan közölte, hogy tudja melyik kutyáról van szó, abszolut jó állapotban van az eb és különben is három napja adott neki kaját. Nem értettem vele egyet, de nem tudtam meggyőzni.

A környék lakosai mesélték, hogy valamelyik szomszéd el akarta kábítani a megárvult kutyát, gondolta kiviszi a szőlőbe, kiköti láncra azután jó lesz őrzésre, de nem tudta befogni. Olyan vélemény is elhangzott, hogy pedig ott futkározhatott volna a láncon vagy ha nem tetszik maximum megfolytja magát. Jézusom! Még szerencse, hogy a győri menhely visszahívott, hogy az egyik önkéntesük kb. 40 perc múlva oda tud érni, csak ha lehet, várjam meg és navigáljam. Megtörtént. Ha már velem megbarizott a kutyus, kért az önkéntes, hogy ő távol marad, én vigyek egy vastag pórázt, egy nyakörvet, hátha békében rá tudom adni. Bármennyire is kedveskedtem, amikor meglátta a pórázt, morogni, ugatni kezdett. Akkor jött a speciális bottal az önkéntes, kb. 20 perc próbálkozás után feladta, a kutya csaholva, vicsorogva ellenállt, jobb híján az én lábam mögé menekült. Szóval a győri menhely hiába próbálkozott, nem sikerült, megigérték, hogy a napokban visszamennek, visznek pasztát amivel picit bekábítják és újra megkísérlik a befogást. Nekem is el kellett indulnom. Az egyik ott lakó, szimpatikusnak tűnő úrnak oda adtam a vásárolt élelmeket és megkértem, hogy tegye meg, addig eteti amíg nem viszik el.

Próbáltam elbúcsúzni a kutyától, harag már nem, pusztán csalódás és mérhetetlen szomorúság volt a szemében, én is csak bántani akartam - lehet ezt gondolta. Sajnos ez a mai magyar helyzet állatvédelem terén, pedig én azt gondoltam a kutyák több figyelmet, segítséget kapnak mint a macskák. Ezek után pedig el lehet gondolkozni, hogy minden jó érzésű, állatbaráttól azt kérik, hogy segítse az árva állatokat az adójuk 1 %-val, de valóban az állatokat segítik? Akinek pedig utalják miben, mikor és kinek segít?

De ami sokkal fontosabb, ha bárki Koppánymonostor környékén szeretne egy szerető, hálás, fiatal kora ellenére sokat szenvedett kutyust, akkor írjon nekem a macskapcsolat@index.hu mailre és valahogy összehozzuk a kutyussal, a győriekkel. Vagy csak pár falattal, némi simogatással megkeresi a kutyust, az is nagy segítség.

komáromi árva 3.jpg

 

Segítség árva macskáknak, magányos embereknek

2014.03.15. 15:34 - MACSKANŐ

  Aki a macskapcsolat blog-ot régóta követi, tapasztalhatta:  sokszor hívtuk fel a figyelmet a kóbor macskák védelmének szükségességére és annak hiányára is. De nem csak írtunk erről: hosszú évek óta saját erőből mentünk, etetünk, ivartalanítunk, gyógyítatunk és örökbe adunk árva, beteg utcai vagy kidobott, megunt cicákat. Ez idő alatt rengeteg ismeretet, tapasztalatot gyüjtöttünk be ami alapján megszületett két éve az elhatározás, hogy a kritikus magyar kóbor macska helyzetre valami sokkal hatékonyabb, összefogottabb, szervezettebb munkára lesz szükségünk. Ehhez viszont már kevésnek bizonyul az önerő, a fizikai, anyagi háttér. Ezért létre hoztuk a Macskaárvaház Alapítvány-t, amely kettőszáz ezer forintos alapított tőkével jött létre, a megalakulása óta eltelt rövid időben semmilyen pályázati, állami önkormányzati és magán támogatásban nem részesült. Az alapítvány kuratóriumi tagjai és önkéntesei saját pénzükből végzik állatmentő tevékenységüket. Amelynek legfontosabb és rendszeres része az árva állatok felkutatása, regisztrációja, etetése, szükség esetén gyógykezelése valamint lehetőség szerinti ivartalanítása és gazdához juttatása. A kuratórium döntése szerint, az alapítónk által biztosított összeget, kizárólag az alapítvány működtetésével szorosan összefüggő, feltétlenül szükséges adminisztratív költségekre használjuk fel. Szintén az alapítvány kuratóriumának elhatározása, hogy személyi költségekre nem kívánunk és nem is fogunk pénzt fordítani. 

2013 folyamán mintegy 30 helyen, kb. 150 kóbor állat ellátásáról gondoskodunk, közülük az év folyamán több mint 20-at sikerült ivartalanítani és gazdához adni. Az év során igyekezetünk felhalmozni és raktározni olyan felszereléseket amelyek az állatvédő munkában a jövőben szükségesek lesznek, valamint több mint 30 alkalommal vettünk részt olyan egyeztetéseken, ahol sikerült békés, törvényes és mindenki számára elfogadható megoldást találni árva állatok, társasházak, közintézmények számára.

 Erre a kezdeményezésre figyelt fel pár támogató, akik úgy döntöttek, hogy a Macskaárvaház Alapítvánnyal elképzeléseivel tudnak azonosulni. Van aki azért mert szereti a macskákat, van aki azért mert eddig nem szerette a lényeg, hogy egy olyan segítség van kialakulóban az árva macskákért, ami kifejezetten a cicákra irányul és több mint az eddigi összes indítvány a kritikus kóbor populáció rendezésére.

Schobert, Kiss, Gacsal és a cicák.jpg

A képen a támogatók láthatók, Schobert Norbert (a képen balról az első) aki saját bevallása szerint - kutyásként - eddig nem szerette a macskákat, de most cége, az Update nevében rendszeresen kívánja segíteni az alapítvány munkáját. Gacsal Balázs (a képen középen), jet-ski  magyar bajnok és Kiss Norbert autó és kamionversenyző (a képen jobb oldalt kezében saját mentett cicájával, Marlenkával) a technikai sportokban elért ismertségük által kívánják népszerűsíteni a Macskaárvaház Alapítvány munkáját. Munkánkat ezentúl segíteni fogja még két, most megújult népszerű hírportál, a http://tesztvilag.hu/ és a http://www.bevezetem.eu/.

És miben kíván többet tenni a Macskaárvaház Alapítvány a kóbor macskák életéért, biztonságáért, egészségéért. Hiszünk abban, hogy a jelenlegi magyarországi, Európa szinten is kirívóan rossz kóbor állat helyzet csak és kizárólag megelőzéssel, tájékoztatással, azzal viszont lassan de biztosan helyrehozható. A Macskaárvaház Alapítvány a mindennapos gondozó, állatmentő önkéntes munkán felül egyéb feladatokat is kitűzött céljául, például árva állatok-magányos emberek összeismertetése, állatmentés, balesetek, bűncselekmények, sürgősségi betegellátás helyszíneiről, preventív előadások, iskola látogatások a macskák megismertetése, megszerettetése céljából már a legfrissebb generációnál kezdve.

Ha támogatná a Macskaárvaház Alapítvány macskamentő, ivartalanítási, valamint árva állatokat és magányos embereket összeismertető programját, megteheti a

Budapest Bank 10103104-10490500-01003001 számlaszámon.

Ha állateledel adománnyal, vagy önkéntes munkával segítené a Macskaárvaház Alapítvány munkáját, vagy intézmény részéről érdeklődne preventív előadás igényével, írjon a macskapcsolat@index.hu e-mail címre.

 

Ablakban alvó cuki macskák kerestetnek

2014.02.14. 10:18 - MACSKANŐ

Címkék: kiállítás macska ablak nyeremény hungarica felis fenstherm

macska az ablakban.jpg

Kedves macskabarátok!

Mindig örülünk, ha egy cég, vállalkozás, fontosnak tartja a macskák sorsát, ezért most is örömmel tesszük közzé a Fenstherm-West Kft-nek,  Magyarország piacvezető nyílászárógyártójának játékfelhívását, amelyet a Hatoscsatorna című televízióval  és a Felis Hungarica-val közösen hirdettek meg.

Olvassátok, játsszatok és nyerjetek!

"Van házi kedvenced? Esetleg cicád? Ha igen, akkor a Fenstherm West és a Hatoscsatorna Lakásvásár magazinműsorának közös játékát Neked találták ki!

Fotózd le macskádat az ablakban!
Főnyeremény: nagyon cuki macskabútorok és családi belépők az... április 6-i Felis Hungarica nemzetközi macskakiállításra amit hagyományok szerint Győrben rendeznek meg.

"Macska az ablakban." Ezzel a címmel küldd ide a Fenstherm-West facebook oldalra privát üzenetben az elkészült fotódat. Kedves és klasszikus kép is lehet, akár bentről a lakásból, házból, akár az utcáról, így gyönyörködhetünk a doromboló kis szőrpamacsokban.

Ha van macskád, csinálj egy vagy több kedves képet róla, amikor az ablakban mélyen szunyókál, fülét hegyezve figyeli a madarakat vagy csak szemlélődik.

Mindenképp lájkold is az oldalt és ha tetszik oszd is meg, ezzel adj esélyt minél több cicának:)!

Küldd el nekünk és mi közzétesszük a facebook oldalunkon. A képeket beküldők közül a legtöbb tetszést, (lájkot) aratóknak macskajátékot, macskabútort és a Felis Hungarica győri április 6-i nagy nemzetközi macskakiállítására családi belépőt ajándékozunk.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2014 FEBRUÁR 28, PRIVÁT ÜZENETBEN A FENSTHERM-WEST FACEBOOK OLDALÁRA

A NYEREMÉNY ÁTADÁSA: A HATOSCSATORNA, LAKÁSVÁSÁR CÍMŰ MŰSORÁBAN, 2014 ÁPRILIS 3.-ÁN

Természetesen nem csak Fenstherm ablakok és nem csak fajtatiszta cicák képeit várjuk: a lényeg, minél kedvesebb, különlegesebb, idillibb összhang, "harmónia a macska és az ablak körül."

A Renault szereti a cicákat

2013.12.01. 14:46 - MACSKANŐ

Szerencsére manapság már egyre többféle szép és kedves karácsony előtti jótékonysági akcióról olvasni. Az eddigiek közül számomra legkedvesebb mégis a Garo Super nevű Renault és Dacia alkatrészkereskedő cégnek az akciója volt. Renault-tulajdonosoknak ajándékoznak, árva macskáknak adományoznak, én ezt most teljes terjedelmében közzé is teszem: ha Renault-tulajok vagytok, menjetek alkatrészekért, és ha szíveteken viselitek az árva állatok sorsát, terjesszétek. Ha pedig értesültök hasonlóan kedves macskás jótékonykodásról, töltsétek fel a Macskapcsolat Facebook-oldalára.

Garo Super: ajándékozunk és adakozunk

macskapcsolat.jpgKülönleges gesztussal lepi meg karácsony előtt az egyik legrégebbi és legnagyobb hazai Renault alkatrészcentrum, a Garo Super a régebbi típusú Renault-ok hazai tulajdonosait.

"Karácsonyig közel ezer, kisebb R4, R5, R19,R21, Laguna1, Espace1, Clio1, Trafic1, Safran1, Renault 25 alkatrészt térítésmentesen adunk oda mindazoknak, akik az adott típus tulajdonosai, üzembentartói és ezt gépjárművük forgalmi engedélyével igazolják. Az alkatrészeket azon Renault-sok között osztjuk szét, aki alkatrészenként 500 forinttal támogatják a Macskaárvaház Alapítványt, amelynek önkéntesei éppen egy állatmentő autóra gyűjtenek" - mondta az akció ötletgazdája, Gaál Árpád, a Garo Super vezetője, aki szerint így szeretnék összekötni az ajándékozást és az adományozást. Gaál Árpád hozzátette:a karácsonyi Renault-s ajándékozó-adományozó akció megszervezésében egyik régi ügyfelük, az Óbudai Bizományi tulajdonosa segít. December másodikától, hétfőtől ott, a Budapest 1034 Budapest, Szőlő köz 12. szám alatti üzletben lehet megtekinteni, kiválasztani, átvenni az alkatrészeket: Az Óbudai Bizományiban lesz elhelyezve az állatvédő civil szervezet adománygyűjtő ládája is.

"Bízom benne, hogy örömet tudunk okozni a felsorolt idősebb Renault-k hazai tulajdonosainak, hiszen néha egy-egy régi típushoz a megfelelő alkatrész beszerzése jelentős utánajárást igényel" - mondta Gaál Árpád, aki szerint, ha minden felkínált alkatrész gazdára talál, az öröm kettős lesz: a régebbi Renault-k tulajdonosai életének megkönnyítése mellett az állatvédő egyesület önkéntesei is közelebb kerülnek állatmentő autójuk megvásárlásához.

Gaál Árpád hangsúlyozta: természetesen a Garo Super Pesti úti alkatrészbázisán is szeretettel várnak minden Renault, Dacia tulajdonost, hiszen több tízezer gyári, utángyártott, bontott garanciális alkatrész és szakértő csapat várja a vásárlókat. A Garo Super karácsonyi akciójának védnöke Szikora István sokszoros nehézsúlyú magyar bajnok bokszoló, aki szintén Renault-tulajdonos és a Garo Super régi ügyfele. Az összegyűlt adományokat ő fogja átadni a Macskaárvaház Alapítványnak.

Életemet egy macskáért....

2013.10.01. 10:23 - MACSKANŐ

Lassan jön az időszak amikor mindenki eldöntheti, hogy hova adományozza az adója 1%-át. Én már megtaláltam. Nem! Nem a kereskedelmi tévékből és rádiókból rám sorjázó reklám hadjáratokból, nem az utcán arcomba tolt óriás plakátokból és nem is a celebek közösségi oldalán feszítő - főként a celebet jótékony színben feltüntető - fotókról. Akinek én adományozok - és nem csak évente egyszer 1 %-ot, hanem amikor, amit tudok - ő csendben segít, önmagukat feláldozva és szenved attól, hogy rengeteg segítő szándék elveszik a média forgatagában. Hiszem, hogy sokan szeretnének segíteni. Tudom, hogy sokan meg is teszik csak nincs lehetőség a tökéletes tájékozódásra. Én is úgy találtam meg, hogy árva macskák tömkelegét mentettem, örökbe adtam de amikor lehetőségeim korlátozottá váltak csak egy befogadót találtam. Megkerestem én is először az összes nagy nevű állatmenhelyet, sok helyen még csak nem is reagáltak. Telefont nem vették föl, e-mailre nem válaszoltak vagy egyszerűen jelezték, hogy betelt a macskamenhely befogadási lehetősége. Pár helyre ezek után ellátogattam, kiderült, hogy szinte nincs is kialakítva vagy csak minimális létszámra macska befogadásra hely. Némelyik kritikátlan körülményt biztosítva annak a mutatóban kitett néhány macskának.

Szóval akiről az én történetem szól a Junior kisállat rezervátum. https://www.juniorrezervatum.hu/

A házaspár akik életüket adják minden egyes cicáért és napi harcot folytatnak minden kis lélek egészségéért, biztonságáért, élelmezéséért, gyógyításáért. Zsuzsa aki megálmodta, hogy lesz egy rezervátum ahol kidobott, megkínzott, megöregedett, megcsonkított, üldözött macskák otthonra találnak, ha kell akkor életük végéig, "szabadon, de biztonságban!" Nagyon körültekintően hajlandó védencei közül akár egyet is gazdához adni, ha nem látja megfelelőnek a gazdijelöltet képes nemet mondani, annak ellenére, hogy gyakran napi gyakorlat a fejfájást okozó problémakör: meg legyen minden nap több mint száz cicusnak az ennivaló. (Mint a fenti video is szemlélteti).

Ők nem gondolkoznak abban, hogy az alapítványi pénzből melyik médiumnál fizessenek ki egy horror összegű reklám kampányt. Nem kérdés, hogy melyik autó importőrrel üljenek le tárgyalni a flotta vásárlásról. Fel sem merül, hogy melyik macska tápot forgalmazó cég logoja kerüljön fel a weboldalra mint támogató. A kérdés az, hogy mint az országban egyedüli, csak és kizárólag macskákat - azt viszont tiszta szívvel, odaadóan, önfeláldozóan - befogadó, gyógyító, akár örök életre otthont nyújtó alapítvány lakóinak élelmezése megoldásra talál-e? Zsuzsa stílusa már karcos, a Junior rezervátum facebook oldalán csatározik,

https://www.facebook.com/pages/Junior-Kis%C3%A1llat-Rezerv%C3%A1tum/205213696178562?fref=ts

harcol a cicusok életéért és minden egyes eredménytelen küzdelembe ő is kicsit belehal. De életben tartja az, hogy ott várja a többi tappancs és számít rá!

Ha meggyőztelek és akár csak egy jó napot is akarsz egy árva cicának aki otthonra talált a Juniorban akkor támogasd! Támogasd bármivel, bármikor, minden adomány számít. Az alapítvány számlaszáma: 70300046-11021474 Újszászi Takarékszövetkezet, Szolnok.

Teknőctarka kislány szerető gazdit keres

2013.08.18. 17:53 - MACSKANŐ

Bár nem szokásom gazdit keresni a blogomon de néha kivételt kell tenni. Ezt a teknőctarka kislányt 3 napja találtuk a budaörsi bevásárló centrum mellett lévő füves területen. Esdeklőn nézte hátha valaki megszánja. Teljesen ki volt tikkadva, éhen-szomjan feküdt a fűben. Kapott vizet és élelmet....szinte habzsolta a kaját. Nagyon-nagyon kedves, hálás, bújós. Valószínű, hogy gazdis cicus lehetett mert nagyon jól ápolt, biztos, hogy nem kóbor. Gyönyörű szinei vannak, kicsit hosszúkás arca és nyurga teste miatt némi sziámi behatással rendelkezik, kb. 1 éves lehet. Jelenleg átmeneti befogadóknak ontja szeretetét. Várjuk felelősségteljes macskás jelentkezését a macskapcsolat@index.hu -ra ha szeretne egy ilyen tündérkét. tekitarka.jpg

Licit egy macskaárvaházért

2013.06.24. 07:52 - MACSKANŐ

lk.JPGVégre egy igazán kedves kezdeményezés a macskák érdekében: ismert személyiségek hajlandóak számukra kedves tárgyaktól megvállni, annak érdekében, hogy árva és sérült cicák egy - jelenleg - hiánypótló árvaházba kerülhessenek, ahol akár az egész életüket boldogságban, szeretetben leélhetik. Nagyon üdvözöljük, ha ez a kezdeményezés sikeres lesz, és egy olyan folyamatot indít el, amelynek végeredménye, hogy kevesebb árva macska lesz utcán, mint jelenleg.

A macskaárvaház építését támogató jótékonysági árverés részleteiről László Klárától, a Macskaárvaház Alapítvány szóvivőjétől kaptunk részletes támogatást. Klára egyébként egy súlyosan sérült, félvak kandúr, Garfield gazdija, aki személyében is bizonyíték arra, hogy még a leghátrányosabb helyzetű cicák sorsa is jóra fordulhat - folyamatos örömet okozva gazdijuknak is.

- Példátlan társadalmi összefogás alakult ki a sérült, megkínzott árva macskák végleges elhelyezésére létesítendő macskaárvaház építésére rendezett, ma induló jótékonysági internetes árverésen. Ismert és hiteles hazai személyiségek tucatjai ajánlották fel egy-egy kedves tárgyukat jótékonysági internetes árverésre. Fantasztikus érzés és számomra külön öröm, hogy az ismert magyar női ruhamárka, a Sugarbird idei kollekcióit jegyző Zimány Linda, Bódi Sylvi, Dukai Regina, Debreceni Zita, Tatár Csilla és Lola egyhangúlag úgy döntöttek: saját kollekciójuk egy-egy darabját ajánlják fel a macskaárvaház létrehozására. Közülük többen is macskagazdik, ők pontosan tudják, akár egy félig vak, maradandóan sérült macska is olyan szeretetet képes adni, ami semmi máshoz nem fogható élményt jelent gazdinak és cicának egyaránt.

És a fiúk?

- Szikora István a legendás boxoló, Myke Tyson és Lennox Lewis elleni meccsén használt, egyébként a Pécsi Kesztyűgyárban készült bokszkesztyűjét, Gerencsér Csaba jet-ski világbajnok pedig a kubai világbajnoki futamon sikert hozó sisakját ajánlotta fel árverésre. A most is éppen versenyen lévő Hosszú Katinka világbajnoki úszódresszét bocsátja a Macskaárvaház Alapítvány rendelkezésére. A ma induló árverés nyerteseinek ráadásul minden felajánló szeretné majd személyesen átadni a tárgyakat.

Nagyszerű emberek - ők mind most jöttek rá, hogy macskabolondok?

ma.jpg- Nem, a felajánlók döntő többsége ráadásul már korábban is segítette macskamentő önkéntes munkánkat, ilyen például Jáksó László. A programozó-rádiós viccmester ezúttal is hű maradt önmagához, hiszen felajánlotta gyerekkori kedvenc mesekönyvét, "abból az időből, amikor még hitt a mesékben" és bélyeggyűjteményét, amit "most már tényleg szívesen megmutatna valakinek". Igazán különleges szereplője lesz a jótékonysági árverésnek Baltavári Balázsné, aki még elhunyt férjétől megörökölt, a DVSC labdarúgócsapata által a 2005-ös kupagyőzelem előtti utolsó edzésen használt és a csapat által dedikált focilabdát ajánlotta fel az árva cicáknak. Gyöngyi néni, nyolcvanévesen még ma is néptánctanárként dolgozik és nagyon-nagyon szereti a macskákat.

Jól sejtem, hogy a popzenészek sem maradtak ki az adakozásból?

- Igen, a bőség boldog zavarával küzdünk, hiszen a zenei élet olyan nagyszerű személyisége, mint Lukács László, a Tankcsapda frontembere dedikált baseball sapkáját, Betty, a Desperado énekese pedig kedvenc napszemüvegét bocsátotta rendelkezésünkre.

Hol lehet licitálni a tárgyakra?

- Az internetes árverés ma indul, aki licitálna keresse fel a www.trenddekfilm.hu oldalt, ahol megtalálja az árverésre bocsátott tárgyak valamint tulajdonosaik fotóját és licitálhat is.

Amikor Tyson ellenfele is elérzékenyül

2013.05.06. 05:57 - MACSKANŐ

Bunyós Pityu.jpgA Trattoria Venezia konyháján megfőzött, kifejezetten a macskák igényeiknek megfelelően fűszermentes csirkét Dr. Sebesi Csaba és Bunyós Pityu a Fiattól kölcsönkapott Scudóval vitték le Szolnokra, a Junior Rezervátumba. Csaba előző este még vásárolt néhány karton Tesco-macskatápot, de vittek pár zsák ruhát is a kis árvák lakhelyének otthonossá tételéhez.

Pityu, megérkezésük után az alapítvány vezetőjének, Zsuzsának a kíséretében maga osztotta szét a macskák között az ajándék csirkét: sorban meglátogatta a példás rendben és tisztaságban tartott kenneleket és helyiségeket, majd végül, de korántsem utolsó sorban, megnyitották előtte a rezervátumot is, ahol óriási szabad területen, igazán boldogan élnek a négylábú juniorárvák.

Pisti mindvégig lelkesen, kedvesen és vidáman osztogatta a csirkét, de amikor bemutatták Petinek, saját bevallása szerint kis híján a könnyei is kicsordultak: a rezervátumba kerülése előtt mindkét szemére megvakított kandúr vakon, de dorombolva, szaglás után ért el Pityu óriási kezéig, amelyből egyenként ette meg a finom kis csirkefalatokat.

A kétméteres óriás, aki bokszolóként megküzdött Myke Tysonnal, Lennox Lewissal, és minden magyar bajnokságot megnyert, ahol elindult, az érzelmeivel és az indulataival küzdve folyamatosan csak azt kérdezte: ki volt képes ilyet tenni?

Folyt. köv.

macskaárvaház3.jpg

Jóllakott százhatvan árva macska

2013.05.01. 09:13 - MACSKANŐ

Bunyos Pityu macskakajat foz-007-VI.jpgTanulságos és megható történet, amit a következő napokban szeretnék bemutatni a Macskapcsolaton. Szikora István, sokszoros magyar bajnok bokszoló, Juhász Ákos, a Trattoria Venezia tulajdonosa, Barta Barbara, a Fiat magyarországi forgalmazójának képviselője és Dr. Sebesi Csaba ügyvéd összefogtak a szolnoki Junior Rezervátum közel 200 árva macskájáért.

Mivel itt sok a macska és kevés az adomány (ellentétben néhány alapítvánnyal, ahol ez pont fordítva van), Pityu és barátai úgy döntöttek, finom csirkehússal lepik meg a szolnoki rezervátum kis árváit. Az első fotók a főzés pillanatait örökítik meg: Ákos, a Venezia tulajdonosa és Szikora Pisti éppen a meglepetés-csirkehúst főzik és csomagolják.

Folyt. köv.

Bunyos Pityu macskakajat foz-001-VI.jpg

Börtönből szabadult cicák

2012.08.29. 08:49 - MACSKANŐ

Címkék: Címkék

mentett.jpgArra már senki sem kapja fel a fejét, hogy politikusok, színészek, celebek börtönbe kerülnek vagy éppen szabadulnak. Sajnálatos módon hétköznapi eseménnyé vált ez a fajta szenzáció. Viszont kicsit sem hétköznapi, hogy a minap a magyar büntetés-végrehajtás történelmében egyedülálló módon szabadult két cicacsalád.

Információnk szerint két macska adott életet a börtön falain belül három-három kicsinek hat hét különbséggel, állítólag rabok-őrök közösen gondoskodtak róluk. De az ekkor már nyolc tappancsra bővült kolónia soknak bizonyult, így állatvédők és az intézet vezetőinek segítségével vasárnap (augusztus 26-án) délelőtt "megfelelő biztonsági intézkedések mellett" kiszabadult a hat kölyökcica! Rögtön orvoshoz kerültek, ahol kiderült, hogy ritka jó egészségügyi állapotban vannak, megkapták a szükséges ellátást (bolhátlanítás, féregtelenítés), és most várják gondoskodó gazdik jelentkezését!

Három cica háromhónapos, egy fekete és egy cirmos kisfiú, testvérük egy cirmos kislány. Ők nyugodtak és szeretetre éhesek. A másik három testvérke szintén két fiú (cirmosak) és egy fekete kislány. Másfél hónapos energiabombák, egy percre sem állnak le, játékosak!

Tehát mind a hatan várják, hogy egy szerető gazdi segítségével elkezdjék szabad életüket!

Jelentkezni a cicákért a macskapcsolat@index.hu e-mailen lehet.

Macskafutam macskákért

2011.09.04. 07:10 - MACSKANŐ

Nagy boldogság a macskabarátoknak, amikor önzetlen felajánlásokat látnak ártatlan, kiszolgáltatott cicusok megmentésére. Ilyen ez a következő is, ahol példamutató eme nemes kezdeményezés. Aki látja, adja tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGÍTSÉG, HOGY TOVÁBB SEGÍTHESSENEK – A FORD IS CSATLAKOZOTT

 Segítség, azért, hogy továbbra is tudjanak segíteni. Talán így foglalható össze az a különleges  kezdeményezés, amely a legfiatalabb magyar jet-ski európa bajnok, D’Ess Alex Bendegúz nevéhez fűződik. A még tinédzser sportember lelkes állatvédőként nem akarta tétlenül tovább nézni, hogy kedvenc állatvédő egyesülete, a Macskavilág Alapítvány munkája pénzhiány miatt szinte ellehetetlenül, ezért rendhagyó gyűjtési akcióba kezdett: úgy döntött, mostantól megjutalmazza azokat, akik az árva, megkínzott állatok gyógyítását, örökbeadását, ivartalanítását végző civil szervezetet anyagilag támogatják.

 A kalocsai D’Ess Alex Bendegúz, magyar jet-ski európa bajnok felajánlotta: aki tízezer forinttal, vagy annák nagyobb összeggel segíti az árva macskákat, azok között félórás jet- skizést sorsol ki, amelynek keretében Bendegúz a szerencsés nyertest beavatja a versenyzés alapfogásaiba is. Kezdeményezéséhez baráti, ismeretségi köréből többen is csatlakoztak: a Kalocsa-Foktő Aero Klub vezetői egy Magyarországot a levegőből bemutató sétarepülést, egy légpárnás kétéltű utazást, a budapesti Trattoria Venezia étterem kétszemélyes vacsorát, a Velvetskin Szépségszalon egy három testrészre szóló rádiófrekvenciás kezelést, a siófoki Hotel Magistern pedig egy szintén kétszemélyes wellness hétvégét sorsol ki a Macskavilág Alapítvány támogatói között.

 "Tudom, hogy állatvédő barátaim szinten minden anyagi lehetőségüket felélték a sok kidobott, kóbor állat gyógykezelése, etetése, ivartalanítása miatt, ezért úgy éreztem, tennem kell valamit" - meséli Bendegúz, aki azt is elmondta: pontosan tudja, milyen nehéz manapság jó dolgokra pénzt szerezni: friss Európa-bajnokként ő maga sem tudja ma még, hogyan jut el az őszi jet-ski világbajnokságra...  Bendegúz azt is elhatározta: mostantól minden hazai jet-ski versenyen felragasztja hajójára a Macskavilág Alapítvány számlaszámát, ezzel is népszerűsítve a kizárólag önkéntesek munkáján nyugvó állatvédő segélyszervezet munkáját.

"Megható volt számunkra Bendegúz gesztusa, mert tényleg elértük lehetőségeink határait: sajnos - elsősorban az emberi felelőtlenség miatt - olyan mennyiségű árva állat kerül utcára, akik mentése mára nem csak az alapítvány, de önkénteseink saját és családi anyagi forrásait is teljesen kimerítette" – avat be Szépvölgyi Zoltán, aki bízik benne: ilyen vonzó nyeremények sokak számára izgalmassá is teszik az adakozást.

Az alapítvány vezetője abban bízik, hogy október első hétvégéjén, Pécsett, egy nemzetközi macskakiállításon, ahol minden idők legnagyobb hazai örökbefogadási akcióját tervezik, számos mentett és meggyógyított kis állat szerető gazdára talál. Ezzel ráadásul csökkenhet befogadóhelyeik zsúfoltsága.

"Külön logisztikai feladat lesz a macskák leszállítása és háromnapos elhelyezése, ezért óriási segítséget jelent számunkra, hogy a Ford erre a hétvégére személyszállító járműveket biztosított. Ráadásul nem először kapunk ilyen segítséget: a nagy tél és a kolontári katasztrófa idején Rangerek és Tranzitok segítették az állatok mentését. Talán Bendegúz - akinek kívánjuk, hogy Európa-bajnoki címe után a világbajnokságot is megnyerje - felajánlása ahhoz is hozzásegít, hogy megvásárolhassunk egy Ford Fiesta Van kisáruszállítót, amellyel takarékosan és szakszerűen szállíthatjuk az állatokat."

Az ifjú Európa-bajnok, D’Ess Alex Bendegúz és barátai kezdeményezéséhez a Ford is csatlakozott: a jótékony adománygyűjtő akció zárásaként, a jövő évben idehaza is bemutatkozó sportautójával, a Ford Focus ST-vel nyerhet egy teszthétvégét a szerencsés adakozó.

Most Venezia menti meg a macskákat

2011.07.20. 12:55 - MACSKANŐ

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Különleges és precedens értékű megállapodást kötött Budapest első és mindmáig egyik legszínvonalasabb olasz étterme a Trattoria Venezia és a kizárólag macskák mentésével,
ivartalanításával, gyógykezelésével és örökbe adásával foglalkozó Macskavilág Alapítvány.
   A macskák számára ehető és kedvelt maradékot az étterem munkatársai külön gyűjtik, elkülönítve tárolják és azt napi rendszerességgel átadják az alapítvány önkénteseinek a mentett, befogadott macskák ellátásához.
   Az együttműködés egy kedves és ősi velencei hagyományt idéz: a lagúnák városában ugyanis a középkor óta különös tisztelet övezi a macskákat. Úgy tartják: Velencét a macskák mentették meg a pusztító pestistől és a velencei hajósok sem tudták volna végigjárni hosszú hódító és gyümölcsöző kereskedelmi, tengeri útjaikat, ha nem tartottak volna gályáikon egy-egy macskát, aki gondoskodott a hajón elszaporodó és az élelmet, a higiéniát veszélyeztető rágcsálók elpusztításáról.
 
   “Minden fontos velencei hagyományt a szívünkön viselünk. Járt már nálunk vendégségben az utolsó velencei gondola építő mester és mint állatbarátok, macska gazdák, szívesen elevenítjük föl az ősi velencei macskabarát hagyományokat. Egyetlen kikötésünk az volt, hogy kizárólag mentett, gazdátlan állatokhoz kerüljenek a finom falatok. Azt is jeleztük: elképzelhető, hogy nem minden nap tudjuk garantálni a megfelelő adagot, vendégeink ugyanis - nem kis büszkeségünkre - rendkívül elégedettek ételeinkkel, ezért viszonylag ritkán kerül vissza a konyhára a feltálalt fogásokból” – nyilatkozta Juhász Ákos.
 
    Aki szívesen kipróbálná a velencei ételkülönlegességeket, az megtekintheti az étterem étlapját weboldalukon: www.trattoriavenezia.hu, aki pedig egy árva macskának lenne szerető gondos, gazdája, választhat közülük magának megfelelő négylábú társat a Macskavilág Alapítvány weblapján: www.macskavilág.com (jelenleg fejlesztés alatt) vagy a Macskavilág Alapítvány facebook oldalán (www.facebook.com/macskavilag)
   Az alapítvány és a kitűnő budapesti olasz étterem egy másik, szintén különleges velencei hagyományt felelevenítő közös akciót is indított: megalapították a "Maschera di gatto" díjat, amit a jövőben olyanok kaphatnak, akik munkájuk során sokat tettek - kötelességükön felül is - a macskákért.
A maschera di gatto, a velencei macskaálarc, a híres velencei karnevál egyik legkedvesebb és legrokonszenvesebb dísze. Kifejezi Velence háláját a macskáknak, akik megmentették a várost és polgárait a pusztító járványoktól.
 
   A díjjal járó különleges macskaálarcokat természetesen Velencéből szerzik be, a Fiat Professional, a Fiat kishaszon gépjárművek magyarországi forgalmazójának a támogatásával. Különleges egymásra találás ez, hiszen a Trattoria Venezia régóta a cég egyik sikertermékét, egy Fiat Doblo-t használ, míg az alapítvány és támogatói nemrégiben kezdtek gyűjtésbe egy macskamentésre alkalmas Fiat Panda Van megvásárlása érdekében.
 

Egri cicák segítségre várnak

2011.05.01. 09:17 - MACSKANŐ

Még adós vagyok három Fressnapf különdíjas közzétételével, akik idejüket, energiájukat, szeretetüket önzetlenül a macskáknak szentelik. Minden elismerésem az övék. Egerben én magam jártam, és adtam át személyesen a cicusoknak:) az ajándékokat. A képen látható, hogy mekkora örömmel fogadták. Látogatásom alatt az élelem egy része el is fogyott, pedig jól táplált, gondozott macsokról van szó - ilyenkor mérhető fel, hogy éves szinten mekkora anyagi ráfordításra van szükség a tappancsok ellátására. Ismerve az egrieket, remélem, hogy több helybeli érdeklődését felkeltettem, és segítőket találok Szilviáék és a cicák számára. Minden adományt és segítséget köszönünk.

"Tisztelt Máté Csoport!

A nevem Vezse Szilvia, és Egerben az Egri Bársonytappancsosok nevű közösség képviselője vagyok. Nem vagyunk bejegyzett szervezett, mindannyian magánszemélyként, a cicák szeretete miatt mentjük a cicákat saját erőnkből. Én kb. négy éve mentek aktívan, mint Cicamentő Baráti Kör kezdtük meg a tevékenységünket többségében főiskolásokkal, de ők tanulmányaik befejezése után abbahagyták a munkát, így egyedül maradtam.

A 4 év alatt kb. 80-100 cicát fogadtam be és adtam örökbe kifejezetten felelősségteljes gazdikhoz, mindig leellenőrizve a körülményeket.

A cicusok mindig oltva, a nagyok ivartalanítva és örökbe fogadási szerződéssel kerülnek gazdihoz. Egerben és a környező településeken végezzük a tevékenységünket, általában a közterületen hagyott kölyköket és felnőtt cicákat fogadjuk be, vesszük gondozásunk alá őket. Ha valaki cicát talál és van rá kapacitásunk, segítünk. A közterületen lévő kóbor cicákat befogjuk, ivartalanítjuk, és ha vadak, visszahelyezzük őket élőhelyükre, ha szelídek, természetesen nekik is gazdit keresünk. Tavaly és idén is nagyon sok kiscicát nem tudtunk megmenteni, hiába kezelte őket az állatorvos, a fertőző betegségeket nem bírta legyengült immunrendszerük legyűrni. Hiba az, hogy ezeket a kölyköket nagyon hamar elszakítják az anyjuktól, ezért nem alakul ki a megfelelő immunitás, ezért egy-egy alomból sokszor csak egy kölyök marad életben. Sajnos sokszor már az anyától megkapják a betegséget.

Az állatorvosunk, Varga Éva doktornő évek óta kezeli a cicákat. Egyelőre heten segítünk: Erdei Viktória, Nagy Ernőné, Dobóvári Ivett, Kalmár Ágnes, Lengyel Melinda, Lunacsek Ernő és én. Tavaly nyár óta honlapunk is van, mely a www.barsonytappancsosok.hupont.hu címen érhető el. Terveink között továbbra is a cicák ivartalanítása szerepel első helyen és szeretnénk egy színvonalas cicaházat is kialakítani, valamint Egerben, és a környezetében az állatvédelmi oktatást elkezdeni, mivel tanítóként végeztem. Egyelőre támogatóink nincsenek, az élelem, az almoztatásuk és az orvosi ellátás komoly terheket ró ránk, hiszen napi szinten 10 kg almot és 10-15 konzervet használunk csak nálunk, hiszen most 31 cicánk van, kölykök és felnőttek egyaránt.

Mindenki annyi cicát vállal a közösségben, amennyit tisztességesen el tud látni.

Ma örökbe adtam egy kiscicát, és ez nagy örömet okoz.

Remélem tevékenységünk alkalmas lesz arra, hogy elfogadják a pályázatunkat."

Szerető gazdát kapott az utolsó árva kolontári cica

2011.04.13. 08:33 - MACSKANŐ

Szerető gazdára talált az utolsó megmentett, árva kolontári cica. First Lady már nagyon megérdemelt egy szerető otthont; ő egyike a szerencsés túlélő, de sokat szenvedett állatoknak, akiknek - gazdáikkal együtt - nagyon nehéz lesz feldolgozni a történteket. A Macskavilág Alapítvány gondozásában lévő csodálatos hófehér cica mellé nemcsak oltási könyv, ivartalanítás, de szemcsepp is jár: First Ladynek ugyanis egy enyhe, de maradandó szemkárosodást okozott az emberi kapzsiság és felelőtlenség. Nézzétek meg Körmendi Gábor kisfilmjét az örökbefogadásról:

VV Olivér a győri kiállításon

2011.04.04. 23:05 - MACSKANŐ

Egy macskakiállítás, ahol még az árva cicák is sztárok voltak: öt örökbefogadott macska, több ezer látogató, több tízezer forintnyi macskaeledel-adomány a Macskavilág Alapítványnak és a Cicamentőknek. A résztvevők között ott volt Mádai Vivien, az RTL Klub műsorvezetője, Szikora István, a világhírű bokszoló, Dr. Sebesi Csaba ügyvéd, Dr. Sashegyi Mihály plasztikai sebész és Simor Olivér, a Való Világ korábbi résztvevője - blogunk vendégeiként.

Szóval, egy nagyon sikeres, jó hangulatú kétnapos nemzetközi macskakiállítás volt Győrben az Egyetemi Csarnokban, a Felis Hungarica szervezésében. A fergeteges szombat esti macskás bulit ráadásul ki kellett hagynunk, ugyanis az első napon mind a négy Győrbe vitt árva cica gazdára talált, így fáradtan, de örömmel feljöttünk Pestre újabb kettőért.

Közülük az egyik - Bokszos, a gyönyörű fekete kis kandúr - vasárnap talált szerető gazdára. Csupa jó hír tehát, amiért köszönet a kiállítás szervezőinek, különösen Pál Lacának és Nagy Ervinnek (a fotókért), és nem utolsósorban a www.velvetskin.hu szépségklinikának, a Fiat Professionalnak, a Fiat haszongépjárművek importőrének és a Fiat Riegler győri autókereskedésnek a támogatásért. Nézegessétek a képeket, és örüljünk együtt annak, hogy ezen a hétvégén minden a cicákról - köztük az árva, kidobott és üldözött kis drágákról - szólt.

· 1 trackback

Hatalmas macskashow Győrben

2011.03.28. 05:23 - MACSKANŐ

Címkék: kiállítás győr macska április nemzetközi 2011 2 3 hungarica macskakiállítás felis

Milyen jól kezdődik a tavasz, április első hétvégéjén hatalmas macskakiállítást szervez a Felis Hungarica Győrben, az Egyetemi Csarnokban. Az egész hétvégés macskabanzájon rengeteg macska, igazán különlegesek is megtekinthetőek lesznek, és nemzetközi szintű verseny lesz minden kategóriában. Lehet majd eledelt, kiegészítőket, gyógykészítményeket vásárolni és árva cicákat örökbe fogadni.

Macskabarát sztárok képviseltetik magukat, a szombati háziasszony Mádai Vivien lesz, aki él-hal az állatokért. VV Olivér négy macskának a tulajdonosaként népszerűsíti a rendezvényt, és Bunyós Pityu a Tetovált Állatmentők képviseletében érkezik. Természetesen a macskapcsolat.blog is ott lesz!

A solti macskamentőt is megajándékozta a Fressnapf

2011.03.15. 06:12 - MACSKANŐ

A Ford Máté által kiírt pályázat elsődleges célja az volt, hogy az ország számos területén tevékenykedő macskamentők munkáját segítsük. A Fressnapf második macska-ajándékcsomagját egy solti hölgy nyerte, aki folyamatos atrocitásnak van kitéve, mégis kitartó, áldozatos munkával próbál segíteni a macskákon, sokszor kutyákon is. Az ajándékcsomag mellett sokkal inkább azzal szeretnék neki és a hasonló önkéntesnek segíteni, hogy ne csak a fővárosi állatvédők kapjanak figyelmet, segítséget, hanem a vidéken, sokszor sokkal mostohább körülmények között élő állatok megmentőit is támogassuk.

Sajnos ma Magyarországon nincs megfelelő központi szabályozás erre a problémára, így talán a blogomra felfigyelve a közvetlen régióban akadnak állatszerető emberek, vállalkozók, állatorvosok akik áldoznak arra hogy jobb legyen a macskák élete. Szűcs Dánielné Ágica weboldalán folyamatosan közzé teszi a megmentett cicusok történetét, blogján olvasható Berci nevű cicájának a szívszorító története, küzdelem egy nagyon ritka betegséggel.

"A nevem Szűcs Dánielné, Solton élek, jelenleg 14 mentett cicám van, akiket a házamban tartok, és kisebb testű kutyusok is megfordulnak nálam. Rendszerint vállalom sérült beteg állatok gondozását rehabilitációját, és felépülésük után az örökbe adásukat. Nálam nincs ketrec, nincs elzárás, kivétel a súlyos sérülés esetén külön helységbe való elhelyezés.
Két oldalam van interneten, javarészt ezen vezetem, kik és hogyan, mikor kerülnek hozzám, vagy ha gazdira találnak. Több beteg állatot láttam már el, amennyire anyagi kereteim engedték.

Itt Solton a helyi ATEV(döggyár) elé/mellé tesznek ki rendszerint cicákat-kiskutyákat, őket azonnal el szoktam hozni, és mihamarabb örökbe is adom. Idén augusztus óta ennek a két honlapnak köszönhetően 11 állatnak sikerült gazdát találnom, én vagyok az, aki soha nem adja fel... Azt gondolom, nem írok magamról többet, mert nem én vagyok a fontos, hanem a megmentett és megmentésre váró védenceim, így mellékelem az oldalaimat.

Email:
szucsne.agnes@gmail.com
Blogok: http://liliesatobbiek.blogspot.com/2010/06/bercike.html  (Külön kiemelném Bercikét) http://liliesatobbiek.blogspot.com/
Holnap:http://gazdikeresok.ucoz.hu/ "

Minden segítséget köszönünk!

A Macskavilág Alapítvány kapta az első Fressnapf ajándékcsomagot

2011.02.24. 16:36 - MACSKANŐ

Decemberben írtam ki egy pályázatot a Ford Máté segítségével, A macskák jobb életéért címmel. A pályázat nyertesével, aki az ötvenezer forint értékű macskaajándék-csomagot kapta, és a százezer forint értékű szervizdíjat, később egy bővebb posztban ismertetem meg a kedves, drukkoló olvasókat.

Ami nagyon örömteli hogy a Fressnapf Állati Áruház vezetősége, ezen belül is Varga Ilona marketinges (a képen jobb oldalon piros Fressnapf ingben) segítségével sikerült még öt darab, egyenként tízezer forintos macskaajándék-csomagot kiosztani a pályázaton induló macskavédőknek.

Az egyik díjazott a Macskavilág Alapítvány, illetve a budapesti állatbarátokból álló alapítvány létrehozója Szépvölgyi Zoltán (a képen), aki a pályázatában a következő módon álmodta meg a macskák védelmét:

"A Macskavilág Alapítványt azért hoztuk létre, hogy megelőzzük a meg nem születő egyedek számára a kilátástalan jövő okozta szenvedést, az értelmetlen pusztulást, a macskabetegségek terjedését, és hogy munkánkkal segítsük a felesleges szaporulat megállítását. Évek óta dolgozunk állatvédőként mint magánemberek, rengeteg időt, pénzt, energiát fordítottunk a macskák megmentésére. Az elmúlt években több mint 100 macskát sikerült ivartalaníttatnunk, részben saját pénzből, részben egy külföldi liga jóvoltából. Legalább 50 ivartalanított macskát gazdához juttattunk örökbeadási szerződéssel, oltási kötelezettség vállalásával. Ahol nem volt indokolt a macskák eltávolítása, oda füljelzéssel visszahelyeztük a már ivartalan egyedeket. Több közterület, közintézmény, számos kertes társasház macskakolóniáinak rendezését tudhatjuk magunk mögött.

A macskák befogása, ivartalanítása és az ez utáni elhelyezésük bonyolult, összetett feladat. Először is meg kell küzdenünk azokkal az emberekkel, akik nem értik meg, hogy a beavatkozás a macskák érdekében történik, utána jön a csapda elhelyezése olyan helyre, ahol nem fér hozzá más, ahol a macska is biztonságosan bele tud menni, ez sem egyszerű feladat. Általában ez a munkánk legnehezebb része, ugyanis kevés olyan helyet találni, ahol a vadmacskák befogására alkalmas csapdát el tudjuk helyezni oly módon, hogy azt ne tudják eltulajdonítani és a macskák is garantáltan megtalálják. Egy-egy macska befogása általában több napig tartó folyamat. Az első pár napban a csapdát nyitott állapotban hagyjuk, úgy helyezünk el benne élelmet, hogy a macskában kialakuljon a bizalom a csapda iránt. Miután napokon keresztül elfogyott az élelem a csapdából, utána lehet "élesíteni", innentől viszont sűrűn kell felügyelni a csapdát, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá, ne engedjék ki belőle az állatot. Az is nagyon fontos, hogy sokáig ne maradjon a macsek a csapdában, nehogy valami károsodás érje, ahogy megpróbál kitörni belőle. Szerencsére viszonylag hamar le szoktak nyugodni, autóba helyezve kifejezetten megnyugtatólag hat rájuk a meleg és a monoton motorzaj, az út ringatása.

Innen egyenes út visz a rendelőbe, ahol az orvosi ellenőrzést és szükséges ellátást követően - amennyiben a cica egészségi állapota megengedi - megtörténik a műtét. Utána legalább 24 órán keresztül lábadoznak a cicák egy boxban, majd ideiglenes befogadókhoz kerülnek. A teljesen vad, antiszociális egyedeket, amennyiben a körülmények lehetővé teszik, füljelzéssel ellátva visszahelyezzük eredeti élőhelyükre. Amennyiben itt veszélyeztetve voltak vagy nem látták őket szívesen, vidéki befogadókhoz kerülnek biztonságos, autó- és kutyamentes helyekre, kinti cicáknak megfelelő táplálás, orvosi ellátás biztosítása mellett. A szelíd egyedeknek gazdát keresünk. A legkeresettebbek a kiscicák, pedig egy nyugodt, öreg cica is igazi, hűséges társa lehet valakinek élete hátralévő részében. Kizárólag leinformálható jelölteknek adjuk örökbe a cicákat örökbefogadási szerződéssel, melyben az oltási kötelezettség, illetve még ivaros kiscica esetén az ivartalanítási kötelezettség szerepel. Aki nem hajlandó megadni elérhetőséget és nem vállalja a feltételeket, ezek az emberek, valamint szaporítók számára nem adunk örökbe macskát. Nekünk nem az a célunk, hogy mindenáron gazdához juttassuk őket, hanem az, hogy a felesleges szaporulatot megállítsuk, a hozzánk kerülő cicáknak pedig igazi, felelősségteljes gazdikat találjunk. Reméljük minél több ember követi példánkat és előbb-utóbb rendeződik ennek a rengeteg kis ártatlan, gazdátlan állatnak a sorsa."

Amennyiben bárki segíteni szeretné a Macskavilág Alapítvány munkáját önkéntesként, adománnyal, bármivel, írjon a macskapcsolat@index.hu e-mail címre.

Díjakat osztunk a macskák segítőinek

2011.02.01. 08:07 - MACSKANŐ

December 15-én pályázatot hirdettünk A macskák jobb életéért címmel, amit a Ford Máté támogatott.  Állat- és főként macskaszeretetüket több alkalommal is bebizonyították, a jelenlegi felajánlással pedig remélik, hogy valóban jobb lesz az élete a macskáknak, emellett pedig talán követőkre találnak.

Nem volt egyszerű dolog elbírálni a szép számmal érkező pályázatokat, mivel minden egyes macskának jó volna segíteni, de ez fizikai képtelenség. Mivel csak egy pályázónak tudom biztosítani az egyszeri ötvenezer forint értékű, macskák szükségleteit tartalmazó csomagot, és az egyszeri, százezer forintos szervizlehetőséget, ezért segítséget kértem több macskaélelmet gyártó és forgalmazó cégtől. Egy megkeresésre reagáltak a Fressnapf Állati Áruházlánctól, és ők lehetőséget biztosítottak, hogy a pályázat fődíja mellett még öt pályázónak kioszthatok egy-egy tízezer forintos macska-ajándékcsomagot.

A következőkben mind a hat díjazottról készül külön poszt, a pályázati díjak átadásáról, fényképekkel és munkájuk leírásáról. Mivel nagy volt az érdeklődés, ezért a továbbiakban újabb macskákat segítő pályázatokat fogunk kiírni, ezzel példát mutatva, hogy így is lehet.

A Macskák jobb életéért pályázatot a Junior Kisállat Rezervátum nyerte el, amit a Ford Máté képviseletében fogunk átadni. A Fressnapf különdíjairól értesítem a nyerteseket, és hozzájárulásukkal következő posztomban erről is írok. Gratulálok és köszönöm a Ford Mátéés a Fressnapf felajánlását.

 

 

 

A Ford Máté kétgenerációs családi cég, Máté Márton, Máté Gergely és ifj. Máté Márton kitartó munkájának gyümölcse. A Máté Csoport ma már az ország négy városában, Balatonbogláron, Siófokon, Dunaújvárosban és Kaposváron is megtalálható.
süti beállítások módosítása